Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 5
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (560)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vidoucí slepec Daredevil je eroticky fixován na New York a má obrovský problém s důvěrou. který řeší tím, že všem pořád lže. Což s sebou nese následky, když se lež provalí. Seriál se vyznačuje častými rvačkami s naturalistickými detaily (výrobce umělé krve si musel mnout ruce), občasnými nelogickými zvraty v jednání hrdinů a chvilkami přihlouple velkohubými dialogy, které předstírají hloubku tam, kde je jen plytkost. _____ V první řadě se růžkatý hrdina utká se zloduchem vizuálně připomínajícím strýčka Festera, který doslova rád čumí do zdi. V druhé řadě se zločinci násobí a jejich motivy už jsou teda pořádná haluz. V porovnání se vcelku reálnou první řadou, musí ve druhé řadě divák spolknout tolik mysteriózna, že se mu to možná bude zajídat. ______ Ale jo, Daredevil se slepeckou holí, ninjovskými instinkty a rozbolavělou rozpůlenou duší pořád působí sexy. Jen doufám, že v dalších řadách mu už všichni konečně přestanou cpát, že jednou se stejně dostane na stranu zla a začne zabíjet, protože on se k tomu evidentně nechystá. I když už musí být zoufalý z toho, jak mu to všichni jeho přátelé i nepřátelé opakují furt dokola. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Daredevil se veze na podobné vlně jako Gotham, tudíž rezignuje na padouchy a hrdiny se superschopnostmi a jiné obskurní postavičky, ale podává příběhy slepého strážce spravedlnosti jako drsnou kriminálku z ještě drsnějšího prostřed newyorské čtvrti Hell's Kitchen. To se možná nebude líbit ortodoxním fanouškům barevných marveláků, kteří se těšili na týmovky se Spider-Manem, ale já jsem tímto zpracováním zcela spokojen a to ve všech aspektech akcí počínaje, atmosférou konče. Kapánek horší je to s obsazením. Charlie Cox, jakkoliv jsem si ho nejdříve nedokázal jako Matta Murdocka alias Daredevila představit, je zásahem do černého. Absolutorium zaslouží i výběr Vincenta D'Onofria do role Kingpina. Horší je to s týmem v Murdockově kanceláři. Deborah Ann Woll je mi místy až moc protivná a Elden Henson mi leze na nervy téměř neustále, což platí jak pro herce samotného, tak pro jeho postavu. Ale to si třeba časem sedne. Daredevil mě baví. 80% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisně temný komiksový seriál o Daredevilovi napravuje reputaci, kterou mu udělal nevýrazný film a skvěle připravuje půdu pro mini vesmir, který si Marvel a Netflix hezky nastartovali, takže nezbývá než se těšit na Jessicu Jones, Luke Cage, Iron Fista, crossover Defenders a samozřejmě druhou sérii Daredevila. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se Marvel rozhoupal i k něčemu dospělejšímu, Daredevil je přesně to, co mu chybělo, nečekejte barvičkové zázraky, nucený humor nebo jemné sestříhané násilí, Daredevil válí. Souboje jsou úžasné, příběh vybroušený do detailů, konečně tu máme něco pořádného, kam se na tohle hrabe DC se svými CW seriály. První řada za 100 procent, Kingpin je naprosto dábelský a je rozhodně výborný padouch, Cox je uvěřitelný Daredevil a je radost na něj koukat a Deborah je tak nesympatická až to bolí, za každou cenu se snaží získat cenu, ale marně. Druhá řada je snad ještě lepší, nastupuje nekompromisní Punisher, který je ze vše předchozích inkarnací rozhodně nejlepší, Elektra je výborná a správně vražedná a konečně je zde i organizace Hand. Druhá řada je výborná, chemie mezi DD a Punisherem je slast pro oko a závěrečný fight je parádní, opět za 100 % a troufám si říct, že druhá řada je ještě lepší. Prosím více takových seriálů, tohle se Marvelu opravdu povedlo. Třetí řada je vrchol, DD konkuruje kingpin který má snad stejně prostoru a do toho nastupuje úžasný Bullseye, souboje jsou výborné a závěrečný fight je vrcholem seriálu a Marvel netflixu... výborné ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První řada - 100% ... A všechny ostatní komixový adaptace maj silnej průser. ... Druhá řada - 100% ... "You went after my mother. That's not something that I can forgive. - I wrote a lot of stories in my years pushing ink. You know how many times people have threatened me... get me to keep my mouth shut? - But this is my mother... that you brought into this, Mr. Urich. My mother! So I am not here to threaten you. I'm here to kill you." .... ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Klavírní melodie, kterou lze slyšet ve scéně v umělecké galerii, je Chopin's Nocturne op.9 no.1 (Epistemolog)
  • 1. série se odehrává na konci roku 2015, 2. série se odehrává na začátku roku 2016 a 3. série se odehrává na jaře roku 2016. (Bestfan112)
  • Ben Urich (Vondie Curtis-Hall) v seriálu pracuje pro New York Bulletin, v komiksech však pracuje pro The Daily Bugle - stejné noviny, ve kterých pracuje Peter Parker (Spider-Man). V době produkce seriálu Marvel ještě nevlastnil práva na Spider-Mana, proto byl název změněn. (UM3L3C)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama