Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa najslabšia séria a aj najnesympatickejšia postava Jessicy Lange. Čáry máry môžem, ale tu to nejako nefungovalo. Celý čas mi príbeh prišiel ako hádka dospievajúcich nevybúrených sebestredných "čarodejníc", o tom ktorá by mala byť Najvyššia (Supreme) a prečo. Na zadnú linku s Madame LaLaurie som už aj skoro zabudla. Jediné normálne postavy boli Cordelia a Misty Day. Vďaka za ne!! A tiež Myrtle Snow. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

odlehčenější forma mi nevadí.Ba naopak po místy psychedelickém Asylum byl Coven celkem fajn odpočinkovka.Nic to ale nemění na tom,že bych od souboje dvou čarodějných klanů,kdy na jedné straně stojí v čele witch bitch Jessica Lange a na druhé straně voodoo královna,čekal víc než jen hašteření v Twilight stylu (taková Taissa Farmiga by mohla do Stívání hnedle a srala by mě tam úplně stejně jako tady).Občas tu sice tvůrci vystrčí růžky a ukáží,že tady dříme větší potenciál a že by to při troše snahy mohla byt celkem drsná podívaná,leč takových momentů je tu málo...60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohým sa Coven nepozdával, ale mne sa páčil. Mám rád, ak sa horor priveľmi (ideálne vôbec) nemieša s humorom a Coven je oproti Murder House (a hlavne oproti Asylum) v podstate, svojím spôsobom, "komédia". Ale bavila ma a to tak, že dosť. Jessica Lange je znova skvelá, na pódiu sa objavujú mnohé ďalšie fenomenálne postavy (Bates, Sekerník, woodoo šaman) a tucty scén sú úplne šialené a neovládateľné. Ku koncu to trocha šumí do prázdna, ale za mňa napriek tomu opatrná spokojnosť. Kvalitatívne sa Coven nachádza niekde medzi Muder House a Asylum: t.j. lepšie ako Muder House, ale rozhodne horšie ako vynikajúce Asylum. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama