Reklama

Reklama

Kačeří příběhy

(seriál)
  • USA DuckTales
Trailer
USA, (2017–2021), 26 h 15 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Dominic Lewis

Hrají:

David Tennant, Ben Schwartz, Danny Pudi, Tony Anselmo, Beck Bennett, Kate Micucci, Bobby Moynihan, Toks Olagundoye, Eric Bauza, Josh Brener, Corey Burton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(69)

Obsahy(1)

Skrblík McKačer již dávno pověsil na hřebík život plný výprav za dobrodružstvím a dalším bohatstvím. Místo toho se naplno věnuje svému podnikání v Kačerově. Když se však nečekaně setká se svými prasynovci, rošťáckými trojčaty Kulíkem, Dulíkem a Bubíkem, otevřou se dveře do minulosti plné tajemství, artefaktů a dobrodružství, kterému nakonec neodolá a vydá se opět do světa. Kromě nezbedných trojčat mu dělají společnost také hospodyně, paní Čvachtová a její vnučka Kačka a samozřejmě Skrblíkův pilot a šofér v jedné osobě, Rampa McKvák. Pamětníci se mohou také těšit na Rafany, Hamouna, Kačera Donalda, Šikulu, Zlatku, Magiku VonČáry, ale i na zbrusu nové postavy. Legendární Kačeří příběhy jsou zpět! (Disney Channel)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

Janega 

všechny recenze uživatele

Nad animáciou postáv by Carl Barks zaplakal. Ale aspoň sa vyhli tej príšerné 3D animácií (Mickeyho klubík). Úvodná zvučka je dosť zavádzajúca. Z nej to totiž vyzerá, že sa bude jednať o dobrodružné výpravné príbehy, ktorých súčasťou by mal byť aj Káčer Donald, ktorý v staršom seriáli mal len epizódnu rolu. Vyzeralo to na návrat ku komiksovým koreňom káčerov. Toto všetko však spĺňa len pilotný diel. Buď sa totiž jedná len o prostoduché príbehy, kde hlavnými hrdinami sú len tie malé káčerovské trojčatá alebo ak sa už aj ide na nejakú tú dobrodružnú výpravu, tak jej potenciál je značne nevyužitý. A ani Donald sa v tomto seriáli nevyskytuje, tak často ako by sa mohlo zdať, čo je škoda, pretože veľmi dobre plní tú komickú funkciu. Škoda, že autori nemali väčšie ambície, než len nakrútiť ďalší nový Disney seriál, respektíve sa zviesť na úspešnej značke. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

4,5*. Kačeři jsou pro mě naprostá modla. V dětství jsem si dal každý víkend sakra záležet, abych nezaspal ráno Kačery a hltal jsem každou minutu. Kombinace klasické pohádky s dobrodružnými výpravami ala Indian Jones prostě byly boží a žádný jiný seriál se k tomu ani nepřiblížil. Remaku jsem se tedy docela bál, kort když jsem viděl první fotky a trochu jiný styl animace postaviček. Jenže jsem se obával naprosto zbytečně. Kačeři jsou zpět v plné síle, s původním humorem a dobrodružstvím za každým rohem. Výraznou změnou je větší důraz na dámské hrdinky, což může souviset s dnešní dobou. Čvachtová je silná sebevědomá žena a Kačka je větší číslo než všechny trojčata dohromady. Rejpalové si vždycky něco najdou, když budou chtít, ale moderní verze dle mého opravdu vzdává čest původním Duck Tales. Rampu nedabuje Heřmánek, ale smiřte se s tím. I tak je český dabing nadprůměrný. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel, že se bude dělat remake něčeho, co provázelo mé dětství a co jsem si jako malý docela oblíbil, tak jsem byl zvědavý, ale zároveň poměrně hodně skeptický. Málokdy se povede udělat moderní verzi, která osloví nové i původní diváky a která bude pro někoho, kdo zná starší sérii v podstatě podobně dobrá. Tady se to ale povedlo! Jistě, sice chvíli trvalo, než jsem si zvykl na nový styl animace, ale když jsem slyšel opět starou známou úvodní znělku, která zní pořád stejně a zároveň jinak, pak jsem se rozhodl, že dám i celé téhle sérii šanci. A vše působí obdobně, jako ta ústřední melodie - na jednu stranu je vše tak známé a stejné a na druhou v některých ohledech nové a jiné. Přesto stále zajímavé, dobrodružné se sympatickými postavami a docela povedenými příběhy. Překvapení se najde hned několik, třeba nová podoba paní Čvachtové, fakt, že trojčata Bubík, Dulík a Kulík jsou tentokrát mnohem lépe rozeznatelná a každý má trochu jinou povahu, nebo třeba to, že se mnohem častěji vidíme s Donaldem. Na druhou stranu je již v první sérii většina známých postav, takže opět vidím Rafany, Hamouna, Rampu... Zkrátka tahle nová série ctí tu původní a na její fanoušky si připravila spoustu pomrknutí (třeba Skrblíkovu garáž) a zároveň se snaží být mnohem dynamičtější, napínavější a nebojí se jít v určitých ohledech vlastní cestou. Zkrátka tahle nějak se dělá dobrý remake... 8/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nové Kačeří příběhy ctí originál (a krásně na něj odkazují), ale přitom jsou zcela samostatné a vlastně i mnohem zábavnější a z mého pohledu možná i lepší, než originál, na který ovšem nedám dopustit ani dnes a celým svým srdcem ho miluju. Skutečně výtečně napsané zápletky, trocha serializace, výborný příběh plný úžasně palčivých otázek (matka kluků) a zajímavých nových postav (neteř Magiky), víc prostoru pro Donalda, který v původním seriálu zoufale chyběl, kluci mají propracovanější charaktery a dají se rozeznat, znělka je pořád neskonale úžasná (a tahle její nová verze se mi fakt zamlouvá) a... no, pokud mě tady aspoň někdo trochu čte, asi ví, co přijde. Je v tom David Tennant. A jako Skrblík je fakt fenomenální. Trochu jsem se toho před premiérou bál, ale musím říct, že tyhle DuckTales absolutně předčily všechna má očekávání a dokážu si představit, že to dotáhnou na stovku dílů původního seriálu. Předpoklady k tomu mají. Jsou dynamické, napínavé, krásně akční i zábavné, v mnoha věcech originální, už v prvních dílech nabídly snad úplně všechny postavy, které nabídnout měly a krom toho mají tu poměrně originální animaci, která je ale fakt totálně výborná. Teď doufám, že se tvůrci dabingu neinspirují tím novým výtvorem a nenazpívají píseň podle verze číslo 2. Tenhle originál je ale naprosto výtečný a v tomto případě mu dám i přednost. Za 1.sérii 95% a přeju kačerům dlouhé trvání. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Moderní Kačeří Příběhy říznuté Gravity Falls. Ovšem zatímco Gravity Falls mě nikdy nenadchlo, zde to zvláštním způsobem funguje. Až se skoro divím, jak jsem dřívější Kačeří Příběhy mohl sledovat. Zdají se zpětně hodně infantilní. Infantilní a bez osobnosti, zejména Bubík, Dulík a Kulík. Tady je člověk rozpozná nejen podle barvy oblečení ale i podle chování. Co se však nemění mezi starým originálem a novým rebootem je smysl pro dobrodružství. Ten díkybohu stále existuje. I postavy, které se tu všechny dostanou alespoň někdy do popředí (hlavně palec nahoru za kačera Donalda). Animace je trochu jednodušší, ale zcela odpovídající tomu, o co se režiséři snažili. Nemohu bohužel posoudit kvalitu dabingu, protože jsem originál viděl v češtině a tento reboot v angličtině. Pro fanoušky originálu - myslím si, že už jen kvůli nové paní Čvachtové stojí za to si to pustit. Zůstává už jen otázka jestli tento nový výtvor zůstane timeless nebo jen jako levný nostalgia fuel. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (8)

  • Skrblík se vydal na výpravu, aby našel Malténský McGuffin. McGuffin je kinematografický termín pro věc, která motivuje příběh. Slavný příklad je Maltézský sokol ze stejnojmenného filmu (1941). (Vitox)
  • Skrblík popsal Malténský McGuffin jako látku, z níž jsou utkány sny. V originále: „The stuff dreams are made of,“ což je slavná věta z filmu Maltézský sokol (1941). (Vitox)

Reklama

Reklama