Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (630)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Chcela som si pozrieť tento film, lebo z prečítaného a odpočutého som nadobudla dojem, že sa stáva kultom. Viem si predstaviť, ako na niektorých ľudí zapôsobil frekvenciou sprostých slov, ale to na kult stačí tak pre mojich synovcov. Najväčšou chybou bolo asi "niečo" očakávať... Moje dojmy sú rozpačité, bola to čierna komédia so zopár fajn scénami, smiala som sa - najprv z tej Thorntonovej príšernosti, potom menej zo zotrvačnosti, nakoniec vôbec... kriste, tri štvrtiny filmu boli o tom istom! Zo začiatku zoznámenie s postavou, po ktorom je rýchlo jasné, s kým máme do činenia...a potom to isté znova a znova, len z rôznych uhlov, prešpikované fekálnym humorom a pomiešané s ďalšími epizódkami a gagmi vhodnými akurát do sitcomu. Proste obrázok seriózneho úchyla a budižkničemu. Pitie, drzosť, mizantropiu a nezodpovednosť dovádza do nevídaných extrémov a nemá dosť potenciálu, aby sa stal obľúbeným antihrdinom. V Leaving Las Vegas je človeku Cagea aspoň ľúto, tu by som po polovici filmu Thorntona najradšej nakopala do zadku a spláchla ho do kanála aj so zvyškom deja (na ktorom mi už ani nezáležalo). No tvorcom šlo asi o to, aby nám bol hrdina najprv nesympatický a aby si naše sympatie získaval tak pomaly, ako získava slimačím tempom vlastnú dôstojnosť, až to dospeje k pointe, ktorá mala diváka pravdepodobne úplne zaskočiť a vyvolať nadšené ovácie, prípadne dojaté "ach"...no, nekonalo sa. Trochu bohatší scenár a Coenovcov na režisérsku stoličku a mohla to byť perla. Čierne komédie sú moja srdcovka, ale toto je slabý priemer s o niečo lepšou záverečnou štvrtinou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Problém je, že komediálně vděčná situace - shitující a fuckující Santa v přítomnosti nevinných dětských tváří ("Co chceš?" - "Kačenku na péro." - "Co to kurva je?" apod.) - funguje jen ze začátku, ale celý film se na tohle utáhnout nedá a brzo začne mít děj trpkou příchuť stereotypu. Nápad převléci se za elfa a Santu a připravit si tak půdu pro krádež není špatný, ale moralistně laděný závěr hodně kazí a plazící se Thornton s růžovým slůnětem je vrchol scenáristické křečovitosti. Ten film se ze začátku tváří kontroverzně, aby pak skončil zcela konvenčně a nevěrohodně. Mix rádoby kontroverze a moralistního vyznění, tak to možná američani chtějí, tržby (60 mil.) na takový film nebyly vůbec špatné. Jinak Thornton byl již tradičně výborný. Fuck. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě skvělá ukázka vtipné vánoční komedie. Já samozřejmě nenechám dopustit na ty romantické slaďáky s vánoční atmosférou (jako je Láska nebeská atd.), ale někdy je čas se zasmát trošku v jiném smyslu a nebrat život tak moc vážně. Hlavní role je prostě dokonale zahraná a ten malý tlouštík mě taky moc bavil!! Po druhém zhlédnutí přeci jen přidávám 4. hvězdičku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Odpočinková, legračně přisprostlá komedie, která je sice ve svém námětu originální, ale v provedení jednotlivých scének (gagů) poměrně obyčejná. Potenciál byl jistě větší, charismatický Billy Bob sice průměrné hollywoodské pacholky převyšuje, ale na sto procent také nejede. A dráždí mě, jak bez snahy přišel ke sladkému zadečku paní Gilmorové :) Malý buřtík je vcelku zábavný, lilipután taktéž a prostředí vánočních obchoďáků působí překvapivě sympaticky... Takže ok! 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Kitay: 1. Nocturne No. 2 in E-Flat Minor, Op. 9 No.2 2. Up on the House Top 3. Jingle Bell Rock 4. Please Come Home for Christmas 5. Papa Loves Mambo 6. Holly Jolly Christmas 7. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow 8. Deck the Halls 9. Jingle BellsIt Came Upon a Midnight Clear ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Když si Bob Chipeska (John Ritter) stěžuje na Santu (Billy Bob Thornton) šéfovi Ginovi (Bernie Mac), mění se mu kravaty. Jednou má kravatu s obrázky a v dalším záběru kostkovanou kravatu. Druhý den má pro změnu kostkovanou kravatu, ale v posledním záběru zase obrázkovou. (Patrik256)
  • Ve scéně, kdy se Santa (Billy Bob Thornton) probudí ve svém domě u pláže, u nočního stolku jsou čtyři láhve piva. Když však poslouchá rádio, jsou tam láhve jen tři. (Mr.Hudson)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama