Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (118)

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne a ještě jednou. První díl jsem sledoval natřikrát a i tak jsem to dokoukal jen s obtížemi. Na tom seriálu je špatně úplně všechno. Koncept, herci, dialogy. Nenapadá mě na tom jediné pozitivum (občas je tam pěkná komparzistka). To už se fakt radši dívat na Dynastii, To je vražda napsala, Esmeraldu. No fakt ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá podívaná pro puberťačky, kterou zřejmě opustím již po dvou dílech. Připitomělý scénář totiž nemá co nabídnout a po dějové stránce je seriál velice slabý (celá tajná organizace, protivníci, dialogy, to vše je k smíchu). Hlavní hrdinka (jistě vzor por mnoho holčiček) to svou sympatičností a roztomilou naivností celé neutáhne. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako taková solidní a nenucená pohodovka ve stylu Lois & Clark z 90-tých let! Ostatně Dean Cain si zde střihnul roli jejího pozemského otce, což mě opravdu pobavilo. Casting je velice příjemný a vyjímečně mi žádná postava není vysloveně protivná, což považuji za velký úspěch. Tak trochu jsem očekával, že se alespoň na skok zjeví samotný Superman, vždyť planetu obletí za pár sekund, takže by s nějakou radou, nebo popovídáním co a jak (případně pomoct s těmi emzáky), mohl přispět, ale bohužel... Snad někdy jindy... Pilot tedy potěšil i navnadil. Záleží na vtom, jak se k tomu tvůrci postaví. Pokud to nebudou brát smrtelně vážně (vážně laděných komiksovek je relativně dost) a bude to v podobném duchu jako zmiňovaný Lois & Clark, jen moderněji natočené, tak by to mohlo být výborné... Těším se a pilotu dávám krásných 78%! ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Pilot překvapivě o dost lepší, než trailer naznačoval. Přesto Supergirl nesahá ani po kotníky svým seriálovým bratrům. Zatímco Arrow udělá z jedněch z hlavních postav lesbičky, nikdo ani nemrkne. Arrow i Flash mají po svém boku ženské partnerky a superhrdinky, o Agents of SHIELD ani nemluvě, a nedělají z toho velké "haló", avšak jakmile se v National City objeví ženská hrdinka, tvůrci o tom musí mluvit alespoň třikrát během deseti minut... Supergirl je hodně daleko od super, jak se dalo očekávat, ale druhou šanci si zřejmě zaslouží... Update po shlédnutí všech epizod: Druhá šance se vyplatila. Závěr těžko uvěřitelný, ale přesto mi bude seriál chybět. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pilot: Stejně jako pilot Flashe ani tento nový komiksový seriál mě příliš nenadchnul. Pilot by měl navnadit, ale tady se to příliš nedaří. Máme tu příjemně roztomilou a naivní hlavní hrdinku v podání Melissy Benoist a nástřel možností tohoto komiksového světa, ale na tu druhou přesahující stranu, nepříliš dobré triky, což u postavy takových schopností docela zamrzí, hloupé dialogy a chování postav, podivnou vládní organizaci a nepřesvědčujícího záporáka, který bude nejspíš celou sezónu tahat za nitky dějových zvratů. Škoda také nepropojení se světem Man of Steel, tady je od začátku jasné, že díky odlišnému originu Supermana, se asi žádného camea z filmové odnože DC Comics nedočkáme. Jako odpolední bezmyšlenkovitý oddych klidně, ale větší potenciál z toho zatím nekouká. 5/10 ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Herečka Laura Vandervoort, která v tomto seriálu ztvárnila postavu Indigo, si ve své herecké minulosti také vyzkoušela roli Kary/Supergirl. Bylo tomu tak od roku 2007 v seriálu Smallville (od r. 2001). (Koldyn)
  • Superman jako takový se v seriálu nikdy neukáže celý. Tvůrci tvrdí, že není pro děj podstatný, ale ve skutečnosti mají jen problémy s autorskými právy. (Karlsberger)
  • V 16. epizodě 1. série "Falling", ve scéně, kdy Supergirl (Melissa Benoist) střílí oříšky v baru na alkohol, je odkazem na scény ze Supermana 3 z roku 1983. (Zek)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama