Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní paráda, která udělala takový dojem, že překonala v žebříčku i Game of Thrones a že režisérem jsou vlastně úplně bratři nováčci, kteří mají na kontě pouze malý horor Hidden je snad zázrak. Z počátku jsem měl obavy, že Stranger Things ocení pouze ti, kteří vyrůstali v 80. letech, naštěstí jsem se mýlil, i moderní divák si seriál dokáže zamilovat.Hlavní hrdinové tvoří sice děti, které však nejsou napohled příliš roztomilé, ale diváka si získají po dvou dílech a má pocit, že dobrodružství zažívá s němi. Nejlepší a nejzáhadnější postava je Eleven, která je pro mne nejemocionálnější složkou seriálu a zřejmě i nejlepší herecký dětský výkon za posledních 10 let. Velmi jsem si oblíbil i postavu férového Šerifa. Celý seriál je silně mysteriózní, záhadný, temný, překvapující, šokující, napínavý, dojemný a místy až dechberoucí. ( Poprvé snad chválím něco jiného než gore). Velmi příjemná výprava a dobrodružství, kterému se vyplatí 8 hodin věnovat! Jedná se totiž o nejlepší hororovou událost roku. Story 10/10, Atmosféra 10/10, Gore 3/10, Vizuál 8/10, Akce 7/10, Napětí 8/10,Humor 6/10. Zábavnost 9/10, Lekačky 0/10. 90% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Tarantino se neomezuje pouze na citování, ale z okrajových žánrů destiluje jejich esence a z nich vytváří divácky ultimativní pastiše, také bratři Dufferové totožně přistupují k osmdesátkovým hororům, teenagerským bijákům a dětským dobrodružkám, aby z nich uhnětli dokonalý fantastický příběh, který divákům dá současně pocítit úžas dětství, úzkosti dospívání i strachy rodičovství. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Po 2 sériách: Odjakživa som bol skôr zastáncom názoru, že decko na javysko ani plátno nepatrý, (ajkeď som sám hral divadlo od 6tich), pretože neni emočne dosť zrelé k vyjadreniu jemu cudzích pocitov. Výnimky sa vždy našli, ale obsadenie Stranger Things môj názor úplne zmenil, pretože toľko výnimočných hereckých výkonov od detských predstaviteľov som naozaj nikdy neviel. Naviac sa tu párujú staré dobré postupy s novými technickými vymoženosťami, a výsledok je pre mňa plnohodnotný. Scenár je skvelý, a spracovanie je viac, než filmovej kvality. Chcem okamžite ďaľšiu sériu! 100% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezpochyby o zajímavý seriál, který můžu doporučit hlavně fandům do mystery / sci-fi / fantasy. První polovina první série byla suprová, v druhé půlce na můj vkus kvalita trochu opadla, takže hodnotím 4 hvězdami, ale rozhodně si nenechám druhou sérii utýct. UPDATE (21.5.2019): Po druhém zhlédnutí první série a druhé sérii zvyšuju na maximální hodnocení. Bavil jsem se hodně dobře, první série sedla lépe jak poprvé a druhá zdatně sekunduje. PS: Konec epizody S02E06 krásně připomněl druhého Vetřelce. A u toho opět Paul "Burke" Reiser, který začíná tak, jako za starých časů, ale nakonec... No a Křepelka byl taky celkem příjemným osvěžením. :-) UPDATE (9.1.2021): Třetí série zhlédnuta podruhé i s předchozíma dvěma a stále převládá spokojenost. Seriál si udržuje velmi dobré tempo a baví prakticky po celou dobu. Možná je cítit mírný pokles, ale opravdu jen mírný. Trojka se může jevit trochu ohraně, nicméně o napínavé a vtipné situace není nouze. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá prvá séria. Až neuveriteľne sympatické postavy, ktorým sa okamžite dostaneme pod kožu a zamilujeme si ich. Kvalitné dialógy je radosť počúvať, vzťahy medzi postavami živé a veľmi zábavné. Neviem, či bol lepší šerif, Jedenástka, Dustin, alebo vlastne ktokoľvek iný (dokonca aj Winona Ryder je skvelá!). Poteší vydarená osemdesiatková retro atmosféra (soundtrack, popkultúrne hlášky). Druhá séria predstavuje veľmi jemné sklamanie. Postavy a dialógy stále bohovské, absurdným problémom však je, že koľkokrát sú tieto postavy a dialógy stokrát zaujímavejšie, než hlavná zápletka s monštrami, dimenziami a koncami sveta. Výrazným plusom 2. série sú nové postavy, predovšetkým Sean Astin (ktorý je však troška zákerne hodený cez palubu, strašne sa snaží a je strašne milý a nakoniec...) a Paul Reiser (ktorý začína ako hrozné klišé a potom... OK, nebudem spoilerovať, ale TOTO by Burke nikdy neurobil). Tretia séria sa na rozdiel od druhej snažila menej kopírovať prvú (originálne vsuvky á la Sovieti a Lupiči tiel), ale v konečnom efekte jej to nepomohlo a utopila sa v nudných prvých šiestich dieloch; až posledné dva boli tou peckou, na akú sme v Stranger Thing zvyknutí. V 3. sezóne sa mi navyše niektoré postavy (Hopper, Joyce) sprotivili hysterickým správaním. Kým prvé dve sezóny jednoznačne za 4*, tretia ledva za 3*. Spolu to stále robilo (s oškretými ušami) 4*. Žiaľ, dostavila sa štvrtá sezóna a to bol debakel. Vôbec ma to nebavilo, strašne veľa postáv a dobrá polovica bola pre dej úplne zbytočná, takže len ponižujúco postávali na scéne a v lepšom prípade raz za tri diely povedali hlášku. Štvrtá séria dosť vykráda moju srdcovku Nočná mora z Elm Street (čo je dotiahnuté do bizarnej pseudokonalosti cameom Roberta Englunda), ale robí to nenápadito a ťažkopádne. Rekapitulácia: prvé dve série 4*, tretia 3* a štvrtá 2*. Resumé: 3*. ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (281)

  • Joe Keery se nejprve ucházel o roli Jonathana Byerse. Později poslal castingovou nahrávku i pro postavu Steve Harringtona, kterou si nakonec zahrál. (Kobrda)
  • Logo seriálu bylo vytvořeno pomocí fontu ITC Benguiat, který byl zvolen proto, aby připomínal fonty z knih Stephena Kinga z 80. let (např. "Cujo" nebo "Christine") a úvodní titulky filmu Vetřelec (1979). (jerry12)
  • V seriálu se několikrát objeví lahev sirupu s plastovým uzávěrem. V osmdesátých letech však lahve s javorovým sirupem měly pouze kovové uzávěry. (ČSFD)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama