Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kdyby jste měli jedno jediné přání, jaké by bylo? Před deseti lety se před malým Eijim zjevila tajemná dívka, která mu slíbila splnění jeho největšího přání. Eijiho přání však vedlo k tomu, že velká většina světa byla zničena. Nyní žije mladý Eiji v ústraní a snaží se na vše zapomenout a utajit pravý důvod této katastrofy před ostatními. Jeho největší starostí se stává péče o jeho nemocnou nevlastní sestru. Po světě se však začínají objevovat další lidé, kterým byla splněna jejich přání, nebo spíše ti, kteří dostali schopnosti k tomu, aby své přání dokázali splnit. Jejich schopnosti jsou však ničím v porovnání s jedním z nich, který má schopnost vládnout a ovládat vše a všechny, kteří se dostanou do jeho blízkosti. Tímto jedincem však není nikdo jiný něž Eiji! (Jeoffrey)

(více)

Recenze (5)

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je typický případ toho, že vás v ukázkách na něco navnaděj nebo vytáhnou několik zajímavých scén, ale tím končí naprosto veškerá zábava, kterou člověk z toho má, protože zbytek je naprosto katastrofický. Vše, co tu je, je naprosto nahodilé, nic tu pořádně není vysvětleno, všude je snaha o to, kdo zakříčí "Order" hlasitěji a s větším důrazem a hlavní postava je naprosto nesnesitelná ještě víc než Shinji z Evangelionu, kdy tu neustále na všechny řve vybíjejíc si své cholerické ego nebo pokříkujíc jak miluje strašně svou sestru a nikdo jinej ho nezajímá. Aneb další způsob jak ziritovat diváka s tím, že si z dané věci může odnést jen něco zanedbatelného (i když jen v případě necenzurované BD verze). Animace je celkem slušná v některých momentech (ale jen v některých momentech), ale design je šílený. A po hudební stránce není o co stát. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

První dojem nebyl nikterak úžasný, přišlo mi to takové chaotické a nějak jsem se ve zdejší logice ztrácel. Hlavní hrdina nebyl nic moc a speciální schopnosti příliš nezaujali. V podstatě jediné, co mě zaujalo byl fakt, že hlavnímu hrdinovi skrouhli jeho schopnosti na nějakou setinu (nebo kolik to bylo) a i přesto pořád působí neskutečně "našláple", i když mi jeho schopnost ovládnout každého, kdo se dostane do jeho okolí něco strašně připomíná... Po druhém díle mě to však docela zaujalo, věřil jsem, že příběhová linie by mohla být hodně zajímavá, protože fakt, že někdo omylem málem zničí celý svět a nyní se dostává do čela hnutí za jeho ovládnutím zní docela zajímavě, i když mi to zase, nevím proč, něco hodně připomíná... V dalších dílech však můj zájem postupně opět upadal. Celé to začalo být hodně uspěchané, dějové zvraty působily stále více divně a momenty, které by mě měli šokovat ve mě vůbec nic nevyvolaly. Zkrátka buď je něco špatně se mnou a nebo styl, kterým je příběh zamotáván a překvapení, která nám autoři předvádějí prostě nefungují. Původní nadšení, že bych mohl sledovat další politicko-akční zápletku se snahou ovládnout svět ve stylu Code Geass splaskla jako břicho Iyo a na kráse tomu definitivně ubral i ten cenzurovaný fanservis v 5. díle, protože tohle je prostě zlo! Proč se na fanservis nevykašlou, když to pak musí pro televize takhle debilně zakrývat? No ale tak alespoň bude mít pár lidí důvod koupit si DVD... No a nakonec přišlo finále! Finále, které se snažilo být šokující, emotivní a epické avšak u kterého jsem já jen nevěřícně kroutil hlavou... Nevím, ale poslední díl na mě působil hloupě, směšně, přehnaně a divně a zabil jakýkoli pozitivní dojem z celého seriálu. Takže ve výsledku je Big Order seriál s docela dobrým nápadem, který je ale úplně stupidně a uspěchaně zpracován. Je patrné, že předloha je od stejného pána co stvořil Mirai Nikki, protože je to podobně syrové a některé charaktery mají obdobný nádech šílenosti. Bohužel jsem si k postavám nedokázal vypracovat nějaký intenzivní vztah a tak mě jejich osudy nijak extrémně neoslnili a fakt, jak zpracovali vztah mezi Eijim a Senou mě spíš pobuřoval (asi už stárnu a je ze mě čím dál větší puritán, ale 13-ti letá holka co ti říká onii-chan se prostě nebrousí...). Takže je mi líto, ale u mě Big Order nakonec příliš nezabral, i když potenciál tam byl, ale po tom přepáleném konci, který byl dle mého vším, jen ne dobrým, tohle prostě nemůžu brát vážně... 3/10 ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

anime s takto ambiciózním námětem (ovládnutí světa) se jen tak nevidí. A jaká byla první reakce lidstva na objev člověka schopného potenciálně ovládnout svět? Hodit na něj atomovku! Bohužel, anime dál v rozvíjení podobných sci-fi myšlenek nepokračovalo, nepokračovalo se ani v dobývání světa. Děj se zvrhl v chaotické tahanice o nemocnou sestřičku hlavního hrdiny. A stejně jako se s postupnými díly vytratila snaha vytvořit zajímavý příběh, stejně tak se vytratila i snaha pobavit promyšlenými souboji. Tím jediným, co vydrželo až do konce, byla slušná kresba. ()

Galerie (353)

Reklama

Reklama