Reklama

Reklama

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu

(seriál)
  • Japonsko Re: ゼロから始める異世界生活 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2016–2024), 26 h 3 min (Minutáž: 24–50 min)

Předloha:

Tappei Nagacuki (kniha)

Hrají:

Rie Takahaši, Júsuke Kobajaši, Rie Murakawa, Jumi Učijama, Inori Minase, Činacu Akasaki, Mamiko Noto, Takehito Kojasu, Hideaki Tezuka, Jumiko Kobajaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Velmi náhle a bez varování je student Subaru Natsuki, který se právě vracel z obchodního domu, přenesen do jiného tajemného fantasy světa. Bez jakéhokoli vysvětlení, jak se zde ocitl, čelí mladý chlapec největší výzvě svého života. Vše se ještě zhorší, když je během prvotního průzkumu svého okolí přepaden skupinou lupičů. Naštěstí jej v nejhorším zachrání mladá bělovlasá dívka s tajemnou magickou kočkou. Aby se Subaru dívce odvděčil, tak jí nabídne pomoc při pátrání po kapsáři, který dívce ukradl jistý pro ni důležitý předmět. Když se však dostanou zloději na stopu, jsou přepadeni a oba umírají. V momentě, kdy se již chlapec rozloučil se světem, se však náhle stane něco nečekaného! Subaru stojí opět na začátku své cesty v tomto tajemném světě a je na stejném místě i v čase, kdy se objevil poprvé... (Jeoffrey)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (33)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Áááá, já si snad vytrhám vlasy. Takový promrhaný potenciál! Nápad je dobrý, ba dokonce velmi dobrý. Je zajímavé, že ve stejnou dobu co Re: Zero vychází seriál s téměř naprosto totožnou možností skákání v čase, jenže narozdíl od Erased se s ideou nakládalo smyslupným a zábavným způsobem pouze první 1/3 anime. Ta třetinka to totiž parádně rozjela a musím říct, že tomu hodně napomohla umně zakomponovaná šoková terapie. Nejenže mně mile překvapila pohledně detailní kresba prostředí, o to víc pak zamrazí nesmělost hodně explicitního násilí s hektolitry kbelíků krve. Hlavní hrdina, pojmenovaný nejspíše dle oblíbeného autíčka jeho rodinky, začně důvtipně využívat svou nově nabytou vlastnost a i když to sem tam musí bolet, divák mu fandí v rozplétání komplotu a umnou machinací blízké budoucnosti. Nerozumím proč, ale všechno tak krásně budované se zvrtne, Subaru začně prožívat nekonečné a nechutně trapné krize osobnosti anebo chrlí uřvané nelogické macho výlevy, což podrthne rostoucí a pro mě nepochopitelnou averzí používání jeho skvělé vlastnosti. Bohužel i vedlejší postavy si v tu dobu hledají nejlacinější záminky jak hlavního hrdinu buďto nesnášet (i když on tomu zdárně sekunduje nemožností cokoliv rozumně vysvětlit) anebo naopak bezpáteřně milovat. V tu chvíli jsem to málem dropnul, než jsem s plnou zarputilostí povstal, vyhulákal teatrální proslzený proslov o tom, jak se anime nemá dropovat - ok, tak to úplně nebylo. Poslední třetinu se to tvůrci v čele se Subaruem snaží vyžehlit rozpohybováním děje a nejspíš po nějaké utajené dávce cracku to hlavnímu protagonistovi začně zase trochu pálit, aby narýsoval velmi nevysvětlený, zatímco plnohodnotný happy-end. A o tom mé hodnocení Re:Zero je. Trochu doufám v druhou sérii, která by měla obrovské množství prostoru k vysvětlování a celkové nápravě. Ona se přímo nabízí otázka: Kdyby se tvůrci mohli podříznout, aby přepsali celé anime od znova, udělali by to? Já asi ano. Silné 3*. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Ano, sleduji s velkým zpožděním (ale vždycky jsem našla něco lepšího… tehdy jsem si to myslela, protože po zhlédnutí Re:Zero mohu prohlásit, že vše, co přišlo vždycky místo tohoto anime, byla skoro ztráta času). Zpočátku se to jeví jako průměrný isekai, na které jsem nikdy moc nebyla. Tak proč sakra dávám 5*, ptáte se? Protože tady hovoříme o cestování v čase s možným „coby-kdyby mé rozhodnutí bylo jiné“ efektem, kterým jsem já posedlá! Protože Subaru si mě naprosto získal někdy okolo 6.-7. dílu! A tak moc, že jsem si ho prostě zamilovala! Doslova a úplně. Už od prvního dílu mi byl sympatický, ale potom se jen zlepšovalo a já si ho opravdu zamilovala. Hlavně konec 7. dílu byl opravdu hodně povedený, hodně silný zážitek. Nebo je to možná proto, že toto anime pro mě přišlo v tu správnou dobu, ale to nevadí. Za mě opravdu moc povedené anime a po dlouhé době mohu souhlasit s vysokým hodnocením jak tady, tak na MAL a všude jinde. Subara si zamilujete (aspoň mě si postupně získal úplně… my poor lovely cinnamon roll.. někomu může připadat šílený, ale ta jeho neupadající snaha ochránit ty, které našel v novém světě, byla opravdu přesvědčivá), Rem a Ram (které jsem předtím poznala díky všemožným meme na internetu a různým narážkám od některých mých známých v průběhu posledních 2 let) a Emilia a Puck nakonec vytvořili tu správnou směsici, která mě udržela až do konce (Roswaald se mi líbí víc v chibi verzi, a to mi nikdo nerozmluví :D Rosuwaaaaardo-senseiii). Druhá polovina začíná zostra (co si budeme povídat, konec 12. a 14. dílu byly HODNĚ povedené a měly dokonalou atmosféru), ale co přišlo potom.... Nemám slov. Divím se, že se Subaru úplně nezbláznil po pár pokusech. Pokud bych první polovině dala 10/10, druhá polovina by měla minimálně 20/10. Když si předtím lámete hlavu, proč dávají komedii na MAL žánr Thriller a nepřečtete si do čeho se pouštíte, jen máte matné povědomí, co vás čeká, druhá polovina vám vyrazí dech (aneb slibuji, že si vážně začnu číst, do čeho se pouštím :D moje nervy, ach jo) Druhá polovina byla skutečně tak silná, že jsem od ní nemohla odtrhnout oči. Pravé šílenství a zoufalství a vy se divíte, že na to má Subaru pořád sílu znovu a znovu-... ne, budu mlčet :) pokud jste ještě neviděli, určitě se koukněte! Sem s druhou sérií, prosím! (I want more of my lovely cinnamon roll~ :3 ) ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímhle anime to je jak s psychickým stavem hlavního hrdiny. Někdy vás uzemní svou suverénností s jakou dokáže prodat příběh svět a emoce, aby vás pak 3x častěji znechutilo svou neschopností, labilností a nedomyšleností. Pokud jste trochu masochisté, kteří při sledování anime rádi trpí, budete v sedmém nebi. Nejvíc mě mrzí, že některé epizody ukazují, jaký to mělo obří potenciál a dovolím si tvrdit, že kdyby se z každé série vyhodilo prostředních 13 epizod, bylo by to možná o 2* výš. Ale to je jen možná. Takhle nemůžu dát víc než čistý průměr. 50% ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Vyhladnuté anime už pár mesiacov, ale v moment, keď som uzrel tento fanart, okamžite som po tom skočil. A nesklamalo. Naopak, prekvapilo. Nečakal som, že ma pohltí až tak. Síce milujem fantasy žáner, ale už dlho sa mi nestalo, že som potreboval hltať jeden diel za druhým v takto rýchlom tempe. Má to svoje muchy, hlavne čo sa týka rozpracovania námetu „obyčajný človek prenesený do fantasy sveta“, kde sa Subaru (?) príliš netrápi otázkou, čo sa sakra deje a ani sa o jeho minulosti v normálnom svete nedozvieme viac. Občas trochu pôsobia neodôvodnene jeho "krízi", keďže opakoval, vytrpel si, a zomrel snáď viac krát, než bežný hráč Dark Souls, a on ešte sám seba niekedy označuje ako neschopného (pretože nevie bojovať)? Chválim orchestrálny soundtrack, u ktorého to malo ostať, pretože pesničkový pár krát pokazil scénu (napr. úplný záver). Inak očakávania splnené: hlavný hrdina v (hodne) drsnom prostredí, ale stále zachovaná fantasy idealickosť a atmosféra. Re: Zero kara pôsobilo na mňa občas až trochu znepokojujúco, pretože toto nie je žiadny Sorey alebo iný neporaziteľný hrdina, ale obyčajný chlapec z mesta. Divák sa tak vie ďaleko lepšie vžiť do jeho situácie, hodnotí seba, a dochádza mu, že psychicky či fyzicky by aj "obyčajnému" Subarovi sotva mohol konkurovať. Teším sa na 2. sériu. Mimochodom, pochvala za výbornú scénu, kde zlovestné ticho je len prerúšané zvučkou telefónu. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Spočiatku úplne dokonalé spracovanie možnosti cestovať v čase, kde človek môže ignorovať fakt, že všetky postavy okrem dvoch (Subaru, Rem) sú úplne ploché a generické, lebo na tom seriál nestavia a nesnaží sa o nejaké psychologické pokusy. Vždy po výraznejšej chybe v konaní hlavnej postavy, je jeho smrť istá, aby to mohlo nakoniec dobre dopadnúť. Človek preto len dúfal, že sa dej bude vyvíjať inteligentne a do 13. dielu by to tak aj bolo. Vtedy nastal charakterový zlom, postava má bez príčiny zrazu IQ hojdacieho koníka, záchvat hystérie a človek trpí viac než hlavná postava. Náhodne stretnutia, pokusy prehĺbiť charakter postáv, nezmyselné dejové zvraty dané len, aby mal problém riešenie (wtf veľryba) pôsobia neuveriteľne prvoplánovo a robia zo Subaru veštca. Som zvedavý, či ma to ešte dokáže niečím nakoniec ohúriť. Edit: Nedokázalo. Porovnávanie k SAO sa až príliš samo ponúka. Rovnaká krivka zaujímavosti vývinu deja s rovnakým smerovaním k sladkému gýču na konci. Hlavný problém vidím v tom, že bolo od začiatku stanovené, že Subaru bude pôsobiť pre svoj fantasy svet ako deus ex machina, lebo to má opodstatnenie a neskôr bude mať aj pravdepodobne vysvetlenie. Preto keď sa tam zrazu začnú objavovať ďalšie neodôvodnené hybatele deja, nech sú zaobalené v hocakej trefnej symbolike, tak to značne odoberá napätie, ktoré bolo možné pociťovať v prvých epizódach a Subaru už nehľadá riešenia, ale funguje len ako informačná pošta pre okolie, ktoré vyrieši problémy zaňho. Úplne vynechanie druhej postavy v posledných epizódach s aspoň nejako prehĺbeným charakterom a nahradenie generickým typom - Orihime, taktiež veľmi nepomáha. Možno pokračovanie môj pocit sklamania a premrhanej šance vyvráti a možno, podobne ako so SAO, ešte viac prehĺbi.25/25 - 40% ()

Galerie (926)

Zajímavosti (1)

  • Rychlá popularita postavy Rem překvapila samotného autora knižní předlohy Tappei Nagacukiho, i když se zmínil, že to poněkud předvídal. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama