Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (250)

luksatka 

všechny recenze uživatele

Tak na takový to seriál jsem čekal už dlouho! Děje filmů, dokumentů nebo seriálů s heslem „Co by se stalo kdyby“ zbožňuji. I když pilot nemusel být úplně dokonalý a určitě se mi tam nějaké věci nelíbily, tak má tenhle seriál velkou šanci prorazit, jelikož seriálů podobného typu moc nevzniklo. Za pilota 85 %. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první série zklamání...hodně věcí je tam super,celá ta znepokojivá alternativní realita je zajímavá a potenciál je ohromný,ale bohužel je tu i dost věcí které to zbytečně sráží...za mě úplně nejhorší je hlavní "hrdinka",která je naivní a svým způsobem hloupá až běda a dost často vypadá a chová se jako kdyby sem utekla z nějaké telenovely.Poslední díl sice naznačil,že by druhá řada mohla nabrat na řádných obrátkách,ale nebudu předbíhat...první řada 60% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálem a atmosférou naprosto úchvatné. Člověk jen zírá jak propracované vše je (pohled na nadzvukové dopravní letadlo s hákovým křížem doslova zamrazí). Když se k tomu přidá tajemný aspekt filmů z "jiné reality" je vše na svém místě. Tedy skoro vše. Děj je relativně uloudaný. Deset epizod pryč a "zas tak moc se nestalo". To by jednomu mohlo pokazit náladu. Navíc, první řada je u konce a nemám pocit, že bych dostal všechny odpovědi. Ve slušné společnosti se na otázky odpoví a před koncem se otevřou další (aby se navnadilo na další řadu). Tady mám pocit jako v tom debilním seriálu, kde letadlo spadne na ostrov (který vlastně není ostrov a cestuje... no hnus). Prostě. Chtěl jsem víc odpovědí. Takhle u mě na 5 hvězdiček seriál nemá. Ne s tím co jsem doposud (celá první řada - ne jako někteří místní retardi jen pilot) viděl. 2. řada: wow efekt je sice už pryč, ale co přetrvává je ta preciznost. Tedy alespoň na 90%. Vím že je to těžké, ale nechat Japonce jezdit ruským UAZ-469 (který se vyráběl až od roku 1971) nebo vidět němce v maskáčích vzor 60 ("jehličí"), není to pravé ořechové. Děj se nijak výrazdě kupředu nesune, akcelerace nastává až tak v osdmé epizodě a závěr? Ten je přímo fenomenální... Co je fajn, je že se už ustálily dějové linky a příchází odpovědi... Konečně tedy víme kde se berou ony filmy a že "The Man from the High Castle" opravdu není Adolf Hitler (jak se náruživě po první řadě šuškalo). 3. řada: Díky několik adějovým linkám se děj zdá méně uloudaný, ale i tak se za epizodu nic moc nestane. Je překvapující jak i po dvou řadách stále nepřestává překvapovat vizuál. Pro Američany-patrioty muselo být několik scén dost "drsných" (čistky spojené s "rokem nula" byly opravdu radikální), nicméně jako jedno velké plus beru několik celkem zásadních odpovědí a dějových posunů 4. řada: nemůžu se ubránit pocitu, že došli peníze.Ze začátku se děj neuvěřitelně vleče a ke konci nasadí raketovou rychlost ve snaze vše rychle ukončit. Bohužel to dává dojem až odfláknutě useknutého a celkem hloupého závěru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne, približne mesiac trvalo, kým som dopozeral tento seriál. Pritom som si myslel, že ho zhltnem za pár dní. Bol to beh na dlhú trať... Spočiatku ma to aj bavilo, hlavne to, ako sa nadstavila atmosféra, počiatočné problémy s okupáciou, odboj, romantika.... No neskôr mi tu začali liezť mnohé veci na nervy, hlavne hlavná hrdinka Alexa Davalos, z ktorej sa z utiahnutej puťky cvičiacej aikido zakrátko stala neohrozená bojovníčka v štýle Ramba. Nepresvedčilo ma to, a čo ma v tomto smere nepresvedčí je na smiech. Bavila jedine linka s Rufusom Sewellom, ale aj jemu som pri konci prestal rozumieť. Posledná séria už bola v podstate len utrpenie, ktorú som si dávkoval po kvapkách. Pritom tak perfektný a originálny námet to bol..... Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jo, tak takhle by to šlo. Kdy se v bedně naposledy ukázalo cokoliv, co by disponovalo tak dechberoucí dobovou (fiktivní!) atmosférou, hm? Nepamatuji se... možná Mob City. Až na to, že mě naštval ten podivný (bojím se říci nedomyšlený) twist ve finále, tak spokojenost. Dickovi věřim, tvůrcům už míň. Ale až natočej zbytek, určitě u toho budu... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)
  • V prvej sérii sa objaví niekoľko historických postáv: napr. Adolf Hitler a Reinhard Heydrich. Rovnako princ a princezná Japonska sú v skutočnosti považovaní – hoci ich nikto neoslovuje menom – za "alternatívnu verziu" princa Akihito a princeznej Michiko. (Avathar)
  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama