Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 091)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vol.2 nie je nijako seriózne závažná prehliadka, ani sa tak už od samého začiatku netvári. Je to zábavný príbeh, ktorý pobaví ako obyčajných divákov, tak aj tích najzaritejších fanúšikov Marvelu. Film prekvapí aj svojim veľkým počtom piatich scén po záverečných titulkoch, na ktoré sa oplatí si počkať. Strážcovia sú príjemná, zábavná, milá, oddychová prehliadka, ktorá stojí za to, keď už, tak už len kvôli soundtracku. Pre film, ako je Guardians of the Galaxy Vol. 2, sú obzvlášť dôležité špeciálne efekty a masky. Tvorcovia si aj tentoraz pohrali s vizážou rôznych mimozemšťanov a je to dôkaz, že fantáziám sa naozaj nekladú medze. Aj napriek stopáži dlhej 2h 16 minút má film rýchly spád, dej sa nevlečie a bez toho aby sme si toho boli vedomí, už je zrazu koniec. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Marvel si na přelomu druhé a třetí fáze svého nezměrného univerza pojistil svůj standard. Sólovky mají svoji sílu, humor a jasný cíl, týmovky pak jdou ambicemi o něco výš a hrdinové se v nich vypořádají s obecnějším problémem, který trápí celou společnost. A do toho si přijdou Strážci galaxie, všechno rozbourají a svou odtržeností od ostatního dění zase zvítězí. Nevím, jak to James Gunn dělá, ale ať chtěli fanoušci cokoli, on snad dokáže uspokojit každého. Týmová práce, hašteření mezi Strážci, silné příběhy jednotlivců, jedinečný nepřítel, změny stran, rozvoj známých vedlejších postav, dojemné katarze a na pozadí toho všeho opět i originální a neoposlouchatelný písničkový soundtrack, dokonale podporující vtípky jako od správného zastydlého puberťáka. Za překvapivě velký risk považuji změnu nálady při finálním boji, protože v prvním dílu se i v těch nejdramatičtějších chvílích hláškovalo a vůbec všelijak blblo, zatímco teď se atmosféra v kritickém bodě přece jen na slušnou dobu zmrazí. Právě tady série do jisté míry dospívá a příště bude muset přijít s něčím novým. Jedna konkrétní potitulková scéna ale naznačuje, že to nebude problém. Velké díky za tenhle ohňostroj nápadů, který ani na minutu neustává. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět parádní zábava jedoucí na stejné vlně jako jednička. Drax je o hodně vtipnější a v podstatě si krade film pro sebe. S kamennym ksichtem cedí nejujetější hlášky a pokaždé je to sranda. Chris Pratt je taky furt cool a potvrzuje, že je asi nejzábavnější herec současnosti. Momenty jako "I'm gonna build some weird shit" umí prodat, jako nikdo jinej. Nejlepší na téhle sérii je, že si můžou vymyslet v podstatě cokoliv. Záporák, kterej je planeta. Rasa zlatých lidí s videoherníma stíhačkama, nebo scéna kde se hledá izolepa. Vše je dovoleno a James Gunn toho umí využít. Malinkej Groot byl megaroztomilej. A finální titulky se taky moc povedly. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se kupodivu nesnaží být rozmáchlejší, akčnější a zábavnější než jednička. James Gunn se raději pustil do menšího příběhu, který má pořádně ždímat emoce (a galaxie se v něm zachraňuje jen tak mimochodem), což asi kdekomu nebude po chuti. Strážci tentokrát necestují vesmírem a nepotkávají jednu děsivou hrozbu za druhou. Místo toho přešlapují na místě doslova i metaforicky a snaží se probít skrz dávné křivdy, urovnat rodinné vztahy a vůbec pochopit, kdo vlastně jsou a co by se sebou měli dělat. Za povrchními akčními orgiemi holt musíte vyrazit jinam - tady jsou veškeré digiřežby spíš na okrasu. A musím říct, že mi to zase tolik nevadilo, protože Gunn osobní linky ždíme na maximum a dělá tak z dvojky Strážců další dojemnou trefu. (8/10) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Strážcům galaxie dvojce tak trochu tento komentář dlužím. Groot junior je milým prvkem. Drax lépe hlaškuje (jestli se to dá tak nazvat) a má možná prostoru až moc. Další přírůstky do týmu Strážců galaxie jsou taky fajn. Ego je zkrátka Ego. Cameo Sylvestera Staloneho potěšilo. Celkově to však 5 hvězd nestačilo. Retro hudba je dobrá, ale v jedničce lepší. Film má několik potitulkových - mezititulkových scén. A některé jsou dobré. Hodor, tedy já jsem Groot. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Karen Gillan si tentokrát pre postavu Nebuly nemusela oholiť vlasy. V jednom rozhovore sa tiež vyjadrila, že sa jej tento diel páčil o čosi viac než ten prvý. (Steny94)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama