Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat,že mě to nijak neuchvátilo.Z filmu zůstane asi hodinu v hlavě choreo bojůvek,,ještěrkovitý pohyby jazyka,a dvě slova.Vata vata-plot,a papara-otec.Jinak tak nějak film k hovnu,vůbec totiž nefungovala moje sounáležitost s hlavním hrdinou.Pomsta ve mně musí něco vyvolat,tady nic.Škoda.50%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

taká priemerná novozelandská rozprávka zo života Maorov, ešte aj v maorčine, celý film sa tam mlátili palicami a plochým kostiam podobnými "sekačkami", film budil dojem produktu silne dopovaného národnou stranou Nového Zelandu (ktovie či tam nemajú dajakého SLotu) alebo čo ... okrem tropického prostredia tam nebolo čo pozerať, a áno vadili mi tam belošskí herci, keď už Maori, tak potom všetci, a nie len pár aktérov. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Predsa len filmov z tohto prostredia je pomenej a takmer to Krajina smrti vytiahla na vyššie hodnotenie avšak kamera pri súbojoch občas stála úplne za hovno, aj bez prepáčenia. Práve scény, ktoré mohli byť najlepšie miestami vyzneli úplne chaoticky, nielenže si občas človek nebol istý ktorú postavu sleduje ale príliš často bolo vidieť iba chrbát niektorého z protagonistov či skrížené palice či oštepy. Čo je celkom škoda lebo príbeh zase až tak zlý nebol. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jestli se nevrátím, vyprávěj o mně''. --- Tenhle válečný film z paleolitu, počkat, ono se to vlastně mohlo odehrávat klidně teprve před sto lety - mně dostal. Scénář je až děsivě jednoduchý a lidské dějiny jej přímo v této podobě znají velmi dobře. Příběh, který historie psala milionkrát. Příběh o válce vyvolávající další válku, o pomstě vyvolávající další pomstu. Nekonečný řetěz zabíjení, tak jak to dokážou jen lidé. Tento je zhruba takový: Po jedné z před časem skončených válek mezi dvěma kmeny přichází na návštěvu do druhého tábora už v době míru syn náčelníka se svojí družinou. Druhým kmenem jsou řádně uctěni a doprovozeni do ,,země kostí'' tedy do míst, kde leží ostatky pobitých bojovníků nepřátelského kmene. Synovi je zdůrazněno, že je zachován veškerý nezbytný rituální řád a v území mrtvých se ani nelovilo ani nerybařilo aby duše bojovníků měli klid. Syn náčelníka sám se vydá do míst, kde jsou rituálně ,,pochováni'' v sedě s rituálně spoutanými koleny jak poroučí pohřební zvyklosti. Netuší, že je sledován synem náčelníka vesnice. ten vidí jak jsou ostatky zneuctěny a jak je jim slíbena pomsta. U obou mužů dojde ke střetu, kdy řev přiláká obě skupiny. Návštěva tvrdí, že ostatky znesvětil syn náčelníka vesnice, ten tvrdí, že je znesvětil návštěvník pro vyvolání další války... Ačkoliv náčelník netuší kde je pravda, pro mír nabídne život syna jako oběť za znesvěcení a zachování míru. Tu však druhý kmen nepřijímá a rozzlobeně odchází. V noci je vesnice napadena a vyvražděna. Zachrání se jen syn náčelníka vesnice. Ten ač příliš mladý na to aby se postil unikající přesile statných válečníků přísahá předkům pomstu a vydá se mrtvého území vyhledat démona, který tam přebývá a které ho chce poprosit o pomoc. Démon však nikoho kdo mu vstoupí do označeného území napíchnutými hlavami nešetří a ještě nikdo se z této oblasti nevrátil. Paradoxně s tím do této oblasti vstupuje i prchající skupinka vrahů, protože obcházením území smrti by ztratila několik dní. Marně členové družiny varují, že to rozhněvá ducha a démona samotného, mladý syn náčelníka ničeho nedbá a do území vstoupí.... --- Moc jsem si pošmákl! Sice ne všichni herci vypadali a asi i byli čistokrevní Mauři, ale to nevadilo. Zejména ty jejich zastrašovací haka tanečky byly skvostné! Přesně jako Verbal i já si samozřejmě vzpomněl na rugby, Allblacks a samozřejmě také na ,,poloboha'' Mauiho z Odvážné Vaiany, který tentokrátem přiostřenou kostí jako ,,démon'' nelouskal jen kokosáky (míněny ořechy)... :-). Ačkoliv jak čtu níže někoho nudily ty ,,kecy'' mimo boje, samozřejmě ve filmu měli své místo i všechny ty rozpravy s předky. Novozélanďáci zamachrovali a natočit dneska tohle jen tak vysoce hodnotím. Takže za mně je to rozhodně za 4 houbičky ! * * * * ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Apocalypto 2: The Dead Lands / „The gods have made this life to take pleasure in our suffering.“ a potom sa čudujme, že s vyznávaním takejto filozofie sa tí Moari medzi sebou mlátia jedna radosť. The Dead Lands je vlastne taká novozélandská, lacnejšia verzia Apokalypta, akurát bez vyšších ambícií. Fajn prostredie, netradičné postavy, dostatočne surové a dravé, ale tak nejako po celý čas o jednom a tom istom. Dosť veľa sa tu rozpráva o cti a o moarskej mytológii a namiesto toho sa to mohlo viac sústrediť na dobrodružné putovanie po pralese a súboje. Akčné scény sú tak v podstate len tri, aj keď slušne natočené. Kto podobné filmy vyhľadáva pravdepodobne bude spokojný, pre ostatných len taký brutálnejší výlet na Nový Zéland, ktorý síce nenaštve, ale ani ničím neprekvapí a tak nebude dôvod si ho niekedy zopakovať. Ako dobrodružná jednohubka obstojné, ale Gibson je s Apokalyptom niekde úplne inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)

Reklama

Reklama