Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš pravdu. Prostě to vzdej. A zítra budete s Geraldem zase pohromadě uvnitř toho nasranýho psa." Tak tohle bylo trošku osobní. Jsem totiž hravý, takže holky přivázané k posteli mě baví, ale jen tehdy, když to baví i je. Nicméně jako správný sadista musím podotknout, že kdyby Gerald znehybnění své ženy udělal pořádně, tak by si Jessie nemohla zahrát na MacGyvera a já bych se musel do nekonečna dívat na to, jak byla v dětství skoro až zneužita. To byla dějová rovina, při které jsem možná trpěl víc, než malá Jessie na tátově noze. A jestli jsem se měl bát, tak se asi něco nepovedlo. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Geraldova hra je kniha, která pro adaptování (aspoň na ploše celovečerního filmu) není vůbec vhodná - ostatně těžko můžete jednoduše zfilmovat příběh, kde většinou sledujeme ženu přivázanou k posteli a její vnitřní pochody. Mike Flanagan se s touhle výzvou popasoval se ctí. Rozšířil roli Geralda a zkrátka se snažil, aby Jessie měla možnost stále s někým mluvit, a přitom natočil velmi věrnou adaptaci. Popravdě - Geraldova hra je čtivá, ale patří mezi Kingův průměr, takže nebylo třeba se předlohy, která se nevyvarovala vypravěčských chyb, držet tak těsně. Ideálním řešením ostatně byla Zelená míle, kde Frank Darabont citlivě příběh převedl do filmového jazyka a udělal několik lepších vypravěčských voleb než sám King. Líbilo se mi, že Flanagan před ničím neucukl a několik scén je vyloženě fyzicky nepříjemných sledovat. Stejně tak je povedený casting. Geraldova hra je zkrátka povedený thriller, který mohl být o 15-20 minut kratší a jako adaptace rozhodně odvážnější. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tvůrců, kteří tvoří autorské a inovativní horory je dnes pomalů a o to víc musí člověk respektovat Mika Flanagana. Je to tvůrcé se svým stylem a vizí, která prosakuje celým filmem. Miluju kondenzované filmy, pokud jsou uděláný dobře a zde je to odvedeno na jedničku. Paradoxně části odehrávájící se v jedné místnosti s připoutanou hrdinkou k posteli, jsou nejšťavnatější a nejzáživnější, její vnitřní monology znázorněné pomocí jejího mrtvého manžela a jí samotné jsou prostě boží. Vše to funguje díky vynikajícímu výkonu Carly Gugino podpořené solidním Brucem Greenwoodem, v kombinaci s Flanaganovou režií, která umí prodat malé vítězství hrdinky se velkým dopadem. Hodně přidává i časovaná bomba v podobě psa. Ale určitě to bylo třeba obměnit, minulostí postavy, která je téměř stejně záživná. Tohle sebeprozkoumání bylo prostě užasné, bohužel ke konci se film tak trochu poblázní. Nevím či to je vina, jestli přelohy, kterou musel opět napsat King na cocainu, scénaristů nebo Flanagana. Radikální rozhodnutí hrdinky, né jen že nechápu, ale na můj vkus to bylo moc nechutné, ve srovnání se zbytkem filmu. Asi mi dost dobře film neprodal, že žádná jiná možnost není. Zároveň poslední patnácti minutovka je neskutečně přepálená, plná zbytečné expozice a aspektu, který ve filmu nemusel být a celé to pro mě rozbíjí. Stejně ale užasná režie a vizuál zatmění mi celý film drží nad vodou a zaryjí mi jej do paměti! Každopádně škoda toho finále, mohlo to být, něco víc! 7/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Geraldovu hru som doteraz nečítal, hoci mám Kinga načítaného pomerne slušne (30 kníh cca). Po nie príliš oslnivých recenziách sa mi do toho popravde ani nechcelo. No teraz po pozretí som rád, že som zmenil názor. King má veľmi silnú a pôsobivú atmosféru vo svojich knihách, jeho rukopis mi tak sedí, že zopár knižiek, ktoré s mi až tak nepáčili som dočítal iba kvôli tomu. Túto atmosféru je možné pretaviť do filmovej adaptácie ale zatiaľ sa to podarilo máloktorému filmu.. (Stand by me, Green Mile, Dolores Claiborne) no a táto snímka to pretavila tiež. Prislúcha k nemu horrorový dej hoci iba jednou živou postavou, boj o holý život v situácií ktorá by sa mohla pokojne stať a je to celé okorenené Kingovským mysterióznom. Príjemné prekvapenie. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Na opustenej chate počas víkendu sa môže stať aj toto, a keď k tomu ešte nie je po ruke záhradník, či upratovačka, komu by sa mohla Jess vyžalovať, tak to neznamená nič pozitívneho « 『 Chvíľu budem pokračovať, aby ste mali akú-takú predstavu... 』Dvaja ľudia, muž a žena = manželský pár Jessie a Gerald Burlingameovci, ďalej účinkuje nenažrané psisko, neviem, ako sa volal, či sa taktiež praktizujú úvodné, sexuálne hry s policajnými pútami, a do toho postupne zapadajú - postel, infarkt, vnútorní démoni, depresívna minulosť so zatmením slnka, prelínaná častou retrospektívou, t.j. flashbacky. _Ponúkam vám niekoľko kľúčových indícii, z ktorých si môžete vytvoriť kompletnú mozaiku, a tá vytvára naprosto zaujímavú filmovú štúdiu, v ktorej Carla Gugino podáva strhujúci herecký výkon, kde je väčšinou „sporo odetá” , čo vôbec nie je na škodu veci. _ “Majster vedľajších úloh bol mimoriadne pôsobivý, a rovnako aj malý kamarát E.T. -ho mimozemšťana, Elliott, že človek by ani neveril, čo sa to nakoniec z toho útleho chlapčiska vykľulo” ? _ Miša Flanagana a Miša Fimognariho považujem za ucelených tvorcov, ktorých tvorbu sledujem s veľkým očakávaním, a pritom dobré je, že obidvaja spolupracujú, ako director a d.p. Apropo : Hovorí vám niečo Carel Struycken, holandský herec, ktorého ste museli už určite niekde zazrieť, trebárs... ??? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Je veľmi nepravdepodobné, že by airbagy auta pri takom silnom náraze ostali neporušené. (Pat.Ko)
  • Na začiatku filmu, keď manželia idú v aute, je možné počuť rozhlasovú správu o najnovších zločinoch vykrádača hrobov („The Moonlight Man“). (Pat.Ko)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Stephena Kinga, která vyšla v roce 1992. (SONY_)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama