Reklama

Reklama

Paní ministryně

(seriál)
  • USA Madam Secretary
USA, (2014–2019), 86 h 58 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Barbara Hall

Hrají:

Téa Leoni, Tim Daly, Patina Miller, Geoffrey Arend, Erich Bergen, Patrick Breen, Keith Carradine, Kathrine Herzer, Marin Hinkle, Željko Ivanek, Mozhan Marnò (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Elisabeth McCordová bývala geniální analytičkou CIA, svou práci však z etických důvodů opustila. Teď se na žádost samotného prezidenta vrací do veřejného života jako ministryně zahraničí. Kromě rozsáhlé politické agendy má ale ještě jeden složitý úkol: zjistit, jestli smrt jejího předchůdce ve funkci při letecké havárii byla skutečně nehoda... (TV Nova)

(více)

Recenze (19)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tenhle žánr nepřináší nic nového, ale zpracování se jeví nadprůměrné. Mohou za to sympatičtí herci a vtipné dialogy. Uvidíme, jestli zápletka bude stát za to, protože na zachraňování koček z arabských stromů zvědavá nejsem. Pobavilo mě, jak byla ČR zařazena spolu se Svazijskem mezi malé otravy. Na Madam secretary jde hezky vidět americká nabubřelost ve vztahu k malým zemím. Respektujeme práva a svobody ostatních jenom tehdy, pokud se shodují s naším právem a morálkou. Po pár dílech: Končím s tím. Zápletky jsou ve stylu: v nějakém nedůležitém státu se něco nemorálního děje a USA se do toho nemůže či nechce míchat. Ale je nemorální stát stranou, a tak hlavní hrdinka udělá vše, aby zlo napravila, a používá k tomu svou pozici či úplatky ze statní kasy nebo službičky. Takže USA pokaždé "saves the day" a já už mám toho amerického sebelaskání dost. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Americká napodobenina dánské Vlády. Po několika dílech mohu konstatovat, že je to sice přepísknuté velmi, ale taky velmi vtipné svojí americkostí, ve všech směrech. Realističnost nula, ale to nevadí, prostě sexy postarší matka od rodiny šéfuje rodině a taky skoro celýmu světu a my jí držíme palce, aby tu demokracii rozšířila. 3 - 4. ()

Reklama

SolamBee 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o špatný seriál - solidní herci, skvělé zpracování, politika táhne... Pár dílů ale stačilo a pravidelně se dívat nebudu. Proč? I když totiž nemám žádnou zásadní výtku, tak Madam Secretary nepřináší vůbec nic nového a to je u seriálu, který by měl divák týden co týden nedočkavě vyhlížet, docela problém. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

No House of Cards to na jednu stranu opravdu není. Ale jinak to není vůbec špatný seriál o zákulisí americké zahraniční politiky. Hlavní postava (nová ministryně zahraničí Elizabeth McCorde) je lidsky velmi sympatická, jakoby se vůbec nehodící do politiky. Hodně prostoru je zde věnováno jejímu rodinnému životu, což je ze začátku docela příjemné zpestření, protože tato vypravěčská linka nabízí i vcelku humor. Bohužel postupem času humoru ubývá a vše se nějak divně propojuje s tou "politickou" linkou, hlavně proto, že muž hlavní postavy je profesorem náboženství a zároveň tajným agentem, což na mě působilo poněkud nevěrohodně. Naopak velmi věrohodně je konstruována většina zahraničně politických zápletek, které musí paní ministryně řešit (většinou úspěšně). Setkáváme se zde s problémy na středním východě, v Rusku, v Číně či v Africe. Pokud máte chuť se podívat do zákulisí diplomacie, tak tenhle seriál mohu vcelku doporučit. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Edit po ukonceni: Jeden zo serialov, na ktore som sa tesila a pustala som si ho v den vydania ako prvy. Niekto by mohol byt otraveny skoro-dokonalostou Elizabeth a jej manzela, ale pre mna je uz naopak osviezujuce, ze jej nepotrebovali dodat drogovy / alkoholovy / ilegalno-minulostovy problem a mozme jej jednoducho drzat palce. A tiez Russellovi, Blakovi a Mikovi B. ()

Galerie (1 068)

Reklama

Reklama