Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (369)

zette 

všechny recenze uživatele

Kapka vtipu tam je, jinak moc nechapu ten zbytecny nadech dramatu, ktery nakonec stejne k nicemu nevedl. Dalsi z rady tech filmu, ktere jsou o nicem, nic neresi a brzy se na nej zapomene. Sokol je solidni herec, ale ta rada beckovych filmu, ve kterych ucinkuje je neprehlednutelna. Alespon na Krainovou, potazmo na Bartosovou je radost se divat... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, jak je těžký být hezká holka?" Ne, to vážně nevím, ale pořád mi to naivně připadá o něco lepší, než být opravdu ošklivá holka. Taky nevím, jaké je to být na maturitním srazu po pětadvaceti letech. Já jsem ho úmyslně prošvihl, stejně jako ty předcházející, a tak k tomu taky nemám vztah. A už vůbec nemám vztah k filmům, ve kterých se nic neděje a které mne souvisle nebaví od začátku až do konce. Ale odpad nedám, protože "Eva Šálková forever" a to v obou zde představených verzích. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nejsem vieweghovský fanoušek, proto jsem šla na promítání s určitým předsudkem v sobě. A odešla jsem aniž bych si z toho odnesla jakýkoliv hlubší prožitek, ačkoliv film jako takový je řemeslně dobře zvládnutý a nikoliv bez zábavných momentů. Bohužel jsou ale tyto momenty protkány unylým a po polovině filmu velmi otravným fňukáním o tom jak to ošklivý holky mají blbý a jak vztahy lidem nevycházejí podle představ. Humor Genzera a Suchánka je už poněkud obstarožní. Zato mladí představitelé hlavních postav neudělali i přes svou relativní nezkušenost ostudu. Shrnuto a podtrženo, dívat se na to určitě dá, výraznější nuda nebyla, ale jinak je to film bez jakékoliv náboje. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus velice slušný film. Zahlédl jsem ho nejdříve v televizi, kde mě zaujal, ale protože nebyl čas se dívat, v době odpolední pohody jsem ho zhlédl celý. A to opravdu celý, což i dělá u mnoha filmů problém. Obával jsem se toho, že snímek bude melancholický škvár, ale dostalo se mi celkem pěkného propletence osudů spolužáků. Když jsem se zorientoval mezi postavami "dříve a nyní", začalo vše celkem hezky zapadat do soukolí životních příběhů. Nevím sice, jak to mají těžké krásné ženy, ale moc jsem si nepřipouštěl, že film může být i o tomto. K mému překvapení mi to došlo, přestože jsem měl tuto skutečnost stále před očima. Těší mě, že film má v sobě určitou naději, pokud tedy dáte svému životu šanci a jdete za ní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že mě Vybíjená bude tak bavit. Možná i proto, že jsou tu tací, co ji naprosto brutálně sejmuli. A víte co? Já to vlastně nechápu. Co je na tomhle filmu špatně? Na Viewegha moc nejsem. Jeho knihy se mi moc nelíbí a filmy podle nich vysloveně nevyhledávám, ale Vybíjená je asi jeden z nejlepších filmů na základě jeho knihy, co jsem zatím viděl. Vždyť Suchánek, Genzer a Sokol vytváří vcelku solidní chlapskou partu a Babčáková jim parádně sekunduje. Uznávám, že různé časové skoky byly různě nepřehledné, ale postupně se to srovnalo a začalo to dávat smysl. Jediné, co by se tomuhle filmu dalo opravdu vytknout je fakt, že spíš než komedie, je tohle další melancholické drama, kterých je poslední dobou nějak moc a často v něm má hlavní roli právě někdo z Partičky. Jinak to bylo moc pěkný pokoukání. Je vidět, že Petr Nikolaev je jeden ze současných předních českých režisérů naprosto oprávněně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama