Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 2
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (98)

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Fuck this place up! Seriály (např. Treme) a filmy (např. Ray, Walk the Line) z hudebního prostředí mám rád. Aspoň ty, co umí zachytit hudbu v její přirozené podobě a prostředí, které k muzikantům patří (kdo nezažil, snad po shlédnutí tohoto seriálu uvěří). Díky Micku Jaggerovi, že dostal nápad vykreslit hudební historii divokého konce šedesátých a začátku sedmdesátých let, aspoň jsem si ji mohl prožít nesmělým nahlédnutím za zástěnu. Rock'n'roll!!! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem neznal ani jeden seriál z hudební "branže". Zde bylo navíc hned několik lákadel a to Martin Scorsese (skvělý režisér), Mick Jagger (The Rolling Stones - tudíž kontrola nad tím že to bude +/- jak to v té době fungovalo), Olivia Wilde (má oblíbená herečka) a v neposlední řadě právě ten hudební průmysl. Výsledkem je poutavý seriál plný drog, sexu, hudbu, podrazů a dokonce i vražd. Richie je fakt ďábel a je skvělé pozorovat jak se díl od dílu mění, aby se napravil a pak zase padl na dno stejně jako celá jeho firma. I menší herecké role zde mají své uplatnění a předvádí kvalitní herecké výkony. Nadchla mne logicky i odhalená scéna s Olivii Wilde. Každopádně poslední 2 díly ukončily načaté děje až dost necitlivě, že to bylo až moc rychlé. Něco budujete 8h po 8 dílů a pak to "ukončíte" za 30 minut. V tom tedy zklamání. Každopádně celkově to na 4z5 je. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Celovečerní pilot obsahuje všechny atributy toho, co by měl obsahovat „nový film Martina Scorseseho“. Mix Mafiánů, Vlka z Wall Street a režisérových hudebních dokumentů vlastně funguje skvěle i bez zbylých devíti epizod, které jsou nadprůměrnou, byť pilot nepřekonávající variací na „Boardwalk Empire hudebního průmyslu“. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Přesně takový seriál každý rocker potřebuje, tohle je naprostý nářez! Takhle má vypadat seriál/film o hudbě ze sedmdesátých let. Jenom píchání, drogy a rock ´n´ roll. Parádní na tom je, že to není úplně vymyšlený. V několika dílech se objeví i nějaká ta osobnost, třeba hned v tom prvním Led Zeppelin. Největší plus má určitě herectví. Hlavní postava může být pro někoho dost nesympatická, je to takový zfetovaný zmrd, ale na druhou stranu bez něj bych si to nemohl představit. A ty jeho panický záchvaty, šňůpání koksu, prostě super. Jeho žena to taky zachraňuje, Olivia Wilde je neuvěřitelná kočka. Objeví se i scénka se satanstvím, ta je úplně luxusní. Příběh je tady taky zajímavý, dokonce trochu o propletený. Ani by mi nevadilo, kdyby to bylo doslova jenom o hudbě. Jinak zatraceně velká škoda, že je to ukončený. Okamžitě bych chtěl vidět další sérii. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po TŘECH EPIZODÁCH zatím obrovská spokojenost, i když největší potíže jsem měl kupodivu právě se Scorseseho úvodním filmem. Na konci druhé části už jsem tomu ale naplno propadnul, podobný drama z hudební branže říznutý kriminálkou totiž nemá v bedně obdoby (doufám, že nikdo neříkal Empire!). Prostě si to jen chce zvyknout na pomalejší tempo vyprávění a orientovat se v postavách a produkční hantýrce. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v létě roku 2014. (Zdroj: HBO Europe)

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama