Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Kdo u seriálu vydržel, neprohloupil. Naprostá lahůdka českých vod se skvělým obsazením a výborným příběhem. Plný počet zatím nedávám, vše rozhodne závěrečné rozuzlení, ale většina dílů je lahodných i samostatně. Tleskám. A hřeje mě pocit, že i mezi šmejdy se občas najde výjimka, co se nebojí hledat pravdu (Trojan). EDIT: Plný počet byl skoro dosažen. Rychlé uzavření seriálu nebylo úplně nutné. Ale některé prvky propojení minulosti a současnosti stojí za obdiv. Paráda. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže vážení, nakupte okurčičky, večer bude sledovačka Back to the future! Návrat do budoucnosti ve stejně komediálním duchu jako tehdy, v roce mého narození. Téma omšelé jako zvonáče, ale s tak sympatickými herci a bravurně zvládnutou chemií mezi nimi, že jsem nijak výrazně netrpěl při sledování (řekněme že reálie doby opravdu nedokážu posoudit, jsem o tři roky mladší než filmový Filip). Václav Neužil neurazil, ale ani nijak nepotěšil, pak tu ale byl skvostně tragikomický Kopta, neodolatelní hajzlíci typu Budař a Hanuš (radost podívat), parádně odporný psychiatr Malý (toho chlapa taky žeru), ležérní blázen nejtvrdšího flegmatického jádra Pospíchal, velmi sympatická sestřička Judit, vyrovnávající tu šeď bělobou orchideje na smetišti, případně standardně hláškující Trojan, aspirující na svatozář reakčních živlů z Vatikánu. K tomu závadová mládež s vlasy mastnějšími než omega 3 a rozbité obkladačky ze západního diverzantského prostředí. Tohle si lze vychutnat i za střízliva. Ano, spoustu věcí bylo nedotažených, resp. nevěrohodných, ale nebudu hnidopišsky kazit tomuto seriálu kádrový posudek, ne? Pár hlášek mi v paměti určitě zůstane: "Maj neprůstřelný alibi." "Však ty už to, Klémo, nějak prostřelíš." Pro mě osobně jeden z nejsympatičtějších seriálků porevolučních dob o dobách předrevolučních. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jeden z tech lepsich ceskejch krimi serialu a prijemny prekvapeni, ale na druhou stranu drobny zklamani, protoze to mohlo bejt jeste mnohem lepsi. Trosku mi prijde, jak kdyby se tvurci nemohli rozhodnout, jakej ton serialu vlastne daj. Nektery dily jsou tak spis komedialni ala Pupendo, nektery regulerni detektivka s patranim, nektery s resenim rodinny historie lehce o nicem a nektery regulerni thriller. Mix je to sice zajimavej, ale bohuzel je pak desne videt ruzna kvalita jednotlivejch dilu, kdy v nekterejch se prakticky nic nedeje. Coz ale zase zachranujou perfektne obsazeny herci v prakticky vsech rolich od tech nejhlavnejsich az po vedlejsi stek a celkove velice dobre zvladnuta kamera a vizualni stranka. Skoda jen toho konce, predstavoval jsem si ho uplne jinak, tohle bylo trosku o nicem. Ale jako celek za me spokojenost, na cesky pomery super. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Svět pod hlavou je ve své podstatě zjevením v rámci české porevoluční seriálové tvorby. Přichází s docela originálním námětem, je chytlavý, napínavý, zábavný, ale má i pořádnou atmosféru a dokáže zahrát i na nostalgickou strunu. Ivan Trojan předvádí klasicky zdařilé výkony a potěší i Václav Neužil ml. v hlavní úloze. S pochvalou hereckých projevů bych mohl pokračovat, ale než tu vypočítávat další jména, pochválím raději výtečně zvolené exteriéry i interiéry, které dodávají na autenticitě 80. let. Za zmínku stojí také parádní hudba. Svět pod hlavou se prostě povedl prakticky po všech směrech a stal se tak opravdu příjemným seriálovým překvapením. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Ze světa pod hlavou se nakonec vyklubalo opravdu překvapení. Sci-fi zápletka není sice v posledním díle úplně dotažená (byl tam, nebo ne?), ale to jsem ochotný prominout díky skvělé atmosféře 80. let. Sice jsem tuhle dobu nezažil (naštěstí, ne že by současnost nebyla bezchybná), ale historii studuju a tohle mě opravdu vtáhlo. Zatímco v prvním díle se člověk ještě smál, když podezřelý dostal přes hubu, nebo při sledovačce, čím víc se seriál blížil ke konci, tím víc člověka spíš mrazilo. Velké plus pak za obsazení. To, že Trojan byl nejlepší asi nemá cenu zdůrazňovat, ale překvapili mě Neužil s Budařem. Neužila jsem měl doteď zafixovaného jen jako blba z reklam s Trojanem, ale tady hrál dobře. A Budař si svého stranicky uvědomělého esenbáka střihnul taky skvěle. Dávám 90 %, protože pár věcí se nevyřešilo. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (83)

  • Seriálový štáb počas nakrúcania vystriedal 270 lokácií a použilo sa viac než 2000 dobových rekvizít. V seriáli využili stovky digitálnych efektov, najmä neviditeľné triky, pri ktorých sa vymazávali plastové okná, reklamy, satelitné antény či moderné značky. (Lorax)
  • Ve třetím díle Mrtvý lidi (2017) má klávesák kapely Sloky vystupující v r. 1982 syntezátor Yamaha DX7, který ale zmíněná firma uvedla na trh až o rok později, tzn. v r. 1983. Bubeník skupiny Sloky hraje na elektrické bicí Simmons SDS-9 z roku 1985. (ČSFD)
  • Televizor, na kterém sbor SNB sleduje při sledovačce seriál, je Tesla 4424A "Color 424", vyráběný od roku 1985, zatímco seriál se odehrává v roce 1982. (sator)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama