Reklama

Reklama

Agent Carter

(seriál)
  • USA Marvel's Agent Carter (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2015–2016), 12 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hrají:

Hayley Atwell, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Dominic Cooper, James D'Arcy, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Kyle Bornheimer, Meagen Fay, Bridget Regan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Píše se rok 1946 a nastanuvší mír uštědřil Peggy Carter silnou ránu, když je nyní zatlačována do pozadí muži vracejícími se z války za oceánem. Při práci pro tajnou organizaci SSR (Strategické a vědecké rezervy) tak musí Peggy vybalancovat své administrativní povinnosti s plněním tajných misí pro Howarda Starka. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (178)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, který neurazí ani nenadchne, je to někde mezi. Říká se "zlatá střední cesta," ale tady by to v některých momentech chtělo přidat (nebát se víc to rozjet) a něco možná vyřadit (chápu, že je zde Howard Stark a další talentovaní vynálezci, ale chvíli jsem díky některým vychytávkám měla pocit, že se seriál posunul v čase z padesátek do současnosti). Příběh je v obou sériích přinejlepším průměrný a hodně připomíná první polovinu první série Agentů S.H.I.E.L.D.u a pokud Vám nesedla ta, tak Vám moc nebude sedět ani Agent Carter. Akce taky zrovna neohromí, ale aspoň jsou tu ty postavy, sympatickým hercům se celkem daří držet seriál nad vodou. Ve výsledku pořád celkem slušná zábava, která však podle mě přišla z křížkem po funuse, souhlasím s názorem, že nasazení po prvním Kapitánovi by seriálu určitě prospělo víc a možná bychom se dočkali i té třetí řady. Na jednu stranu mi vůbec nevadí, že se nepojede dál, ale na druhou bych chtěla vidět založení S.H.I.E.L.D.u. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál začal presne tak ako som si prial. Spomienkou na snímku Captain America: The First Avenger (2011). Už tam som si veľmi obľúbil agentku Carter a kiež by som vtedy vedel, že sa dočkám aj jej samostatného seriálu. Škoda len, že sme sa dočkali iba dvoch sérií. Je pravda že tá prvá je lepšia, ale to neznamená, že druhá séria bola prepadák. To teda nie. Celkom sa mi páčilo, že nebola každá časť o nejakom inom príbehu, ale že celá prvá séria bola jeden veľký príbeh a druhá séria bola zase o druhom dlhom príbehu. Oba boli zaujímavé, ale ako píšem, tá prvá séria ma bavila viac. Rozhodne mi tento seriál bude veľmi chýbať, strávil som pri ňom príjemné chvíle a obľúbil som si veľa postáv. Veľmi príjemné prekvapenie a oživenie sveta Marvel. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

První série byla zábavná a dobře napsaná oddychovka (jak píše arachneuss "feministický diktát"), kde se Peggy vyrovnávala s Rodgersovým zmizením a prací v mužském kolektivu. Její nejleší zbraní pak bylo to, že jako žena byla nenápadná a podceňovaná a jedna z nejlepších scén je právě její výslech, kdy objasňuje svým kolegům, jak si ji celou dobu škatulkovali. Navíc má k ruce skvělého Jarvise a nesmírně milou Angie, ke kterým se občas přidá Howard Stark. 4/5* Druhá série přináší několik podstatných změn. Zaměňuje NY za LA, nechává Angie v propadlišti dějin (chyba) a hlavně strká Peggy mezi dva chlapy. Romantická zápletka mezi Peggy, Sousou a Wilkesem je neuvěřitelně otravná na hranici nesnesitelnosti. Paradoxně s příchodem Dottie Underwood se ukáže, že mezi ní a Peggy funguje mnohem větší chemie než mezi Peggy a celým mužským osazenstvem. Větším problémem je ale slabá zápletka celé série. Nulová hmota a Whitney Frost jako hlavní záporačka se okoukají už zhruba v polovině a podstatná část dílů recykluje ty samé nápady. Whitney něco chce/má/dělá a Peggy jí to jede zarazit s velmi proměnlivou úspěšností. Uzavření několika nevyřešených podzápletek se navíc ani nedočkáme, protože ratingy Agent Carter letěly opět dolů. Po zhlédnutí celé série ale musím říct, že celkem zaslouženě. 2/5* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si myslím, že jedna (mini)série bude bohatě stačit, protože obsahově mi to přijde o dost slabší než Agenti, kteří ani ze začátku nebyli žádný zázrak, ale tohle je ještě horší. Ne že by se mi to nelíbilo, ale nedokáže mě to prostě tak strhnout a utíká mi to pomaleji, než bych si přál. Herecky sice skvělé, jak Peggy, tak hlavně Jarvis jsou parádní, hostování Howarda Starka mě taky potěšilo, ale z celkových (zatím) tří epizod, na mě nejlépe působila ta první, a myslím, že spousta znalců Marvelu pochopí proč. Akce působí dobře, vtipné momenty celkem taky, zasazení do čtyřicátých let je fajn a je asi nejsilnější stránkou seriálu, ale celkově to asi mohlo být víc dotažené. Přes to všechno je to celkem fajn oddechovka s parádní hlavní hrdinkou a dějem, který prozatím vypadá, že se bude jenom zlepšovat. Zatím za 70%, na víc nějak nemám sílu a uvidím, jak se to vyvine. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Agentka sice moc přehnaná a mlátila se né jak v 50. letech, ale jak ze současnosti, ale když to člověk přehlídne, tak se na to docela hezky dívá. Ona teda sama agentka na pohled nic moc, ani ostatní herci nejsou zrovna k popukání, ale jinak děj docela fajn, když pomineme ty přehnanosti. Ale další sérii bych v podstatě ani nepotřeboval... ale když bude, tak kouknu. Když si to po sobě čtu, tak tam mám nějak moc ale... ale to je jedno. Druhá série vůbec nepřekvapila. Je totiž úplně stejně nebo podobně suchá, jak ta první. Nejdřív mě tam postraší dost nesypmatickej černoch, nulová hmota jakožto né zrovna originální nápad a nakonec hodně nudná záporačka (a navíc, zase ženská!). Celé je to takové nic moc a jediny štěstí, že to bylo docela retro a že tam byl pan Jarvis. Na třetí sérii nečekám, ale když bude, tak bude... ()

Galerie (596)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z padouchů nemůže mluvit a dorozumívá se skrz malý přístroj. Tomuto přístroji propůjčil hlas vědec Stephen Hawking. (PotterMan999)
  • V 5. díle 1. řady se, stejně jako u dalších snímků z Marvel cinematic universe, objevuje v cameo roli Stan Lee jako muž, který se Howarda Starka (Dominic Cooper) při čištění bot na ulici, ptá jestli si může z jeho novin vzít stránku se sportem. (Dracconnis)

Související novinky

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

06.12.2021

Drsnému komiksovému seriálu The Boys aka Banda se na Amazonu extrémně daří. Seriál se brzy dočká již třetí série, streamovací gigant mu ale rovněž chystá i několik spin-offů. Tím prvním hraným bude… (více)

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Marvel obsadil nové superhrdiny

Marvel obsadil nové superhrdiny

25.12.2014

Benedict Cumberbatch v roli Doctora Strange je pro Marvel velká výhra. Comicsový gigant ale roztahuje svoje sítě i na televizní obrazovce, kde se už v lednu objeví Agent Carter, a také na internetu.… (více)

Reklama

Reklama