Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál je jak na houpačce jednou je to zábavné a napínavé, jindy zase spíš nudné a zdlouhavé. Seriál se celých pět sérií drží stále stejné linie, kterou neustále zamotává. Možná stálo za to, ten příběh po čase uzavřít a rozjet nový děj. Pozitivní jsou herecké výkony hlavně krásná Alice na tu jsem se rád díval. ()

Rozy 

všechny recenze uživatele

Magicians mě nejprve odradil jelikož ze začátku je to velmi zmatečné a trochu nuda. První série se ale pak docela rozjede. Hlavním tahounem celé série jsou hlavní postavy s kterými se časem sblížíte a koukáte dál, jen abyste věděli co se s nimi stane. Druhá série se také bohužel docela pomalu rozjíždí. Pak ale přijde 3. série která je uplně top. Nejlepší epizody jak po stránce děje tak po stránce zahrání. S03E09 je uplně nej. Čtvrtá série pak zase trochu klesne po stránce děje, ale pokud jste se dostali až sem, tak hltáte seriál díl po dílu. Uvidíme co přinese 5. série, trochu se bojím, aby to už nepřehnali. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si moderního křížence mezi Harry Potterem a Letopisy Narnie a máte The Magicians. No ne na každého bude tahle kombinace fungovat, ale já mám rád obojí a tak mi to zřejmé vykrádání ani tak nějak nevadilo. Po pozření pilotu jsem si i myslel, že by to mohlo být zajímavé, mít to atmosféru a že hrdinové nejsou úplně marní (v tu chvíli bych tomu dal hodně silné 3*). Po 3 dílech jsem se však dostal k tomu, že se nudím, Quentin a jeho naříkání o tom, jak je magický svět jeho všechno začíná být až nepříjemné a ta jeho bývalá kamarádka, která mě ze začátku zaujala, se začíná chovat taky dost divně. Prostě jak jsem si říkal, že obsazení je docela sympatické, tak bohužel chování jednotlivých postav působí díl od dílu víc nepříjemně. Proto skončím po 3. díle, kdy tam dokážu ještě najít pár positiv, než abych riskoval, že se i tak slabý současný dojem ještě zhorší... 3,5/10 ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha seriálu je dosť kontroverzná - niektorí ju milujú, niekto ju považuje za odpad. Ja som knihy nečítala, ale po vzhliadnutí tretieho dielu seriálu nie som nadšená. Postavy sú divné a nesympatické (za čo môže asi rovnakou mierou obsadenie aj scenár), atmosféra je skôr depresívna ako kúzelná či strašidelná. Mágia je na prekvapenie absolútne nezaujímavá, čo by som bola skoro považovala za nemožné. Zatiaľ sa autorom darí vystavať nejakú záhadu na pozadí, ale inak zlyhávajú najmä preto, že svojmu magickému svetu nedali žiadne pravidlá či štruktúru. Niekde som čítala, že Magicians je ako Harry Potter, keby hlavnou postavou bol neschopný Draco Malfoy. Asi si ešte pozriem nejakú tú epizódu, ale veľmi ružovo to nevidím. ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • Margo (Summer Bishil) se původně v knize od Lev Grossmana jmenuje Janet. Scénárista McNamara to odůvodnil, že v seriálu bylo už příliš postav, jejichž jména začínají na J. Lev Grossman se vyjádřil, že se mu jméno Margo v seriálu líbí. (Mitin)
  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)
  • Předloha poskytuje pohled na Quentina (Jason Ralph) v 17 letech, zachovalo se tak prostředí, ale celkový obraz je přizpůsoben o periodu 3 až 5 let. Coldwater se tedy nechystá nastoupit na vysokou školu (undergraduate), nýbrž pokračovat ve studiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama