Reklama

Reklama

Monty Python živě (převážně)

  • Velká Británie Monty Python Live (Mostly)

Obsahy(1)

Po více než třiceti letech se na pódiu znovu sejdou členové legendární komediální skupiny Monty Python. Představení Monty Python živě (převážně) můžete vidět 20. července v přímém přenosu z Londýna i v českých kinech. V souhrnném věku pouhých 358 let se John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin chystají znovu zahrát některé ze svých nejlepších skečů, a to s moderním, aktuálním, pythonovským švihem. Monty Python jsou po právu považováni za jedny z největších komiků všech dob. Ovlivnili celou generaci a způsobili revoluci ve světě komedie. Jejich netrpělivě očekávaný návrat je jednou z největších divadelních událostí roku 2014. (Aerofilms)

(více)

Recenze (43)

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná rozlučka (opravdu?) Monty Pythonů ve velkém stylu. Tohle Live (Mostly) představení mělo všeho tak akorát - skvěle zahrané scénky (i s pár záseky a improvizacemi), vhodný výběr starých skečů i zajímavá a choreograficky ne vždy nenáročná taneční čísla dávají dohromady celek, který je důstojným zakončením působení této grupy. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Bez sentimentu řečeno, staří MP se svým mladým já nevyrovnají. Opakované vtipy mají příliš málo nové nadstavby, některé ani zopakovat nelze. ALE pořád je to ujetý MP humor, s šílenými hláškami, neuvěřitelně svižnými písněmi a koneckonců i ty připomínky starých dobrých časů jsou vtipné. Zkrátka nedůstojné rozloučení hodné téhle britské partičky (samozřejmě vím, že Terry G. není Brit, ale tím, že o něm tak píšu, mu skládám tu největší poctu). ()

Reklama

Gumby 

všechny recenze uživatele

Takovej hysterickej smích, jak u úvodní Beware! There are Llamas! jsem zažil naspoled asi někdy před deseti lety v Aeru při Biggus Dickus scéně... a pak už to jelo "Kdo by si před 40 lety pomyslel, že tu dneska budem sedět a dělat Pythony.." , isn´t it awfully nice to have penis, Michelangelova (putin!) poslední večeře. Every sperm, lion taming, lumberjack, filosofové a bruces, crunchy frog, shroe, shroe, dingkom for a shroe, (ještě, že je pauza pač smací svaly se dostávaj pomalu do křeče). Sit on my face and tell mi det ju lav mi, vybuchující tučňák, Gumby-Gilliam, buznosoudci. ALBATROS! nudge nudge, say no more, jak za mlada. Blackmail (no to bylo trochu křečovitý - nápad už to není zdaleka tak absurdní jak v 70´s, tohle doba už předehnala. A vůbec). Anne Elk´s theory about Brontosauruses (1:1), Španělská inkvizice, Vesmírnej song - s Hawkingem lol, some silly dancing, i´d like to have an argument (aplaus jak kdyby flojdi začli hrát Shine on..), spam spam, I wish to register a complaint..(another brick in the wall part 2), how about Cheddar, he asked expecting the answer „no“.. a it´s christmas in heaven…. … … teď asi přijde přídavek žejo.. co by to tak, 15 tisíc lidí šeptá alwayslookon?, jj, jak jinak :) celá aréna si píská, dojatě tleská a všichni se docela smiřujou s tím, že jsou o dvacet až pětačtyřicet let starší, než byli.. Life´s a piece of shit, when you look at it… Piss off! :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tanečních čísel bylo na můj vkus příliš a jediné opravdu dobré (ba přímo skvělé) doprovázelo píseň I Like Chinese. Jinak si myslím, že tanečníci Pythonům celou tu pravděpodobněrozlučkovou show jen narušovali (a bohužel ne tím vtipně anarchistickým způsobem). Show to však byla velká a dobrá. Já jsem na rozdíl od jiných zklamaných nečekal lavinu nových skečů, ale těšil se právě na ty prověřené a byl zvědavý, co s nimi pánové provedou (případně co skeče provedou s pány). Dočkal jsem se spousty výborných momentů, Pythoni do sebe navíc roztomile rýpali (Palin a Idle do Cleesových rozvodů, Cleese a Jones do Palinových cestopisů..) a ve scéně s papouškem se pustili i do kritiků. Pokud se mi něco líbilo méně než moc, byli to asi jen Brucové, kterým nějak chyběla šťáva. A doopravdy mě zamrzela neúčast jedné zásadní postavy - rytíře s oškubaným kuřetem. Čtyři a kousek. Snad vyjde DVD. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Jeden je dole, pět zbývá! Já tedy také nemůžu dát jinak než za pět! Velkolepé představení, při kterém jsem nestačila utírat slzy smíchu, protože tyhle skeče mě nikdy nemůžou omrzet. I když jsou mrtvý papoušek a oddělení pří na světě asi 259 let, jsou pořád steně vtipné. Tohle je takové Best of Monty Python. A na mém hodnocení nic nemění to, že mou největší modlu nechali srazit a přejet Stephenem Hawkingem. Těším se na reprízy a DVD. Prostě always look on the bright side of life... ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama