Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, moc nesouhlasím s komentářem EdaSe: Dvojka je epičtější, napínavější a hororovější než jednička, ale zároveň pořád výborně pracuje s postavami. Řekl bych, že není dvojka tak epická, ani tak napínavá a rozhodně ne tak hororová jak jednička. Tak, jak první sorii, jsem shlédl druhou na posezení. Nenechte se zmýlit mým "negativněji naladěným" komentářem, jedná se o výbornou sérii. Jen bych neřekl, že předběhla první, která byla naprosto úžasná. Máme zde novou postavu, která ve výsledku není nijak zajímavá, milostná trojka skoro nastejno, děcka, včetně Willa, hrají naprosto bombasticky a celé se to nese na takové zábavnější vlně s možná až moc akčním vyústěním. Líbilo, rád se na to podívám znovu kvůli doplnění mezer, ale jednička ve mně zůstane svým impaktem zapsána o dost více. Co víc, zjistíme, že "Eleven" má i sestru "Eight" a **lehký spoiler** jedna episoda bude věnována jejich setkání a interakci mezi těmito dvěma. A jak to dopadlo? Dle mého ztracených 50 minut... **konec lehkého spoieru**. Necítil jsem zde takové napětí jako u jedničky, to mi asi chybělo nejvíce. Vše je zábavné, akční, lehkomyslné. Není to špatné, ale není to zas tak dobré :-) Not-so-stranger 70 % ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se rozrůstá o další postavy, které příběh rozvíjejí do dalších částí. Osmdesátková atmosféra nezmizela, právě naopak a trochu i přitvrdila, zejména v hororovějších částech, kde přicházejí na scénu demogorgoni. Já jsem se bavil a nenudil ani chvíli. Herecké obsazení mě opět nezklamalo a ta parta kluků včetně EL nebo Madmax hraje absolutně přirozeně. Hodně mě bavil i ředitel výzkumného ústavu Paul Reiser (parchant Bourke z Vetřelců). Kdo ještě neviděl, můžu jen doporučit a já se už velice těším na třetí sérii, kde se zřejmě dozvíme víc i o sestře a matce El, která se vlastně jmenuje Jane. Parádní seriál, který mě za poslední dobu spolu s Mr. Mercedes naprosto odrovnal. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitchin! 'Stranger Things 2' jsou takřka bezchybným sequelem cameronovského střihu – je to větší a je to lepší. Expozice i narace nikam nespěchá, poutavě reflektuje konsekvence závěru první řady, a slouží jako pomyslný vypravěčský build-up/set-up pro nadcházející příběhový vývoj. Z hlediska formy a stylu je druhá řada čistokrevný mysteriózní horor, který brilantně variuje jak žánrové kontury, tak autorské prvky Spielberga, Camerona a Kinga. Co dodat? Samvěd Křepelka steals the show! Eleven a její kudrnatý háro je cute af..... tohle že nepochází z pera Stephena Kinga? No potěš demo-pejska. ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things dokázala to samé, co série první. Přišla s dalším mysteriozním příběhem, který nenápadně navazuje na příběh ze série první a přitom si vytváří naprosto soběstačné a sebejisté prostředí, které mě prostě bavilo od začátku do konce. Osmdesátková atmosféra je cítit i z účesů na hlavě a hezké jsou i momenty, kdy tvůrci naprosto vědomě naráží na řadu tehdejších filmařských legend od Terminatora počínaje po Indiana Jonese konče. Ke konci série jsem si přál, aby nám ústřední parta s Jedenáctkou v čele nikdy nezestárla a zůstala pořád tak super, jako tomu je teď. Snad třetí série přijde co nejdříve... ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Paul Reiser hral rovnakú scénu prepadnutia vojakov cudzími organizmami (aj s rovnakým detailom radarového pohľadu na scénu) v dvoch filmoch: ako Carter Burke vo Votrelci (1986) a ako Dr. Owens v tejto epizóde. (andrejba)
  • Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)
  • Když se při večeři Mikea (Finn Wolfhard) jeho otec (Joe Chrest) zeptá, jestli by skočil z útesu, Mike neodpoví. V 1. sérii Mike opravdu skočil z útesu, aby zachránil svého kamaráda. (HellFire)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama