Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

marhoul 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila více. Tady mě otravovala retrospektivní dějová linie, často zamotaná, zbytečně zdlouhavá, doslova nudná a nepříjemná. Na druhou stranu byl Édgar Ramiréz v roli Versaceho excelentní, Penélope jako Donatella výborná a odpornějšího, slizkého, hnusného sériového vraha, jak ho ztvárnil Darren Criss asi nepamatuju. To byl herecký koncert. Zvedal se mi z něj žaludek. Prostředí, v němž se točilo, ( např. záběry do Versaceho paláce na Ocean Dr. atd.), výprava, kamera, obsazení vedlejších rolí, vše bylo fajn. Jen ten scénář a stopáž.... Mohlo to být v klidu na pět dílů a celému seriálu by to jenom prospělo. Čtyři hvězdy, protože Gianni... ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie, síce často nudné, nezáživné. Za mňa 5* za hudbu a herecké výkony Penélope Cruz, Édgar Ramirez a Darren Criss. Život Cunanana a pátranie po tom, ako sa z neho stal sériový vrah je dobrým náhľadom do medziľudských vzťahov, rodinné zázemie a ako tie vzťahy vplývajú na psychiku človeka, na mienku o sebe samom, na prejav lásky, na prejav hnevu, na jeho činy, na jeho budúcnosť, na to, či bude slušný človek s úspešným životom alebo ho to psychicky zloží a svoje emócie prejaví negatívnym spôsobom. Avšak, nevieme do akej mieri sa scény so seriálovým Cunananom zhodujú so skutočným Cunananom. Ikeď je zaujímavé sa dozvedieť o vrahovi, tak som čakala, že séria bude viac zameraná na Versaceho, lenže celá séria je o jeho vrahovi a jeho vraždách. A pravdu povediac, raz pozrieť mi to stačilo. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Příběh o odmítnutí, marnivosti a hlavně homofobii, z které Ryan Murphy místy dělá mnohem větší zločin, než ze samotné vraždy Gianniho Versace. Darren Criss je Andrew Cunanan se vším všudy, sadista, patologický lhář a člověk, na kterém se zřejmě podepsali rodiče. Některé výjevy z jeho vraždícího řádění pak občas připomenou scény z Fincherova Se7en nebo Zodiaca. Ale čím víc se příběh blíží ke svému konci, tím víc je to postava, která vzbuzuje hlavně lítost. Nicméně nejvíc si pro sebe krade každou chvilku Penélope Cruz, s kterou se tedy neskutečně šetřilo. Asi proto, aby si Ryan proti sobě nepoštval skutečnou Donatellu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série s O.J. byla síce lepší, ale tahle je taky výborná a já zase nemám nic, co vytknout. Tenhle seriál je jako celek mnohem lepší, než AHS a já si zas užíval každou minutu. Herecké výkony jsou opět naprosto perfektní (a všemu naprosto vládne Penélope Cruz jako Donatella, ačkoliv tolik prostoru tam zas nemá) a jako celek je to prostě další špičková záležitost, která je díl od dílu lepší (a v jednotlivých epizodách jsem shledal prakticky nulovou výplň a o to je to lepší). Vyprávění o životě Andrewa Cunanana má prostě ode mně zaslouženě plnou palbu a já se už ohromně těším na to, co tvůrci předvedou s Katrinou. A ještě musím pochválit famózní výběr soundtracku a hudby, kterou je radost poslouchat. 90%. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář postupující v čase do minulosti je velmi zajímavý, přestože občas chytá o něco hlušší místa. Murphy ale opět tvoří poměrně důležitý sociální komentář jako je homosexualita v armádě atd. Do hloubky vykresluje psychiku Cunanana, jehož Andrew Criss hraje opravdu na jedničku. (nejlepší epizoda - Creator/Destroyer) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)
  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama