Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer

Recenze (146)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Břitká satira holywoodské smetánky plná drog a alkoholu, která je ale ovšem také překvapivě vyzrálá, citlivá a místy i nečekaně depresivní. Tak takto nějak bych popsal tento animovaný seriál z dílen Netlfixu BoJack Horseman, jež nám představuje hvězdu jednoho sitcomu devadesátých let, jeho přátele a další postavičky ze seriálové, potažmo filmové branže. Seriál rovněž zaujme i přirozeným vývojem téměř všech charakterů, které se navíc vracejí k činům a rozhodnutím z dřívějších sérií. Vznikne zde tedy celistvá příběhová mozaika, od níž se díky vtahujícímu scénáři nebudete moci odtrhnout. Rovněž stojí za zmínku fakt, že díky užití zvířat a jejich smísení s lidmi zde dochází k naprosto absurdním, chytře vypointovaným situacím s pořádnou špetkou černého humoru, u nichž se budete lámat smíchy a zároveň nevěřícně kroutit hlavou. Podstatnou částí tohoto všeho je i dabing, jež propůjčuje postavám koňskou (haha) dávku charismatu a emocí, z nichž markantně vyčnívají Will Arnett a Aaron Paul (Todd!). Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste tomuto osvěžujícímu seriálovému počinu rozhodně měli dát šanci. Výborná práce! (Netflix) „BoJack Horseman! What is this, a crossover episode?“ ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

BoJack je pre mňa unikátny seriál predovšetkým preto, že mi trvalo 5 sérií, aby som si uvedomil, že ho vlastne zbožňujem. Pritom som zvažoval, že prvú sériu ani nedopozerám. Pri druhej to bolo lepšie, ale stále som bol vlažný. Až pri tretej a štvrtej sérii som si uvedomil, že mám tento seriál rád, a pri piatej že je to absolútne moja šálka kávy. Pre niekoho na tomto možno nič unikátne nie je, ale pre mňa to je s drvivou väčšinou seriálov presne naopak. A pritom si ani nemyslím, že BoJack je to najlepšie čo môže súčasná televízia ponúknuť - ten seriál ku mne prehovára skôr na osobnej úrovni, nemyslím si, že na papieri ide o nejaké skvelé dielo kalibru Atlanty alebo Louieho. Pri pozeraní piatej série som si však uvedomil, že z 4 hviezdičiek, ktoré tu u mňa má(a ktoré boli skôr 3.5*), chcem ísť vyššie - stalo sa to v momente, keď som si uvedomil, že Diane is my spirit animal.4.5*. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na samém začátku mi BoJack vůbec neseděl. Ať už stylem animace, nebo svým osobitým světem míchajícím lidi a zvířata. Světem ve které je normální sex koně se ženou, nebo svatba psa a člověka. Už v průběhu první řady se ale začalo ukazovat, že BoJack je víc než jen obskurní šílenost a postupem času vykrystalizoval v nad očekávání vydařený mix dramatu a komedie říznutý mnohdy extrémně absurdními gagy a situacemi. V rámci animované (ale koneckonců i hrané) seriálové tvorby není prvním ani posledním kdo se o něco podobného pokusil, ale je jedním z mála, kterým se to opravdu povedlo. Už aby byla šestá řada...85% ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Prvy diel je skutocne rozpacity, nemastny-neslany a miestami rather awkward than funny. No hned od druheho dielu, ''Bojack hates troops'' (and I 100% share his opinions :D), som presvedceny ze som nasiel dalsi level socialnej satiry.. :D Vychlastany vyhoreny celeb kon-herec ''riesi'' problemy pozemske a sucasne, co serial stavia do popredia Rick and Morty. Sice milujem multiverse-anythingcanhappennorule-comedy R&M, no tuna sme doma. O to je to udernejsie a provokativnejsie, pretoze to tematizuje a prekonava vseobecne zdielane mantinely sucasnej spolocnosti. Antropomorfne zvieratka umoznuju dalsiu rovinu vtipov, navy seal je pre mna osobne vtipnejsi (hate that prick!), nez semennik straziaci casopriestorove kontinuum. Hooked and in love (with Princess Carolyn, and already hate Mr. Peanutbutter, what an ass)! :D :D :D <3 ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Bojack Horseman je seriál, který mě zaujal svou originální kombinací humoru a dramatu. Líbí se mi, jak seriál ukazuje různé aspekty lidské a zvířecí psychiky a společnosti. Postavy jsou zajímavé, rozmanité a uvěřitelné. Seriál je také vizuálně poutavý a plný narážek a odkazů na popkulturu. Bojack Horseman je seriál, který stojí za shlédnutí. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • Princezná Carolyn vyhodí svoj klobúk do vzduchu, ale ventilátor na strope ho roztrhne. Je to paródia na seriál Mary Tyler Moore (1970). (Pat.Ko)
  • V 2. sérii scéna s úvodnými titulkami, keď sa Bojack prechádza po svojej obývačke, sa supermarket, ktorý bol v 1. sérii, nahradí natáčaním filmu "Secretariat". (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama