Reklama

Reklama

VOD (1)

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (450)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle mně přišla zpráva od jedný známý: "Najdu tě někde online?" Asi mi něco chtěla říct, ale byla líná zvednout prdel. Minulej tejden jsem se v Libni ptal na cestu a holka místo aby mně řekla dvakrát doprava a jednou vlevo, začala mi rvát před obličej navigaci v telefonu. Byla totiž zrovna online a asi líná se mnou mluvit. No anebo si takhle přijedu do Dejvic a nemůžu zaparkovat, protože k tomu potřebuju bejt online a koupit si parkovačku po telefonu. Někdo je asi línej chodit vybírat prachy z automatů. Supr doba. A když zdrhnu do hor, potkám tam bandu zoufalců, co na mě mávaj vybitým telefonem, jestli náhodou nemám mapu. Jasně, já mám jenom mapu, ale myslíš, že z ní vyčetli aspoň to, v jaký jsou zemi? Takže takhle to dneska je... Dostali jsme se na úroveň, kdy telefonům sloužíme jako dopravní prostředek. Až se telefony naučej chodit, pošlou nás do řitě a budou si tady vesele svítit bez nás. Tak si udělej čas a běž na to mrknout, dokud je to jenom film. I když teda o fous... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že sledovať hodinu a pol vypatlanú zlatú mládež ako leští svoje mobily a hrajú akúsi zvláštnu hru, ma pribúdajúcimi minútami riadne iritovala. Našťastie mal záver zmysel a dokázal ma uspokojiť. Nerve je typický teen film, kde funguje názor, že čím je divák mladší, tým spokojnejší. Po technickej stránke je však snímok natočený sviežo a má svoj šmrnc. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Vadí, nevadí?“ „Nevadí.“ „Tak ukaž na Assbukách kundu, dostaneš litr!“ „Tak jo!“ Začíná to relativně nevinně, prostě nic, co by vypatlaná, avšak morálně uvědomělá nezletilá kravka nezvládla levou zadní. Pokud tedy zrovna není zaneprázdněná zaháněním masařek ocasem. Pak se to ale krutě přiostří a je nutno poslat onlajn do piče svou úpa nejlepčí kámošku evr. A to je vskutku smrtící a téměř nezvládnutelný úkol! Ještěže je tu ten dystopicky zbuznělý metrouš a jeho ramínko k vyplakání, který naší pipku provede všemi úskalími této nekompromisně zabijácké hry až k čisté nesobecké lásce, nepokryteckým bíefefkám, rodinnému štěstí a kráčení k zapadajícímu slunci vstříc světlým zítřkům v Mumulendu, aby společně ukázali té lhostejně anonymní internetové degeneraci konzumních nedonošenců správný směr virtuální socializace a sdílení retardovaných tytrubkových kravin za neutuchajícího dohledu a podpory Velkého bratra. I ten nosný nápad je dost originální. Něco jako jak apgrejdovat kultovní film s Árnym pro 21. století a uplácat bárbinkovský “Běžící poštěvák“ s nádechem Hangrgejs. Ale má to silné esteticko – kulturní poselství, tak holky zbystřete!: „Když si kysličníkem odbarvíš bobra, NIKDY nezapomeň i na obočí, pičo! Můžeš totiž pak vypadat úplně jako vkusná more krasavice Džesyka Mižigarová, co se hustě vyparádila na Romále!“ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatická hlavní hrdinka, aktuální neokoukaná myšlenka a krásně barevná kamera mě mile překvapily a udělaly z Nerve příjemný zážitek. Finále je, pravda, trochu jalové a nejnapínavější scénou zůstala jízda na motorce, nicméně dívat se až do konce nebyl až takový problém, jak by se mohlo po zhlédnutí upoutávky zdát. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)

Reklama

Reklama