Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

reban 

všechny recenze uživatele

Pro kastrovaný chlapce a potraty co se bez koulí už narodili, naprosto dokonalý seriál. Pro nás ostatní ztráta času a mozkových buněk. Přihřátej příběh, přihřáta hudba, přihřátý herci, přihřátá délka epizod, přihřátej počet sérií, přihřátej úvodní obrázek a přihřátej celej svět. #globálníoteplování #nemámnicprotipřihřátejm #Peace ()

Reklama

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad! Větší zážitek z toho bude mít fanda GoT, ale i bez toho si užijete luxusní podívanou. Nejlepší postava, bez debat je (král) Richard. Alan Menken je génius a téměř každou písničku, po poslechnutí nemůžete dlouho dostat z hlavy. TOP 10: Finally, Lord of the sea, She´ll be mine, Galavant theme, Serenade, Maybe you are not the worst thing ever, If I Could Share My Life With You, Happiest Day of my Life, Time is of the Essence, My Dragon Pal and Me ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Poté, co Disney přestal dělat muzikály, Alan Menken, slavný tvůrce hudby z Little Shop of Horror, Aladdina a dalších filmů Disneyho renesance, si musel najít jinou práci. Těsně potom, co skládal hudbu k Na Vlásku, si vystřihl hranný seriálový muzikál pro dospělé Galavant. Parodie na všechny ty pohádky, fantasy a legendy. Zlý král unese krásnou snoubenku hrdiny Galavanta. Galavant se ji rozhodne zachránit, jen aby zjistil, že jeho snoubenka si už užívá bohatého života a k němu se vrátit nechce. Z naprosto kladného hrdiny se stává zhrzený depresoň. Když však princezna ze vzdálené země potřebuje pomoc je donucen vrátit se ke své původní profesi. Abych byl upřímný, tak mě Galavant napoprvé nezaujal. Když jsem se však k němu vrátil po několika letech, zkouknul jsem ho hned dvakrát za sebou. Hudba je skvělá a chytlavá jak blázen. Vtipy fungují. Nakonec je to vlastně o redemption arku "zlého" krále. Je na čase Do the D'Dew a vypustit tu černou magii. Díky Menkene! ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))

Reklama

Reklama