Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 9
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 9

Recenze (1 544)

genetique 

všechny recenze uživatele

Marvelovská sága ukončená famózne! Môžem zodpovedne povedať, že niečo takéto sa asi zo začiatku, keď to všetko pred 11 rokmi odštartoval prvý Iron Man, v marvelovkých štúdiách nikomu ani len nesnívalo. Univerzum superhrdinov uzatvorilo fenomenálnu dekádu, ktorej som bol svedkom a myslím, že mám na čo spomínať do konca života. Podobný kúsok sa už teraz snaží napodobiť konkurenčný tábor DC, no majú od niečoho podobného na míle ďaleko. Po poslednom snímku ma neskutočne zaujímalo ako budu príbeh pokračovať a ako sa naši hrdinovia vrátia, aby zneškodnili Thanosa. Endgame bol nepochybne najočakávanejším filmom posledných rokov. Za normálnych okolností, čím vyššie je očakávanie, tým vyššia je pravdepodobnosť sklamania. Ale to nie je prípad tohto filmu. Čokoľvek očakávate, vo filme toho nájdete dvojnásobok. A to znamená, že najväčšie obavy môžete kľudne odložiť. Avengers Endgame je predovšetkým veľkou poctou desaťročnej histórie Marvel Cinematic Universe. Príbeh zdôrazňuje a dáva do popredia pôvodný tím Avengers. Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow a Hawkeye sú v centre diania. Pred nimi neprichádza na plátno prakticky žiadna iná postava, aj keď samozrejme je tu mnoho charakterov, ktoré hrajú dôležitú úlohu v príbehu. Všetci sa obávali, že Captain Marvel, ktorá bola zahrnutá do sveta MCU, zatieni ostatných hrdinov. Môžem len povedať, že v tomto boji nie je dôležité, aký ste silný, ale aký dobrý ste. Táto myšlienka sa dostáva do popredia vo všetkých oblastiach. Dáva správne a tradičné posolstvo o tom, že dôležité je byť hrdina a rodina. Možno to nie je najlepší film celého 21 kúskového filmového puzzle, sem-tam by sa určite našla pasáž, ktorú by som pozmenil, niktoré možno vystrihol a niektorým možno venoval viac času, či vymyslel trošku odlišný feeling. Napriek tomu je to najepickejší a najveľkolepejší megafilm, ktorý sa tučnými písmenami vpíše do dejín filmu. Má to všetko, čo sa od neho očakávalo - napätie, zvraty, úžasné herecké výkony, skvelé dialógy, emócie a veľmi dobre zvládnuté efekty. Tie sú samostatnou kapitolou celého filmu, takže tu naozaj - klobúk dole. 3D podľa môjho názoru ale zbytočné. 95%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„If I tell you what happens, it won't happen..“ Do posledního řemeslného detailu precizní služba divákovi, který za ní s úsměvem zaplatí a protistrana s ještě větším úsměvem onu platbu přijme. Rozlučka po téměř dvou tuctech sezení na gauči dětského psychiatra mi přinesla smích, napětí, hravost i emoce a když už nic, mohl jsem se těšit drobnými přítomnostmi (Sanada, Swinton) i velkým nadhledem. Ten je potřeba projevit i u přístupu k plačtivé osobě, která vypadá, že jí Thanos pochcal tepich a i když je to pro některé už přes čáru, není nutné se kvůli ní věšet na větvi Yggdrasilu. Stačí, že už se tam houpe logika s časovým paradoxem.. Kdo by to byl řekl, že v komiksovém světě fatálních příčin a následků rozhodne o superhrdinech a potažmo lidstvu potkan (a není to Rocket).. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som z toho odrástol. Nikdy som nebol veľkým fandom Avangerov, ale v posledných rokoch ich začínam nenávidieť, pretože mám pocit, že hollywood akosi zabudol na ostatných divákov. Avangerov som už dávno pochoval, navnadili ma iba ospevné recenzie a vysoké hodnotenie. Neviem koľko superhrdinov ešte potrebujeme napchať do jedného filmu...Netvrdím, že sa s tým tvorcovia nepopasovali, celkom to funguje, ale mňa tie postavy pohromade nebavili. Mám rád Ironmana, obidva diely Strážcov galaxie, no všetko ostatné sú pre mňa absolútne nezaujímavé postavy a Ch. Hemsworth ako Thor je top kandidát, ktorému som prial aby ho ten Thanos rozmačkal na prach...Ja som celý čas fandil Thanosovi, aby tých zmrdov podusil čo najviac. Ak už nič, tak aspoň ten záporák bol fajn. Inak nič moc. Nikdy viac, adios Avangeros...! 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $356miliónovTržby USA $858,373,000Tržby Celosvetovo $2,797,800,564 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,892,489║ Tržby za predaj DVD v USA $23,951,994║ Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, rozhárané ako u Age of Ultron. Prvá hodina dosť ukecaná, vatová, nehybná. Dramatické obluky nefungujú tak akoby mali. Anthony Russo a Joe Russo si s týmto utrhli až pri veliké sústo, ktoré nedokázali patrične spracovať. Ako sú tam dobré nápady ale nedotiahnuté, niekedy ako z rýchlika ustrelené, buď to má pomalé alebo rýchle tempo. Neberie to tak akoby som chcel. Na vrch to zabíja bachratý Thor, to už trošku zbytočne ustrelili cez čiaru, to sa tam dosť bije, táto ako že komediálna linka tam moc nefunguje. Najviac herecky upúta Ant-man a Hawkey. Celkovo odľahčené scény tu tak nezaberajú, fakt málo ich skutočne pobaví. 3D takmer zbytočné, je tu veľa tmavých scén na tento efekt. Hromadná bitka na záver tiež moc nestrhne, v podstate akcia tu je na x-tej koľaji nevýrazná. Emócie na záver prídu ale že by mi po tomto 3hodinovom uvlečenom komikse trhalo srdce nemôžem povedať. Pre mňa dosť premárnená šanca na veľké finále. /videl v kine 3D verziu: 75%/__ Na 2D sa lepšie pozerá, som sa bál že druhé pozretie v priebehu pár dní budem dosť trpieť ale prežil som ale pocit nedotiahnutého záveru tohto univerza a nevyužitého potenciálu ostal. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pošlu tě o týden zpět, nechám tě tam hodinu chodit a za deset sekund tě přivolám. Pochopils?" To by pochopil snad každej, kdo občas dostane mail od mývala, nechá sebou projít čas, někdo mu rozmázne Měsíc o ksicht nebo si po ránu odskakuje portálem do vesmíru. Já jsem se teda bavil od vzniku pivního mozolu Thora až do megalomanskýho finále. Ty slzy předtím a potom mě nebavily, ale chápu to, protože Avengeři nechtějí primárně bavit, ale zachraňovat Svět. A to se musí brát vážně. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • War Machine (Don Cheadle) při pozorování úvodu prvních Strážců Galaxie (2014) z jiné perspektivy v podstatě označí Quilla (Chris Pratt) za tupějšího Indianu Jonese (Harrison Ford). Má to hned dva aspekty: krádež jednoho z kamenů připomíná Indianu Jonese a dobyvatele ztracené archy (1981), Rhodes i při vcházení do chodby poznamená, že se v ní může nacházet mnoho pastí. Pak je tu samotný Pratt - v souvislosti s ním se po premiéře prvních Strážců hodně mluvilo jako o ideálním adeptovi na reboot Indyho. (CrypzzXD)
  • Když všichni hrdinové vstoupí na bojiště, jedná se o oblíbenou scénu Kevina Feige. (tyzmrde)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama