Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Babylón čmoudů, náš západní soused Spolkova republika Syrsko-Turecká, začíná po vzoru žabožroutů vyučovat Evropu k toleranci ke kdejakému parazitickému svinstvu, protože pomalu začíná praskat ve švech. Na rozdíl od poměrně vtipné a vcelku svěží jedničky je dvojka filmu „Sagvan a banda vypatlaných dětí německých socek alias Mrdám tě, cigánský mukle“ jen narychlo splácanou a trapnou Troškijádou za každou cenu, jen aby káplo ještě nějaké to ojro navíc. Na povrchu mentálně zaostalá kokotmédie pro stejně vyspělé publikum, uvnitř hrozivě mentorský multikulti podtext o tom, jak podnětné a kůl je mít v kožichu Zimíra, imáma za učitele a mešitu za barákem, jak velkorysé je zkurveným thajským zlodějům nastavovat druhou tvář a oplácet láskou a dobrosrdečností a jak z partičky vymatlaných asociálních dementů vychovat mávnutím kouzelné Angely kohortu „kulturních“, empatických a prudce inteligentních sluníčkářů s dveřmi na jih dokořán. Pro náctileté debily vskutku velmi nebezpečná podprahová taškařice! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Dokonce i z dvojky vychází tolik pozitivní energie, že se to nedá ani pořádně popsat. Super humor, super hlášky a nejspíš bych se opakoval stejně jak u jedničky. Na německou komedii neskutečně uvolněný a i když ta hlavní zápletka nestála za nic, člověk prostě vypne a jenom se baví. Možná už to bylo trošičku sociálně a poučně zaměřený, ale fakt jenom minimálně. Souhlas, že komu padl do noty první díl, tenhle není o nic horší. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film pro příznivce prvního dílu. V tom je však trochu problém, přišel "syndrom pokračování" a už to taková velká zábava nebyla. Alespoň pro mne. V kině se stále smáli především ti školou povinní, ti byli z těch šaškáren jistě na větvi. Pro mne zase byly vtipné některé narážky, které ta děcka nepochopila. Bohužel se tu objevila hluchá místa, kdy jsem se poněkud nudil. V tuto chvíli tři stovky hodnotících a 84%!? Tak to hodnotili asi jen ty děti... Slabé nápady pěknými písničkami nezamaskují. (U jedničky jsem se opravdu bavil a musím se na to schválně podívat znova, zda se pobavím opět...) (kino) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Fakjů pane učiteli bylo doslova a do písmene jako blesk z čistého nebe, co se německých komedií týká, protože šlo o svižnou, ulítlou a vtipnou zábavu bez jakýchkoli servítek a se sympatickým obsazením a peprným scénářem. Totéž by se dalo aplikovat i na druhý díl, který je svojí formou, atmosférou, vtípky a chováním postav v podstatě parafrází jedničky, ale i tak to fungovalo, alespoň na mě ano. Zeki a jeho parta děcek opět zažívají spoustu vtipných a trapných situací, tentokráte v poněkud exotičtějším prostředí, opět dojde na nějaké to poučení a niterný zvrat, přičemž k tomu všemu hraje znovu slušný soundtrack. Já jsem byl spokojený a narážky na Pána prstenů byly opravdu humorné. Zkrátka další super komická jízda, na kterou se v budoucnu rád podívám znovu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po poměrně nudném úvodu následovala obrovská smršť vtípků. Trošku jsem se obával, že film nedovede běžet ve stopách luxusního prvního dílu. Překvapil mě a dokázal to. Vtípky se nesou v téměř totožném duchu, jako tomu bylo v prvním díle. Nicméně, fungují. Pár jich bylo pohřbeno dabingem. Pár jich bylo pro odrostlejší publikum. Trošku mě pohoršilo, když se třebas střílely pingpongové míčky z čárky, což ne všechny aktérky dovedly hned napoprvé, asi to chce trénink. Nějak jsem to celé naštěstí rozdýchal. Trošku mě zaskočilo, že se na tento film vydalo dost rodinek s dětmi, které se pohybovaly hrubě pod povolenou hranicí 12 let. Ale to byla jen taková malá moralistická vsuvka. Snímek také v závěru vytáhl nějaké to morální ponaučení, ale příliš to nepřeháněl a zachoval si tak svoji tvář. Na tomto snímku musím zejména ocenit, že jsou veškeré prasečinky a vulgarismy podány tak příjemnou a neagresivní formou, že je každý prostě žere a zbytečně se nad nimi nepohoršuje. Za tohle skládám tvůrcům poklonu. Snad je v plánu minimálně třetí díl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film prelomil nemecký rekord v tržbách počas otváracieho víkendu pre nemecký film (s 2,1 miliónmi vstupov, celkovo približne 17,7 milióna eur). (WalterIK7)

Reklama

Reklama