Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 8

Recenze (990)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice příjemné překvápko a rozhodně jeden z těch vydařenějších animáků posledních let. Skoro bych se nebál napsat, že se jednalo o jeden z nejlepších. Animace byla vskutku oku lahodící. Animátoři si se snímečkem opravdu vydatně vyhráli. Každičký detail byl absolutně vymazlený. Příběh nebyl kdovíjak úžasný (takové klasické "no one to trust"), ale byl nesmírně svižný a nenudil. Navíc každého diváka jistě potěšilo několik odkazů na filmové skvosty. Co se legrace týče, tak si na své přijdou malí i velcí. Nejvtipnější byla rozhodně návštěva doporavního inspektoriátu a zpomalení lenochodi. Hlavní duo bylo nesmírně sympatické a ostatní postavičky bavily taktéž. Dobrých animáků je v mých očích jako šafránu, takže je třeba občasný světlý záblesk patřičně ocenit. 4 hvězdy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Promiňte, já jsem také za pokojné soužití všech se všemi, bez ohledu na rasu, náboženství, pohlaví nebo kulturní zvyky. Leckdy se cítím uvědomělejší, než celá óesen. Ale kvůli tomu nemusím dětem podsouvat propagandistické cancy. Nevím, jestli mi z dnešní doby již trošičku nemrdlo pod cimbuřím, ale ještě chvíli a začnu za vším vidět NWO machry stejně, jako Karel Croftová. Máte-li film v dosahu, pusťte si prosím ještě jednou onen ,,televizní proslov" v ,,reklamě na CNN" od gazely, laně, antilopy s patkou, či co to bylo za hovado, a pak mi napište, jestli jsem znechucen právem. ,,Nevíme, proč k těm útokům dochází. Ale označit dravce za viníky je nezodpovědné. Nesmíme dovolit, by nás strach rozdělil." Obšlehnutý projev Merkela mi přebil jak vydařeného lenochoda, tak vtipný návrat Kmotra IV - Coppulace hmyzožravých. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Krimi ako od Shanea Blacka :-) Lenochodi ma rozosmiali ako nič za posledné roky. K slzám! Dizajn zvieratiek k zamilovaniu, množstvo hravých detailov, trefných narážok na reálny svet ľudí i klasické filmy. Perfektný český dabing. Pre súčasnú Európu to má navyše významový rozmer, ktorý tvorcovia zrejme ani nezamýšlali. Piatu hviezdu nedávam, pretože to nestojí na tak hutnom myšlienkovom základe ako V hlave. Zootropolis je "iba" perfekná zábava. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Postavy vyskočí z jedoucího vlaku a nerolují po peróně? V takhle jinak naprosto skvostně animovaném filmu? Do dospělé bajky tomu chybí přesně jeden Wes Anderson a ten zásadní rozpor se dá dětem vysvětlit třeba pomocí sajtanových granulí, co já vím. Od vypěstěného hamburgeru přece už nejsme tak daleko. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá záležitosť, ktorá si získa srdce nejedného diváka. Najsilnejšou stránkou je jednoznačne pointa príbehu: každý môže byť tým čím chce byť, pričom by sa od naplnenia svojho sna, nemal nechať nikým odradiť, respektíve druhá, vykresľujúca chorobu dnešnej doby: škatuľkovanie ľudí podľa farby pleti, rasy, alebo výzoru. Z pohľadu humoru snímok spĺňa kritériá dostatočnej "vtipnoty", avšak nadšencom animákov odkazujem, aby sa vyhli traileru, ktorý opätovne odkrýva najsilnejšie karty. Skrátka, zoberte potomkov a choďte do kina na odporúčania známych, nelašujte, nevábte sa short video zábermi, ktoré v mnoha prípadoch, rovnako ako teraz, prezrádzajú viac ako by bolo treba. Zootopia je krásna animovaná rozprávka za ktorú vám nebude ľúto vyhodiť ani jeden z mnoha "centov". ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Nick během celého filmu osloví Judy jejím jménem pouze jednou. Většinou ji oslovuje králičice nebo mrkvičko. (Draconic)
  • Podle Judyiných výpočtů při dokazování Nickových daňových přestupků je Nickovi 31 let. Zatímco Judy je 24. (ČSFD)
  • Když Nick jede s kočárkem (než ho zastaví Judy), tak vedle něj jede další kočárek a v něm dole leží hračka myšáka Mickeyho. (SONY_)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama