Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pam Grier likviduje padouchy jak na běžícim pásu, vymlátí nějakej bar pro lezby a občas ukáže kozy. Kromě toho se stihne během filmu snad 50× převlíknout a dokonce i několikrát změní účes. V jednu chvíli má afro, pak krátký rovný vlasy, najednou dlouhý rovný vlasy a pak zase afro. Jak to všechno stíhala, to je pro mě záhadou. Blaxploitation je asi jen pro černochy. Mě to teda moc nezaujalo. Hrozný účesy, hrozný hadry, krev, brutalita, sex, drogy, kozy a naprosto debilní a nelogickej příběh - tak nějak bych stručně popsal Foxy Brown. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rovnaký tím a téma ako Coffy a predsa násobne menej zábavný výsledok. Problémom je, že kým Coffy sa mstí od prvej scény do konca filmu, Foxy Brown to trvá aj vyše hodiny a aj tak nepríde k tak intenzívnej akcii. Pravdaže Pam Grier je spektakulárna a má to výborné momenty, ale ako celok je to dosť priemer. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

"Eddie, přines mi upilovanou brokovnici. Půjdem si zastřelit pár negrů."__Jestli se někdy bude posílat informační sonda mimozemským civilizacím, která by obsáhla vše lidské konání, jako zástupce blaxploitation by nesměla chybět ´Foxy Brown´. Vše je tu na sparávném místě. Běloši jsou tu ty největší kurvy, obvykle mafiáni, delaři drog, či sociopati, Foxy a Její ´niggaz brothers´, naopak ztělesněním férovosti. Ikona béčkového filmu Pam Grier je tu, jak jí všichni známe - buď nahá, nebo nakopává lotrům zadky, nebo.....je zase nahá. Mimo jiné sejme párek buranských farmářů, kteří jí znásilňujou, vypořádá se s ganagem drogových delaerů a svému úhlavnímu napříteli ufikne jeho chloubu. Jack Hill točil zábavné svižné kousky a tohle je povinnost pro všechny fandy béčkové poetiky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další brakové, béčkové blaxploitation, které si tímto po pár filmech zařazuji do subžánru krimi, co mě absolutně nebaví. Je to v podstatě totéž co Coffy, tedy nasraná Pam Grierová co se mstí drogovému gangu za smrt někoho blízkého. Je to laciné ve všech ohledech (herci, scénář), navíc ale i krotké (uříznutí ptáka nebo znásilnění mimo záběr), mizerně natočené (bitka v baru) a navíc ještě nudné - nějaká ta akce je až těsně před koncem. Navíc debilní - hrdinka se chce pomstít, ale nakonec nechá hlavní záporačku žít. Vlastně ani nevím za 2*, snad za ty kozy a pár vtipných scén, třeba tu se soudcem :) PS: A nechápu komu se Pam Grierová může líbit. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rutině natočený blaxploitation, má sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak už to jen jede a pořád se v něm něco děje. Už od začátku filmu víte co se tak zhruba bude dít a o čem to bude, podobně jako u Coffy (námět odplaty zůstává, navíc je zde pojat skutečně originálně). Pam Grier je zde oproti Coffy, hlavně královnou účesů a všemožných převleků, oproti jiným svým filmům zde ani moc ze své přírodní krásy a předností neukáže, divák uvidí jen tak letmo jen její bradavku ale o to pak více z její strany akce a všemožných nápadů! Např. originální vypořádání se dvěma chlápky na chatě podobně jako scéna s letadlem s jejím kamarádem Sidem Haigem (který se jen nestačil divit), pěkná byla i ta akční scéna před novinovým stánkem o konečném zúčtování ani nemluvě. to dobytek: ale to byly typické 70' v černošském podání viz. komentář dzej dzej..Podobné filmy: Coffy ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama