Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Affair toho má tolik co nabídnout seriálovým fanouškům i amatérům, že je až s podivem, jak málo je přes své výjimečné kvality známý. První, co zaujme je samozřejmě obsazení - ústřední dvojice je doslova seriálovou elitou, a dokazuje to i jejich naprosto samozřejmá nominace na Zlaté Glóby. Nutno dodat, že i zbytek osazenstva jim zdatně sekunduje, a oproti jiným seriálům zde najít špatně vedeného herce je těžší, než najít jehlu v kupce sena. Samotný příběh je ale ztělesněním obyčejnosti, všednosti, něčeho, co každý zná nebo poznává. Proto bez unikátního způsobu vyprávění mohla tato skvadra skončit v pouze neobyčejně povedené mýdlové opeře. Opak je však nakonec pravdou. Je to totiž konfrontace dvou vzájemně propletených životních příběhů očima, ústy a archetypální povahou dvěma naprosto nespolehlivými a zcela odlišnými vypravěči dvou pohlaví, co z The Affair dělá bezprecedentní zkušenost, která jde do takové hloubky duší svých postav, že se nedá než hltat každou vteřinu, protože se dá jen stěží najít projekt, se kterým by se dalo identifikovat stejně jednoduše a do takové míry. Dle první řady tak jednoznačně nejlepší současný seriál stanice Showtime, kterému se dá vytknout jen to, že Ruth Wilson kvůli své roli musí zapírat rodný sexy přízvuk, a prostřední díly, které bohužel trestuhodně nevyužívají tu zmíněnou základní premisu. Nejistoty vyvolané nespolehlivým podáváním informací se ale ani tato slabší část nezbaví. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Affair je parádní hra s divákem. Detektivní romantika, ke které mám minimum výtek, ale které by víc slušelo uzavření série a s02 by klidně mohla jet s jinýma postavama (True Crime). S1 5/5. _ Druhá série je slabší, ale disponuje závěrečným dílem, který patří k tomu nejlepšímu v této serialove sezóně. S2 4/5._Třetí série je nejslabší. Dialogy mají v určitých chvílích pořád sílu, zvlášť v podání těhle herců..jenže co z toho, když se postavy chovají tak nepravděpodobně. Závěr dost fain. S3 3/5 ()

Reklama

iampatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada: 80 % Přestože jsem čekal mnohem víc (asi mě nabudily všechny ty recenze a nadšené ohlasy), tak nakonec to nebylo až takové zklamání. První čtyři díly se postavy "otrkávají" a neděje se nic výrazného, byť se začíná mluvit o úmrtí. Trochu jsem i bojoval s tím, aby se sledováním pokračoval, nakonec se tento pocit v polovině láme a vztahy se začínají vyostřovat. Naštěstí v tom nejsou jen vztahy postav, ale taky ona krimi zápletka a další zádrhely, které však z důvodu překvapení nebudu vypisovat. Vše působí přirozeně a nenuceně, žádné nelogické chování postav/dějové zvraty, které by hrály do karet scénáři nebo aby jen seriál "vypadal zajímavěji". Jen jedno velké "mínus" - vůbec, ale vůbec nic se na konci první řady divák nedozví, ba právě naopak vám dá The Affair ještě více otázek do druhé řady. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech parádní záležitost, která mě velmi rychle vtáhla do děje a nepustila. A předpokládám že mě to nepřestane v nejbližší době bavit. Už se těším na další díly! //Konečně jsem se dostal k tomu, abych to dokoukal a až do posledního dílu se jedná o výbornou záležitost, do které jsem se dokázal vcítit i díky skvělým postavám a podmanivé hudbě. 9/10 ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

V našem mírném podnebném pásmu máme za okny ošklivou nepěknou věc, ale my teď na chvilku zavřeme víka a představíme si takový vedro, že i Mitch Buchannon sotva tahá nohy po pláži, přičemž s nadějí v oku vyhlíží ztepilou cvičenku, kterou chytla uprostřed moře vražedná křeč. Jojo, dámy, jsme na dovolené, konečně je tu čas na sebe nahodit plavky, kvůli nimž jsme od vánoc neměly v puse nic, co obsahuje víc jak dvě kalorie. A teď se pečlivě podívejte na lehátko vedle sebe. Jestli tam leží vorvaň, co je právě na misi poškrábat se v trenýrkách, přitom se nezlejt pivem a ani představa jak cvičí pilates v nedbalkách vás nerozpálí, tak je čas na AFÉRKU. Hlavním kritériem při výběru milence je samozřejmě vzhled, co si budeme nalhávat, při aférce si nechceme povídat, nýbrž máme v plánu zažít parádní opičí sex. Takže bacha! Já už takhle jednou naletěla, vybrala jsem si moc pěknýho tanečníka, kterej zezadu vypadal fakt pěkně – hezkej zadek, dlouhý černý vlasy, bohužel zepředu to taková sláva nebyla, neb mu každej zub šel jinam. No a druhak by mohl bejt němej, nebo mít alespoň hezkou vadu řeči, aby pak nikde nevyslepičil, co jste spolu při měsíčku vyváděli, po dovolenej z toho bejvaj jen mrzutosti. ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama