Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 53 h 58 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tlak kulturně-marxistické propagandy na cm2 plochy TV obrazovky je tak silný, že i mjr. Zeman by bledl závistí. Patriarchát dostává nakopáno do slabin (doslovně i obrazně) aspoň třikrát za epizodu. Dokonce tu zabijou i vesmírného Trumpa, který ještě před tím stihine vykřiknout "Make Empire Glorious Again". Z aktuální SJW propagandy nechybí nic: ve třetí sezóně projde divák školením na nebinární zájmena; najednou též celý vesmír při náboženských rituálech pokleká na jedno koleno. Nechybí ani scéna ilustrující, že matematika je útlak (obrázky namísto čísel). Přestože je Discovery ideologicky vzato odpad, tak mě tento seriál docela bavil, má i své kvality, není na něm vše jen špatné. Naše doba je objektivně jiná než byla doba TOS anebo TNG. Možná naši realitu lépe odráží zideologizovaný vesmír Discovery. Svět Discovery je efektivní korporátní kultura chladných bezpohlavních korektních uzavřených individuí. Nemají rodinu, jejich rodinou je organizace, jejich náboženstvím je Federace. Lidé jsou 100% discplinovaní a ambiciózní. Jejich nejosobnějším prožitkem je pochvala nadřízeného na pracovní poradě a potlesk týmu. Nikdo nemá nesmyslné koníčky, ve volném čase přemýšlejí jen o tom, jak pečovat o sebe a zdokonalovat sám sebe. Není čas na chyby a zlozvyky, ty se neodpouští. Nikdo nemá ani 0,1 bodu Body Mass Indexu navíc (samozřejmě kromě jedné bílé heterosexuální hloupé ženy). Ohledně postav jsem slyšel spoustu kritiky, hlavně směrem k hlavní protagonistce. Mně osobně byla sympatická, i většina další posádky - i když typově by posádka zapadla nejlépe do nějaké berlínské techno tančírny v tovární hale. V seriálu je hned několik velice zábavných a vydařených postav, zejména Phillipa, ale i kpt. Saru. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle tragikomedie by se měla přejmenovat na Star Trek: Social Justice Warrior nebo Girl Power či tak něco. Hlavní hrdinka je drsná černoška. Admirálka co do všeho kecá je drsná běloška. Nový vůdce Klingonské říše je drsná klingo-minorita ženského pohlaví. Císařem Terran Empire je drsná asijská žena. Většina důstojníků na můstku jsou drsně vypadající ženy. Jediný drsně vypadající muž, ze kterého se navíc vyklube hlavní záporák, je zabit drsnými ženami. Zkrátka ženy jsou drsné a husté a v budoucnosti konečně zatočí s tím šovinistickým světem, který se k nim v 21. století chová tak úděsně! Aby toho nebylo málo, tak samotná náplň epizod je blbá až na půdu, kdyby to nebylo vydaný pod značkou Star Trek, tak to nepřežije možná ani první sérii... První řada má ode mě jednu hvězdu za 2 dobré epizody z Terran Empire vesmíru a postavu Lorcy. ()

Reklama

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl ze seriálu rozpačitý. Ale snad každý další díl prohluboval vztah s hlavními hrdiny. A ve chvíli, kdy se ve druhé sérii objeví Red Angel, končí předehra, byť velmi příjemná, a začíná neskutečně nadupaná jízda směřující k epickému a monumentálnímu finále, jaké seriálová tvorba snad nepamatuje. I díky této gradaci ST:D hravě strká všechny trapné filmy s Chrisem Pine do kapsy. Na rozdíl od filmů se seriál tváří naštěstí poměrně vážně a komických scén je jen poskrovnu a jsou vhodně využity. Dokonalost podtrhuje geniální hudba a ultimátní výkon Sonequa Martin-Green, která byla trefou do černého! Za zmínku určitě stojí také perfektní Doug Jones a Anson Mount. Z vedlejších postav bych vyzdvihl Tig Notaro, Jayne Brook a hodně zajímavého Anthony Rapp. Nevěřte tomu nízkému hodnocení tady. ST:D je rozhodně nejlepším Star Trekem ze všech! --- S03E01: Tak a je to tu zase. První díl třetí série naznačuje ten obrovský rozmach, epičnost a slibuje velkolepou podívanou po dalších 12 dílů! A skutečně tomu tak bylo. Právě shlédnuto díl S03E13. A opět naprostá bomba a grandiózní finále, jaké se v seriálové a často ani filmové tvorbě jen tak nevidí. Už aby tu byla "čtyřka". Byť první série, které je jen jakýmsi stavebním kamenem té druhé, může spoustu lidí odradit, určitě to za tu trpělivost stojí! Takhle má vypadat Sci-fi seriál (na rozdíl třeba od Ztraceni ve vesmíru). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený seriál, který má trochu problém v tom, najít co vlastně chce být a hrozně se tu pere snaha být moderní, temný a akční s touhou zachovat poetiku prvního ST seriálu s původní posádkou. A někdy to funguje víc, někdy míň. Respektive, ono to většinou funguje fakt docela dobře, jednotlivé díly jsou fajn a stejně tak postavy (Tilly na hrad!) a jestli někomu vadí, že tu hlavní postava žena, že jsou tu homosexuální postavy, tak je to blb, protože jsou vesměs docela dobře napsané. Jen to na mě jako celek prostě působí až moc sterilně a bez duše. ()

Galerie (1 296)

Zajímavosti (29)

  • Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) má pukance (fotka vpravo) v rovnakej nádobe, akú použil Craft (Aldis Hodge) v epizóde Calypso (2018) seriálu Star Trek: Short Treks (fotka vľavo). (koba)
  • V závere epizódy sa spomína klingonský kláštor na planéte Boreth. Tento kláštor navštívil Worf (Michael Dorn) v epizóde Právoplatný dědic (1993) seriálu Star Trek: Nová generácia. A epizóda Cesta válečníka (1995) seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět odhaľuje, že Worf navštívil planétu Boreth opäť po zničení lode U.S.S. Enterprise-D. (koba)

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama