Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (176)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku slibné nabalování a vrstvení děje, ale konec seriálu byl předvídatelný a ta zbytečná senzace na závěr seriálu mi přišla směšná. Čtveřice hlavních hrdinů je dobře ztvárněna, naopak Sigourney Weaver ztvárnila asi nejzbytečnější roli ve své kariéře, strašně zaměnitelná postava, kterou si při psaní této recenze už ani nepamatuju. Jako přechod mezi 2. a 3. sérií Daredevila ale velice doporučuji zkouknout právě i The Defenders. Škoda toho (pro mě) ne moc dobrého konce. A snad se té bandy, pojmenované podle části lidského těla, už navždy zbavíme. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pomalé, ale jistojistě se tu pomalu v jednotlivých originech budované nitky ohledně Ruky začínají propojovat, stejně jako hlavní hrdinové. S nimi nemám absolutně žádný problém, všichni jsou zajímaví a všichni mají notně odlišný charakter a názory. Královsky mě bavilo sledovat, jak je ruka scénáristova pomalu všechny vede k sobě. Jakmile se konečně dají do kupy, je to jízda. Jízda s jedním ale. Finále. To je takové nemastné, neslané a z mystické organizace idioty dělající. Škoda, že scénář místy pokulhává a nejvíce se to projeví právě ve chvílích, kdy měl seriál vrcholit. Díky tomu zůstává jakási pachuť, kterou nepřebije ani sympatické obsazení, ani supr souboje a dokonce ani parádní soundtrack s luxusní úvodní znělkou v čele. Bylo to dobré, ale mohlo to být ještě výrazně lepší. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vlastně zklamání... První půlka série je taková roztříštěná a nesourodá (z pochopitelných důvodů) a druhá, kdy už by to mělo šlapat a mít tah na bránu, je slabá v zápletce a v soubojích... Jednotlivé charaktery fungují a mezi některýma v různých kombinacích probleskává i jistá chemie. Ideálně by sice ta chemie měla být funkční napříč všemi kombinacemi teamu, ale myslím, že i za chemický řetěz Daredevil-Jones-Cage-Fist musíme být vděční... Největší fail vidím v tom, že se filmařům nepodařilo najít klíč jak propojt 4 hrdiny z nichž každý ve své sólové sérii brnká na hodně specifickou strunu. Defenderovský slepenec je tak jen bezpohlavním výstřelem do tmy. Nemůže zde fungovat Daredevilovská akční syrovost (protože některé postavy jsou prostě nezničitelné). Po temné atmošce Jessicy Jones není ani stopy. Cage je vytržený ze svého Harlemu.... Občas tam filmaři prdnou do klíčového souboje hudbu která by se hodila spíše pro odlehčenou exhibici, nebo udělají ze rvačky díky střihu dost nudnou záležitost (Kde jsou ty brillantní "bezstřihové" choreografie z Daredevila?), ale jebat-co už.... Série uteče jako voda, vše skončí jak má.. Ve výsledku je mi to sympatické. Třeba se to do příště nějak usadí.. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávané vyvrcholení dosavadního marvel-netflixovského snažení v podobě The Defenders je tu. Úspěch? ano, ale s odřenýma ušima. Seriál funguje a boduje v místech, kde se ukazuje realita a lidské přemýšlení, než jako superhrdinský akčňák plný skvělých bitek a výhry hodných nad zlými, které se však nakonec dočkáme. Ale od začátku. První díl sem uvítal s tím, že jsme se dostali do situace, ve které se jednotlivci nachází. Prakticky nic se nestalo, ale věděli jsme odkud se začíná. První třetina si tímto přízemním tempem jela v poklidu dál až do skvělé nečekané bitvy v Midland Circle a čtvrté epizody plné odpovědí. Zbývající polovina se rozdělila na zajímavější a akční pasáže a pasáže přemýšlení a výplňkové, které hlavně v podání Jessica a Matta byly skvělé. Čímž se dostávám k tomu nejzajímavějšímu, co seriál nabídl, a to jsou právě tyto dvě postavy. Chemie mezi Jess a Mattem funguje už od začátku, doplňují se a po celý seriál jsou skvělí (i když ve výsledku Jessica nic nepředvede). Luke je také snesitelnější, než ve své sólovce a Danny je naopak tady o něco míň snesitelný než v Iron Fistovi (který se mi osobně líbil) a pořád je to naivní kluk. Akce mohlo být více, hlášek bylo dostatek, co se ale vážně nepovedlo byla The Hand. Alexandra jako tajemná vůdkyně působila absolutně neautoritativně, bez náznaku respektu ostatních k ní a místy až zoufale. Na tak starobylou, legendární a vysoce nebezpečnou organizaci jako je The Hand bylo její účinkování zde spíš kabaretním vystoupením. Ze záporné strany si tak vše pro sebe ukradla Elektra, která se ve druhé polovině série rozjela a až na závěrečné očekávané probuzení ze své temné mysli na sebe strhla pozornost. Ve zkratce, já dostal to, co jsem očekával. Viděl sem známé postavy, viděl sem jak jednají jak bych od nich čekal a viděl sem to krátce, trefně a jednoduše. Co sem však neviděl byly mistrovské akční scény jako v Daredevilovi a nebezpečí, které čtyřce bezprostředně od Ruky mělo hrozit. Snad druhé/třetí série sólovek zopakují skvělý standard nastavený Daredevilem a Jessicou ve všech ohledech, aby druhá řada Defenders dopadla ještě lépe. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

První sezóna Daredevila byla slušná (ta druhá už bohužel povážlivě skřípala), Luke Cage a Jessica Jones taky celkem fajn, Iron Fist mě pro nezájem kompletně minul a vzhledem k tomu, že ta Železná Pěst šaškuje i tady, dávám po téhle mdlé minisérii Defenderům vale. Není to ale nic překvapivého, tyhle týmovky jsou většinou jen sbírkou naleštěných obchodních značek servírovaných pod jednou ulepenou frančízou (viz Avengers, Justice League a podobné voloviny), tedy nic, z čeho bych si vyloženě sedal na zadek. Chci zase sólovku s Daredevilem, ve které mu Kingpin sevře koule tak, že z toho ten slepý právník bude mluvit fistulí, případně s Bullseyem, který mu odkrouhne Karen, Elektru i toho tlustýho sidekicka… to by teprve byla podívaná dle mého gusta. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Původně se v seriálu měl objevit i Punisher, ale vzhledem k průtahům při natáčení to nebylo možné. (UncleMorty)
  • Týmové seskupení Defenders během let často měnilo své členy, ale poprvé se objevilo v roce 1971 v komiksovém sešitu "Marvel Feature #1". V tomto vydání byli členy i superhrdinové jako Doctor Strange nebo Hulk. (Bube1)
  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama