Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (302)

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad a odvaha jít do takového tématu je chvályhodná, že dokument vlastně ve finále nic neřekne, zamrzí. Klusák se snažil, Novotný je chytrý, Štiplová mimo a zbytek branže až příliš mlčenlivý. Plusové body sbírá dokument tím, že se k němu vyjádřil pravděpodobně každý, kdo se na sociálních sítích pohybuje, a v mnohém ukazuje, jak lidi (ne)umí vnímat věci z více perspektiv, či alespoň trošku většího odstupu. Takže vlastně dobrý. 3 a ½. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, taková mrdka aneb selátko neodkvičelo daleko od chléva. Papá, bulvární rádobybavič slaboduchých smíšků, egoista a nebetyčně trapný kokot, synátor, bulvární rádobyinformátor slaboduchých čtenářů, kokainista a prvotřídní huhňavý debil. Jo, degeny se holt nezapřou a kdo má jiný názor, ať mi vylíže Primu s Novou. Myslím však, že co se týká tohoto škváru, jste všichni kapku vedle. Pavča totiž ve své redakci, obklopen kohortou šeredných, hloupých a obdivně kvokajících pipek, vymyslel na svůj ubohý kvokcient překvapivě ďábelský plán! Zdánlivě negativní píár je pro tupou hyenu taky propagace, Klusák tedy poslušně naklusal a náš mrchožrout si jen veřejně a sebestředně načechral peří na milníku s nápisem Tijuana, přičemž do veřejnoprávní televize vyzvracel své patonázory, o nichž je neochvějně přesvědčen, že jsou kůl. Tvrdí mu to přeci denně celý hřad. Vsadím se, že teď leží vepřově rozvalen doma na sedačce a slastně si sahá pod své nechutné panděro, protože udělal z ČT bulvární médium. Tomu bezradně přihlíží evidentně nešťastně vdaná paní Novotná mladší, u níž je s podivem, že to hloupé bezskrupulózní prase ještě v noci nezadusila polštářem a nezkásla Super.cz za práva na exkluzivní fotografie. Ale co. I celebrity bulvár milují a tento dokument to jasně dokazuje. Nechat se totiž dobrovolně fotit vymaštěnou, rádobyexcentrickou pičou a Pavlovou pravou rukou, která už dávno měla místo na Plese v opeře létat nad kukaččím hnízdem, za tím bude něco víc, než jen absence zdravého, selského pudu sebezáchovy. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nyman ma tam teda hodne prekvapil, zároveň dodával svojim scénam, presne to čo chcel (manipulovanie s divákom, aké nečakané..). O sile momentu to nebolo, práve naopak. Novotný kritizuje "stádo" na ktorom zarába, divákov bulvárnych médií; pritom nech Klusáka nahliadať do svojho súkromia, čím sa stáva rovnako námetom konverzácie a bulvárnou postavičkou. Ten film za moc nestojí, teda technicky, navyše Novotnému nie je často nič rozumieť, jeho kvality sú hlavne (pre mňa subjektívne) v nehanebnej kritike verejnosti, priznaniu opovrhovania masou (ako sa asi tvárili Novotného čitatelia?) a nasadením (doslova) predať aj vlastného fotra. Toto máme s Pavlom spoločné, náš názor na obyčajných ľudí :) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné zklamání. Předem omlouvám několik vulgarismů, je to osobnější téma, v bulváru jsem pracoval taky, i když ne tak drsným, jako je Extra, nejsem na to bůhvíjak hrdej, ale ani se za to nestydím, každej si vyděláváme na chleba tím, co umíme. O Klusákových schopnostech ale začínám pochybovat - smáznout tu Novotnýho masku by bylo stejně strašně snadný jako zaříznout husu k obědu, netuším, proč to neudělal. Novotný je totiž frajer, kterej dobře ví, co dělá, takže když ze sebe dělá debila a hraje tu svou pózu (která mně přijde protivná a odporná, ale svý fanoušky bezpochyby má), ví proč a jde mu to mistrovsky. Podobně mě nasírají pozérský kecy z opačný barikády, jak o sobě pseudointelektuálové tvrdí, že nejsou ovce, když nečtou žádný noviny a nekoukaj na žádnou televizi... hm, možná nejsou ovce, ale taky jsou debilové. Tohle všechno Klusák bezpochyby ví, přesto nenatočil nic víc než slabší PR Pavla Novotného, v duelu s ním Klusák suverénně prohrál. A pochybuju, že to chtěl. PS: S Olgou Štiplovou jsem měl tu smůlu dva roky pracovat, než se přesunula do Extra. A ano, i v reálu to je stejně pozérská píča jako na obrazovce. PPS: A něco vtipnýho na konec. Zdejší moralizující komentáře o "amorálnosti" bulváru jsou hodně směšný a dokazují, že i tady to nepochopila spousta lidí... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o bulváru, jemuž ale vévodí samozvaný koktavý zmrd Pavel Novotný. Ten je bezpochyby inteligentní člověk, který ale absolutně a totálně rezignoval na morálku a zřejmě už i překročil hranici, z které by ještě byl krok zpět. Nicméně on sám by podle mě vydal na plnohodnotný dokument, na který bych se milerád podíval, stejně tak samotný bulvár jako celek. Dělníci bulváru jsou jen taková hodinová návnada na obě tato témata, ovšem návnada která funguje a nemá hluchá místa. 9/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama