Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (432)

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyby a chápu všechny výtky směřující k průhledné a nepřekvapivé záplatce, ale co pochopit nedokážu, jsou komentáře typu, že se jedná o generický sequel, kterému chybí srdce… Univerzita pro příšerky, Auta 2 a Hledá se Dory postrádají srdce… tohle má srdíčko plné nostalgie, které pumpuje na 120%. Zase jsem se cítil jako ten sedmiletý klučina, kterým jsem byl před čtrnácti lety :-) 9/10 ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Od prvej chvíle je všetko jasné, takže ukrutná, otravná zívačka, najodpornejšia odkazmi na geniálnu jednotku, pretože na ňu prebúdza spomienky... a to bolí, strašne bolí. Dokonca sa vo finále neštítili urobiť z inak inteligentnej a pohotovej Violet hlupaňu. V záujme čoho? To netuším, ale fackal by som rad radom celý Pičixar až by plakali. P.S.: Svojho času išli takto "kvalitné" pokračovania úspešných rozprávok rovno na videokazety a jeden vedel, že sa im môže pokojne vyhnúť. Kde tie férové časy sú? ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Velkolepá jízda díky super akčním scénám, sranda díky Bobovu starání se o domácnost, ale je tam stejně překroucená message jako v jedničce. Film zase dává celkem špatný příklad dětem, všeprostupující feminismus ani komentovat nebudu (a to mu fandím, ale už je těch hlavních hrdinek a mužů v domácnosti možná trochu moc. Ok, možná jsem ho trochu okomentovala :) ). Skvěle jsem se bavila, ale nesmím se nad tím hlouběji zamýšlet. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých čtrnácti letech jsme se dočkali pokračování jedné z nejlepších pixarovských klasik: Úžasňákovi jsou zpátky a stále v ráži! Dvojka nabízí řádnou dávku svižné akce, solidní animace a nejednoho vtipného momentu, o který se postarali zejména malý Jack-Jack a stará dobrá Edna. Co se krimi-zápletky týká, tak byla poněkud průhledná, což by v rámci jiného žánru možná mohlo vadit, ale zde jde o film, který byl primárně vytvořen pro průměrně náročného diváka. I když je fakt, že člověk po zhlédnutí scenáristicky vyumělkované Coco očekává i trochu víc od současných animáků - což však není výtka jako spíše připomínka. Především jde ale o příjemně strávené dvě hodiny v kině s "červenou" rodinkou, která se vesměs hravě zvládá vypořádávat jak se zloduchy, tak se strastmi rodinného života. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech od Pixaru, je možné vidět na konci boje Elastičky s falešným Hypnotizérem po dopadu na ulici. (vojacekr)
  • V době filmu se rovněž odehrává krátký film Auntie Edna, ve kterém Edna hlídá Jack-Jacka a šije pro něho oblek. (pilarius)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama