Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (869)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Rogue One se skupinka no name postav bere zbytečně vážně a občas někoho zastřelí, tak partička okolo největšího frajírka předaleké galaxie stylově hláškuje a zkouší se vzájemně přelstít, což je mnohem větší zábava. Oba vedlejší filmy kultovní série jsou jen dojné krávy, ale vzhledem k bídné úrovni třetí trilogie Star Wars nemá smysl kopat ani do jednoho z nich. Solo tak z této nové filmové várky vychází trochu překvapivě jako jasný vítěz. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdných válek skrývá mnohá zákoutí, která doposud nebyla prozkoumána, a tak se důmyslní makléři v Hollywoodu rozhodli, že do jednoho takového zákoutí se podíváme, jelikož jim to přinese hromádku peněz. Hlavní devizou je jistě velké množství blyštivé akce a moderních efektů, které když už nic, tak nedají diváku prostor k tomu, aby se nudil. Postavy taktéž mají jisté charisma, avšak z celkového příběhu jednak nemám pocit, že by do Hvězdných válek až tolik zapadal a hlavně mám z něj pocit, že je poněkud nadbytečný. Jinými slovy filmů tohoto typu by se dalo natočit třeba dalších 10 a pokud se do nich obsadí postavy z Hvězdných válek, vždy bude možné tvrdit, že jsou to, ehm, Hvězdné války.... Je to opravdu nutné? 6/10 ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Star Wars není moje citová záležitost, ale ráda se k hvězdnému dobrodružství vracím. Proto jsem neměla žádný počáteční problém jako přítel, či milovníci ságy (nebo ság, se už v tom ztrácím :D), že nějaký mlaďoch nahradí Forda. Naopak musím pochválit, jak se tvůrcům podařilo najít herce, typově podobnému Fordovi. Líbilo se mi, jak se Alden snažil v gestech a výrazech napodobit původního Hana tak, aby to nevypadlo nuceně a komicky. Všechna čest (je pravda, že i kdyby se to stalo, tak je mi to stejně asi jedno :D) Ostatní postavy, příběh, akční scény (hlavně vlak), vše slušně šlapalo. Nemůžu si stěžovat, fajnový letní blockbuster :o) Jen mi vadilo odfláknutí původu jména Solo! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ten herec ho zahrál fakt dobře a bavil mě. Jinak mi to ale přišlo jaksi nedomrdlé. Bitevní scény vypadaly jak z první světový a do SW se mi to vůbec nehodilo. Vlastně mi bylo celkem jedno, co se tam děje a některé zvraty byly vyloženě blbé. Např. celej film je honí a sabotuje hrozivej a dle vzhledu opravdu zlej bojovník, díky kterému jim při heistu umřel pilot. Ale jakmile si sundá helmu a zjistí se, že je to vlastně mírumilovně vypadající osmnáctiletá zrzka, tak je všechno v pohodě a hned se kámošej. Jako wtf? Nebyl to špatný film, ale působil na mě jako splněná povinnost, a ne jako produkt tvůrčího zápalu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Produkčními problémy nasáklý projekt od Lucasarts je konečně tady a já se modlím k Síle, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh okolo tohoto filmů byl snad popsán i na všech nefilmových webech a já osobně jsem byl hodně smutný, když odvolali mé oblíbené duo komediálních režiśerů. Ale světe div se, ač muselo jít všecko ráz na ráz a bylo málo času, na Solovi není ani za mák vidět, že by si něčím podobným mohl film projít. Ba co víc, je opravdu zábava na to koukat, je radost vidět, že se opět debilně nezachraňuje celá galaxie a je to zkrátka menší SW příběh, jež bych si přidal ještě několik (Boba Fett, Obi-wan) + ten Kotor. Začátek je možná trošku rozvleklejší, ale jakmile se film rozjede, vše šlape jak má a veterán Howard má vše pevně v paži. Alden Ehrenreich sice není takový blesk z čistého nebe, jako jím před 40ti lety byl Harrison Ford, ale jeho hlášky jsou celkem vtipné, kouká se na něj mnohem lépe než v matných trailerech a stejně tak není takové dřevo, jak se zdálo. A jeho chemie s Chewiem vyloženě dokonalá (poprvé v sérii, co mě tento Wookie bavil, možná i kvůli tomuhle videu)..a komu by vadil, tak to vše zachraňuje Donald Glover, jehož Lando je vyloženě libová postava (ano, je to pansexuál) a užíval jsem každou scénu, kdy se objevil na plátně. A dál je tu nikdy nezklamávající Woody Harrelson, jehož charisma na diváka doslova čiší a dá zapomenout na účast někoho tak matného, jako je Emilia Clarke, ale ta zas nedostala až tolik prostoru pro zviditelnění. Kolem a kolem jsem dostal film, který mě potěšil svou přízemností jako už dlouho nic a dokonce se mi rozležel v hlavě takovým způsobem, že bych na něj ještě v kině opět vyrazil. Což jsem si ještě v době premiéry nemyslel ani za mák. Tak a co s tím teď? ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Lando Calrissian (Donald Glover) ve filmu pronese větu: „Těžařské kolonie jsou nejhorší.“ Když se ale postava Landa Calrissiana (Billy Dee Williams) ve starších letech poprvé objevila ve Star Wars (konkrétně v Epizodě V - Impérium vrací úder, 1980), tak byla správcem těžařské kolonie. Jedná se tedy o ironický odkaz na její budoucnost. (Sidarius)
  • Ve filmu jsou zmíněni dva námezdní lovci, kteří se krátce objevili v dalších částech filmové série a také v několika epizodách seriálu Star Wars: Clone Wars (od r. 2003). Jedná se o Bosska a Aurru Sing. Dozvíme se také více o osudu jednoho z těchto dvou lovců. (Sidarius)
  • Han Solo (Alden Ehrenreich) při hře „Sabacc“ o Millenium Falcon (YT-1300) dává jako protisázku loď VCX-100, se kterou létali také hlavní hrdinové v celém seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Obě lodě vyráběla Corellian Engineering Corporation na domovské planetě Hana Sola. (Mirda55)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama