Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 3
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer 3

Recenze (115)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy ve kterých se postavy vyvíjejí. Takže definitivní soud kdo je klaďas a kdo záporák, si nechte na poslední epizodu. A nebo na něj úplně zapomeňte, protože to vypadá, že každý je ochotný se sem tam ušpinit, pokud to pomůže dobru, nebo alespoň jemu. Scénář ctí zásadu, že při hře na kočku a na myš vyhraje ten, kdo není myš. Počáteční jasně nalinkovaná situace se po pár dílech začne komplikovat, atmosféra houstnout a kvalita dílů jde výrazně nahoru. Nic z toho by nebylo možné bez skvěle napsaných dialogů a dvojici výborných protagonistů. Respektive se sluší říci trojice, protože Maggie Siff má na výsledném dojmu stejně velkou zásluhu, jako Damian Lewis a Paul Giamatti. Herecky však za oběma, především za svým seriálovým manželem, dost ztrácí. Půlhvězdičku navíc přidám za soundtrack a cameo Metallicy. ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Zatím 4.... Tři epizody za mnou a prozatím panuje velká spokojenost. Je to chytlavé, chytré, svěží a ani zdaleka to nestojí na D.Lewisovi, což je krok správným směrem. Navíc nemusíte být Michael Burry, aby jste pochopili odborné termíny. Díky tomu v seriálu prozatím nenacházím hluchá místa, a připojím vskutku povedené obsazení, tak má Mashak novou závislost. 2. série absolutní TOP!!! . . . už 5 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj dvou stejně špinavých světů a dvou nezdolných rivalů na opačných stranách barikády. Z pohledu studie dvou zajímavých protagonistů vlastně docela působivá série. Jak postava Giamattiho, tak Lewise má charizma, obě jsou dobře napsané a zdatně zahrané. Zobrazení fungujícího universa kolem nich už jde hůře a mnohdy jsou některé pohyby na pomyslné šachovnici velmi zjednodušené. Když už jsme u těch filmových metafor, kterých tu máme tucet v každém díle, tak lze zcela jistě říci, že Neil McCauley vs Vincent Hana se zde opravdu nekoná, ale když bude divák ochoten akceptovat podívanou o level až dva níže, tak se jednou tahle série dokoukat dá. Velká škoda, že poslední 2-3 série sklouzávají těžce do průměru a působí vyčerpaně, genericky a zbytečně natahovaně. První polovina za čtyři, druha horko těžko za tři. ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Narcismus je vlastnost, která vede k soutěživosti, manipulacím a lžím. Skupinový (kolektivní) narcismus vede k fašismu. Narcismus brání komunikaci a vzájemnému pochopení mezi lidmi, roztáčí kola konzumu, rozpoutává války. Je nám všem vlastní, máme k němu všichni sklony a je na každém z nás, aby se s ním vypořádal. Tenhle seriál narcismus glorifikuje. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHEN I PULL A DEAL OFF THE TABLE, I LEAVE NAGASAKI BEHIND." ---------- Wall Street v seriálovom prevedení, kde je v každej druhej epizóde nejaký zaujímavý fetiš? Bolo na čase! Málo filmov sa dotiahlo na úroveň prvého Wall Street, avšak aj tú drobnú hŕstku filmov Miliardy dobehli a hravo predčili. Senzačná dvojka Giamatti & Lewis hrajú oslnivo, presvedčivo a o dušu, spoločne zvádzajú súboj moci a vplyvu. Divoké finančné ródeo v tej najlepšej možnej podobe a kvalitou najbližšie k Oliverovmu dieťatku z osemdesiateho siedmeho. ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • V 4. epizóde 1. série sa objavila v malých cameo rolách trash metalová legenda Metallica. (Irktus)
  • Když se Lara (Malin Akerman) vrací s chlapci domů a Chuck (Paul Giamatti) se vrací k Wendy (Maggie Siff) a vzápětí Bobby (Damian Lewis) smaže své hlasové zprávy v Lařině telefonu, slyšíme po celou dobu skladbu „With or Without You“ od irské kapely U2 z jejich pátého alba „The Joshua Tree“, které vyšlo v roce 1987. (Trajektt)
  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama