Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Meehan býval fotbalovou superhvězdou a miláčkem Británie. Měl slávu, peníze, rychlá auta, krásnou přítelkyni. Jako kapitán anglické reprezentace však udělal osudovou chybu, když „prodal“ důležitý zápas Světového poháru s Německem, a zasloužil se tak o sestup národního týmu. Jeho kariéra se zhroutila, začal pít a na dno dopadl, když v opilosti napadl dva policisty a byl odsouzen na tři roky do věznice se zvýšenou ostrahou v Longmarshu. Je jasné, že to nebude mít lehké, protože i vězni a dozorci jsou fotbalovými fandy a dávají mu od začátku najevo, co si o něm myslí. Na druhou stranu tu má Danny i vlivného příznivce, vězeňského správce, který sestavil fotbalový tým z dozorců a dalších zaměstnanců a chce, aby ho Danny trénoval. On ale navrhne, že dá dohromady mužstvo z vězňů a mohou uspořádat zápas. Dannyho pomocníky se stanou silák Massive a starý vězeň Doc, který ho zasvětí do vězeňských tradic a praktik. Stále je tu ovšem otázka, zda dokáže změnit partu ztracených existencí a nepřizpůsobivých psychopatů v sehraný a úspěšný tým. Zejména když ho tvoří taková individua, jako svalnatý šílenec Mnich, děsivý, ale čestný Billy Limpit, pyroman Nitro či nadšenec Raj. Danny si uvědomuje, že když zklame, spoluvězně to pořádně naštve. Navíc se ocitá před stejným problémem jako kdysi, když ho správce nutí vydíráním k zahození zápasu. Zpočátku myslí především na své zájmy, jenže časem si mnohé uvědomí a rozhodne se neudělat stejnou chybu dvakrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Bývalá fotbalová superstar Danny Meehan je uvězněn za útok na policie. Kdysi prodal zápas ve fotbale a věznici mu to dávají všichni sežrat. Když dozorci zorganizují zápas, tak se během hry musí postavit před tu samou otázku, za kterou ho všichni nenávidí. Pohodový filmec se skvělým Vinniem Jones v hlavní roli..... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl sto chutí film vypnout. Vůbec nic nového totiž nepřináší a jen kopíruje syžet většiny vězeňských filmů, jen je děj trochu více zakoncentrován, aby bylo v druhé polovici více času na fotbal. A právě druhá polovina filmu je dokonalá. Závěrečné utkání je natočeno s lehkostí a je okrášleno patřičně říznou hudbou, spoustou fórků a hlavně ultracoolovým (bože jak to slovo nenávidím, ale zrovna tady se to hodí) Jasonem Stathamem. No, i když i ten zápas se nevyhne klišé prvního stupně. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

bývalí kapitán anglické reprezentace už boduje pouze v zápasech s chlastem. jednoho dne napadne policistu a nejvyšší možný trest si odpyká ve vězení se zvýšenou ostrahou, které je proslulé pro své moderní nápravné metody a reformaci vězňů. nebude to lehký, vězni mu nemůžou zapomenout ,,prodanej“ zápas reprezentace. že jste v poslední době něco podobného viděli? ano, američané provedli remake a byla z toho trestná lavice! ale tady jsme (zaplať pánbůh) v evropě, ve staré dobré anglii a tak se jedná o fotbal. a ten je mi o trošku (asi o 90%) bližší než ten americkej. ale teď k filmu. američani tam měli trošku víc humoru a samotnej zápas byl přece jen akčnější. ale tady je J.Statham, kterého si si v roli mnicha musíte zamilovat. a to přesto, že je jeho role celkem malá. ale jinak nečekejte žádnej trhák. ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale za to jsem viděl v pořadí druhý remake The Longest Yard od Petera Segala, který se mi líbil teda mnohem více. Nejspíše kvůli větší porci hlášek, větší konstelaci hvězd a lepší kameře. Ale mám raději fotbal s kopačákem než s šiškou a tak jsem se bavil i u téhle britské předělávky. Statham mohl dostat více prostoru, hrál fakt magora! Vinnie klasik - když nekrotí dlužníky mafie, tak zkrotí šmatlavé vězně. Ale víckrát bych si to asi už nepustil... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie? Drama?..Těžko říci, protože Fotbal za mřížemi se celou dobu absolutně nedokáže rozhodnout, jakým směrem se chce vydat. Jestli být komorní drama protknuté silným fotbalovým nádechem, nebo prostě zábavná nenáročná oddechovka, kterou v cestě za skórováním nepřibrzdí žádní chladnokrevní dozorci a zkorumpovaní ředitelé. Nakonec z toho vyšlo něco mezi- ani ne moc zábavné, aby to diváka řádně rozhicovalo a připravilo na závěrečný zápas, a ani dostatečně nápadité, abych si to někdy třeba pustil znovu a aby byl skvělý casting dostatečně využit. Jediné, co film opravdu zdobí, je samotný fotbal v celé své amaterské kráse, a totální magor Jason Statham, jehož brankářské umění a odvahu by jistě ocenil i legendární Lev Jašin. Segalova Trestná lavice je jinak ve všech ohledech o pár úrovní výše.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní representanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)
  • Vinnie Jones (Danny Meehan) bol pred tým, ako začal svoju hereckú kariéru, skutočným futbalistom, dokonca kapitánom Waleského národného futbalového mužstva. Svoju drsnú povahu však dokazoval už tam, keď bol na istý čas oficiálnym držiteľom svetového rekordu za najrýchlejšie udelenú červenú kartu - 5 sekúnd od začiatku zápasu. (S3MIR)

Reklama

Reklama