Reklama

Reklama

Kateřina Veliká

(seriál)
  • Rusko Velikaja (více)
Rusko, 2015, 9 h 40 min (Minutáž: 47–49 min)

Režie:

Igor Zajcev

Hrají:

Julia Snigir, Natalja Surkova, Pavel Děrevjanko, Ilja Savičev, Sergej Šakurov, Mark Bogatyrjov, Pavel Trubiněr, Světlana Frolova, Olga Medynič (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Seznámíte se s příběhem ruské carevny v dobách raného dětství. Stanete se svědky jejích prvních 20 let života v Rusku. Dvacet let intrikaření, spiknutí, bojů o moc a lásku k Rusku. (Viasat)

Recenze (16)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto si představuji perfektně udělaný seriál. Ač mapuje Kateřinin život jen od zasnoubení do korunovace, tak jsem se za celou dobu nenudil, a to 12 dílů opravdu není žádná malá porce. Jen jsem se kvůli těm parukám a uniformám občas ztrácel v tom, kdo je kdo. Ale tuto formu popisných kostýmních fresek mám hodně rád. Ve stejnou dobu, kdy jsem koukal, šli v televizi Tudorovci a musím říci, že kvalitou zpracování i dialogů je Kateřina Veliká dost válcuje. Historie Ruska je v dějepisu dost opomíjená. Tento seriál mě přiměl hodně hledat informace k jednotlivým postávám i ruským panovníkům, a tak doufám, že to není poslední historický seriál z ruské produkce, který jsem viděl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád Britská kostýmní dramata, bohužel, jejich Ruský protějšek mě jaksi příliš nezaujal. Až příliš často se mi zdálo, že to u hlavních i vedlejších rolí dosti haprovalo, ať už v závislosti na hereckém umu, nebo někdy až příliš papírovém scénáři. Jestli by se dalo něco vyzdvihnout, tak to byli zajímavé hudební motivy. ()

Reklama

cincala 

všechny recenze uživatele

Zajímavé! Existují dva ruské TV seriály o Kateřině Veliké. První se jmenuje Ekaterina (Kateřina) a natočili ho v roce 2014. V hlavní roli hraje Marina Alexandrova. Vysílala ho před cca 2 lety slovenská RTVS. Měl velký ohlas u diváků, ne ovšem u arlátů z Kavčích Hor. Takže český divák měl smůlu. Teď se v ČT rozhoupali a poslali do éteru ruský seriál Velikaja (Veliká) z roku 2015. Prvních pár dílů jsem žil ve vědomí, že se jedná o stejné dílo, které vysílali Slováci, ale s přibývajícím časem jsem pochopil, že se jedná o jiný formát. Osobně se mi seriál z roku 2014 líbil více, ale ani příběh s krásnou Julií Snigirovou nezklamal. Škoda, že skončil při korunovací Kateřiny Velké. Starší seriál se věnoval také období její vlády. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Byla to pořádná fuška, milá Kateřino ... nežli ses propletla sítí intrik - a udělala první krok, aby ses mohla stát Velikou. Nicméně příběh tvé mladosti by býval šel převyprávět daleko přesvědčivěji. Prvním větším zklamáním pro mě byla výměna naivní dívky Kateřiny a dětinského chlapce Petra za dospívající ženu Kateřinu a konstantně dětinského mladíka Petra, protože typově se jednalo o dosti odlišné persony. Od toho momentu jsem sledovala veškeré další dění na place poněkud podezíravě, nicméně žádné podobné nemilé překvapení se už naštěstí nekonalo. Bohužel i zápletka si patrně zpětně uvědomila, že to nejhorší už má za sebou, a začala se chovat dílem nezodpovědně a dílem liknavě. Rozvolnila krok i dějovou osnovu, neproduktivně okouněla na každém roku, jen aby natáhla stopáž na nadbytečnou délku dvanácti epizod, a přitom nedokázala svázat jednotlivé scénky k vytvoření uceleného dobového obrazu. Vůbec největším podrazem pak bylo finále. Namísto aby děj gradoval, rozplizl se v Kateřinině vcelku pochopitelné, leč s ohledem na předchozí dění přece jenom nečekané nerozhodnosti a rozpolcenosti. Kdepak, nevelká Kateřino, Tvoje příští velikost je zatím kdesi v nedohlednu, a já se s Tebou loučím bez lítosti. V podstatě jsem ráda, že už to mám za sebou - k mání jaksi nebyla ani dobová atmosféra, která by věrohodně odrážela čas a místo děje. Slabší 3* ()

HiroM 

všechny recenze uživatele

Konečně ruská tvorba kde necítím tolik zásah od soudruha Stalina, pardon - Putina a KS. Kostýmy a lokace krásné. Je z toho cítit taková ta "východní" tvorba, ale to k tomu patří. Bohužel nemám nastudovanou tuto historickou linii a časový úsek, abych zhodnotil kvalitu a zasazení do dějin.Zatím zhlédnuty 4 díly a líbí se mi celkem plynulý průběh, nikde to není skokem ani se to nevleče. 4 z 5. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (1)

  • „Když jsem tu roli získala, trochu mě to vystrašilo a nějakou dobu jsme nemohla přijít na to, jak ji uchopit. Ale pak jsem si řekla, že jednoduše dám prostor tomu, jak ji vidím, a zkombinuji to s prvky své vlastní osobnosti,“ řekla o roli carevny herečka Julia Snigir. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama