Reklama

Reklama

DVTV

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2014, 215x10-30 min

Účinkují:

Daniela Drtinová (moderátor), Martin Veselovský (moderátor), Emma Smetana (moderátor), Filip Horký (moderátor), Daniela Písařovicová (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Internetový publicistický pořad DVTV je video-projekt moderátorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové. Každý den přináší nové rozhovory nebo komentáře na nejrůznější témata ať už z politického, kulturního či společenského dění. (xrubesd)

Recenze (126)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hyde Park (Civilizace) na ČT a právě DVTV (konceptem v zásadě zpravodajský videokanál) jsou pohříchu jediné dva publicistické pořady v našich luzích a hájích, u kterých divák nemá pocit, že by se autoři na probírané téma/osobnost připravovali pět minut před vysíláním formou přelétnutí jedním okem souvisejícího záznamu na Wikipedii. Navíc Veselovský zvládá i publicistickou vyšší dívčí a když má reagovat na vývoj debaty a odchýlit se od "bezpečí" připravených otázek, tak to i tak má hlavu a patu a neztrapňuje sebe sama jako drtivá většina jeho kolegů. Drtinová v tomto zaostává a u ní kvalita rozhovorů kolísavá; umí perfektně vyargumentované a k věci, stejně jako jednostrané úlety kolem ezoteriky. Osamostatnění se od "jha ČT" každopádně oběma (a ostatně všem v zákulisí okolo týmu Jana Rozkošného) prospělo, jelikož to vyvolává dojem (čím neříkám, že to tak i je), že mají carte blanche „čím a (s) kým“ se chtějí zabývat. U Martina je to bez výjimky dobře, u Daniely je to mnohdy s odevzdaným pokrčením ramen. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když k lidem sedí jejich jména. Zatímco z Martinových rozhovorů jde radost, Daniela svoje hosty drtí tak, až to někdy zavání šikanou. V anketě o nejkyselejší obličej by s přehledem porazila i citrón. No a pak je tu ještě Emča, sladká holčička, která ale bohužel asi moc nerozumí tomu, že víc povídat by měl host. Ve finále je to dost nesourodá trojka, jenže má něco, o čem si většina podobných pořadů může tak leda nechat zdát - dobrou přípravu a kule na otázky, které chcete jako divák slyšet. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Již po několika prvních dílech jsem vypozoroval, že někdo konečně přistupuje k publicistice tím správným způsobem. Bez hodnocení, emocionálního zabarvení, manipulace i neadresného mlácení prázdné slámy. Speciálně oceňuji, jak pečlivě se dokáží moderátoři na některé náročnější interview připravit a jak pichlavé a trefné otázky dokáží svým protějškům položit. Je smutné, že místo, aby na publicistické scéně bylo DVTV normou, jedná se pouze o světlou výjimku. 8/10 ()

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele

Zaujatá, jednostranná, manipulativní... Pokud budu mít názor jako moderátoři DVTV, určitě se podívám. Budu si připadat jako ředitel zeměkoule a nahoním si tu ego až na půdu. Pokud budu mít názor jiný, určitě se vyhnout. Moderátoři DVTV budou tak dlouho vnucovat své myšlenky a názory, tak dlouho ohýbat slova, dokud nedonutí i žluté kuřátko přiznat, že je vlastně růžovým slonem. Zejména Drtinová je takový náš národní odpad žurnalistiky. Vyváženou reportáž jsem od nich neviděl tuším nikdy. Vše tendenční, zaujaté a pokud je host v rozporu s moderátory, tak i silně iritující. Neboť tak ignorantské a hulvátní chování jinde v žurnalistice neuvidíte. Zejména z těch jejich intonací a grimas je slušnému člověku doslova na blití. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Jestli ani tento pořad nezprostředkuje českému voliči poznání, že je nebezpečný blbec, tak už nikdo. Právě jsem zhlédl rozhovor s nebohým úsvitským "pučistou" a musím říct, že taková prdel nebyla ani s Radkem Johnem. Veselovský se ani nesnažil skrývat, že nechápe, co mu to ten nešťastný předseda poslaneckého klubu Parlamentu ČR povídá (já jsem hlavně nechápal, proč mu to povídá). Veselovského technika vedení rozhovoru je jednoduchá a účinná: Když i po čtvrté dostane na tutéž otázku odpověď, která na ni neodpovídá, položí ji po páté. Nakonec útrpně položí nějakou náhradní, abychom se někam posunuli. Hlavní výhodou tohoto postupu je, že nezáleží na tom, jak inteligentní nebo hloupé, rafinované nebo naivní, případné nebo irelevantní otázky to jsou - výpovědní hodnota "odpovědí" byla v daném případě nesmírná. Samozřejmě nelze o kvalitách nastíněného postupu činit ukvapené závěry, dokud neabsolvuje test Kalouskem. Každopádně konečně nějaká opravdu zábavná reality šou. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama