Reklama

Reklama

Pozdravy z Fukušimy

  • Německo Grüße aus Fukushima (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Marie cestuje jako dobrovolnice do Japonska, do prefektury Fukušima, kde chce pomáhat místním obyvatelům po jaderné katastrofě z roku 2011. Mladá žena, utíkající z Německa před bortícími se sny o vlastní budoucnosti, má pomoci přeživším, kteří i po letech žijí v nouzovém ubytování. Brzy ale poznává, že úkol není pro ni. Už je rozhodnuta vydat se znovu na útěk, ale potkává Satomi, svéhlavou ženu a poslední gejšu z Fukušimy, která se i přes zákaz rozhodla vrátit do svého zničeného domu v zakázané zóně. Začíná intimní setkání dvou rozdílných žen, z nichž se každá musí vyrovnat se svou minulostí. (Das Filmfest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Videné na lete z Tokia. Snímok je o zabehnutej neveste, ktorá si chce vyliečiť rany lásky, pomocou ľudom v rádioaktivitou a tsunami postihnutej Fukushime. Film je zaujímavý až dokumentárny so silnými osobnosťami a z časti duchovnou zápletkou. Klubová záležitosť. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch zlomených žien, ktoré obe v živote niekoho stratili, sužuje a stále viac trápi a zožiera čin vykonaný zo strachu, aby ich postupne spojili a zaťažené a prenasledované svojimi démonmi nakoniec smerujú k vzájomnénu ovplyvneniu, (seba)pochopeniu a vyrovnaniu sa. Zaobalený do čiernobieleho hávu s dokumentárnym momentom a emóciami na správnom mieste. Niekedy náhodne natrafíte na kvalitnú vec. Missing is living with ghosts. 75% ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Atomová elektrárna je hned vedle." Další evropský film, který zpracovává téma fukušimské jaderné havárie, ale na rozdíl od filmu "Snoubenec z Tokia (Fukušima, má láska)", je tento snímek syrovým až nelichotivým příběhem ve kterém zní smích i pláč a jehož děj vypráví o potřebě někoho blízkého, nebo touze po porozumění bez dorozumění. Epicentrum vyprávění pak tvoří křehké přátelství staré gejši s mladou Němkou, která gejšin čajový servis z porcelánu ovládá se šikovností slona v porcelánu. Protože však Japonky mluví stejně dobře německy, jako Němky japonsky, jejich rodné jazyky nahradila lámaná angličtina. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama