Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sérií se přenášíme do úplně jiného prostředí. Hereckým výkonům opět vévodí božská Jessica a taky jsem docela přišla na chuť mladému Petersovi (Kit). První polovina řady mě vážně hodně bavila, zvraty šokovaly, ale k finále jsem se prokousala spíše jen ze setrvačnosti, už toho bylo opravdu moc. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak návaznost tu platí stále. Platí tu taky stále to, že je to úplně bombová série, která je ještě lepší než ta předešlá. Hereckými výkony je tento seriál přímo fantasticky napěchovaný. Evan Peters a Jessica Lange jsou naprosto excelentní a skvělou zprávou je, že ve třetí řadě se objeví znovu. Velmi propracovaný, emocionální, hrůzostrašný a nepředvídatelný příběh se mi hned po první epozodě vryl do kůže. Velké dík Ryanu Murphymu. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je podle mě nejlepší ze všech. Odehrává se převážně v 60. letech v bláznici. Něco i v současnosti. Ale není to obyčejný blázinec. Je to bývalá nemocnice pro pacienty nakažené tuberkulózou, která je teď spravována církví. Postupně se tam objeví někteří herci z 1. série. Nezavírají tam jenom blázny, ale i normální lidi a tam z nich potom blázny dělají. Začátek mi trochu připomínal Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Prokletý ostrov. Pak tam k tomu ještě přibude posedlost ďáblem a mimozemštani. Je tam toho celkem dost. Třeba Doktor Artz, který je bývalý nácek na pacientech dělá své pokusy. Zbytek se pak odehrává v přítomnosti, kde se hlavně řeší potomek vraha zvaného Bloody Face. No každopádně je to hodně zajímavé a nadupané. "Dominicu nicu nicu..." Z té hudby by mi vážně hráblo. :D ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelný taneček na hraně mezi HODNĚ, HODNĚ povedenou hororovou můrou a černěhumornou sadistickou fraškou o několika fluidně se prolínajících dějstvích. Děje, postavy, jejich přesuny v čase a prostoru, kdo je kdo a co je co a co je a co vlastně není ... to vše je vážně vychytrale naservírované. Zapadá vám to do sebe postupně s každou novou epizodou jako úchylná mozaika, u které se občas dílky samy pošoupou na dost nečekaná místa, a nikdy si nejste jisti, jestli to náhodou celou dobu nemáte úplně blbě. No, ono je to vlastně šumák, něco tak napínavého a strašidelného se totiž hned tak nevidí. Jsem unešená. Plné skóre. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite atraktívnejšie prostredie ako u prvej série. Zároveň viacvrstvejšia zápletka. Do popredia sa pretlačili vedľajší herci z Murder House, a to Sarah Paulson, Lily Rabe a Zachary Quinto. Svoje pozície ústredných potvrdili Jessica Lange a Evan Peters. Podľa tunajších názorov prevláda väčšinový názor, že práve séria č. 2 je vrcholným predstaviteľom AHS. Za mňa 3,5*.  V rámci ČSFD hodnotiacich mantinelov som dotlačený k 3*. Potrebujem vidieť ďalšie série? Nepotrebujem. Ale mať v rezerve oddychový horový seriál? To rozhodne potrebujem. Len tých dielov na sériu malo byť menej. 6-8 by bol ideál. A ako u prvej série musím dodať, že úvodná znelka rozhodnopádně naladí a neomrzí. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Když Dr. Oliver (Zachary Quinto) a Lana (Sarah Paulson) vychází ze střediska, můžeme si všimnout hodin, které jsou z IKEI. Avšak příběh se odehrává 1964, kdy IKEA ještě tento typ hodin nevyráběla. (Sayko)
  • V roce 1887 pracovala novinářka Nellie Bly pro deník New York World a tamní šéfredaktor vymyslel, že pošle jednoho ze svých pracovníků napsat reportáž ze ženského ústavu pro choromyslné na newyorském Roosevelt Island. Nellie strávila v ústavu 10 dní a své zážitky popsala v knize „Ten Days In A Mad-House“ (v překladu „Deset dní v blázinci“). [Zdroj: extrastory.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama