Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova prumerna komedie, kterou z prumeru vytahuje Jim Carrey. Sice se tentokrat docela kroti, takze vtipy nesouvisi s jeho sklebenim, az na par vyjimek, ale spis s jeho vyuzivanim moci. Pricemz samotnej napad na obdrzeni moci od boha je docela originalni a diky Carreyho blbnuti i vtipnej, ale pouze do doby, nez dojde na poucovani co je v zivote spravne atd., ale to je jen ke konci a da se to prezit. Krome Carreyho stoji za pozornost Steve Carell, kterej se tu chova kupodivu normalne, Morgan Freeman, kterej se do takovyhle role skvele hodi a pak Jennifer Aniston, ktera ale hrala, jak kdyby slo o serial Pratele. Sice se nejedna o nejakou bombastickou komedii, ale tech 100 minut jsem se nenudil a obcas jsem se docela dost bavil. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejhorší film s Jimem, co jsem kdy viděl. Přišel mi strašně dětinský až trapný. Ono možná tomu je proto, že takovým je hlavní hrdina, ale ten film se na něj koncentruje natolik, že všechno je jen o něm a ostatní postavy tam jsou jen jaksi do počtu jako kompars. Anistone (nemám ji rád) nepředvádí naprosto nic. Ale nemůže za to, protože jen "hraje" něco, co ji napsal scénář. Stejně blbě, jako jí to napsal. Nuda k uzoufání. Bylo mi líto každé další minuty, kterou jsem se prokousal. Brrrr. Ještě teď mi z toho jde mráz po zádech. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když je mi nejhůř, začnu myslet na co nechci a potřebuju zvednout náladu, je tu vždy Jim Carrey a jeho "božská" komedie. Morgan Freeman a jeho projev mě vždy uklidní, Jennifer Aniston a její úsměv mi připomene, že když se dva milují, zvládnou překonat sebevětší problémy a Jim Carrey mě přesvědčí, že smích je lék zkrátka na všechno :) zde se pak všechny tyto elementy spojí v jeden a fungují jako ultimátní přínos radosti. Pro mnohé možná jen nevýrazná komedie, pro pár lidí třeba guilty pleasure, pro mě však neskonalá a nikdy nenudící podívaná. Jo a volno mám třeba sedmého v sedm,) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že Jim Carrey svoje role postupně umírňuje směrem k serióznosti :) Na to je ale moc velký "šílenec". Tohle je spíš návrat k typu "Lhář, lhář", než pokračování "Majestic" :) ... Na několika místech lze sice (jako já) chytit záchvat nekontrolovatelného smíchu, na mnoha se budete lehce nudit. Prostě průměrná komedie, která svůj účel tak na 50% splní .... Apropó: Ačkoli mám "Rachel" rád, tak Aniston je fakt příšerná herečka :) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která spadá spíš do ranku pomale upadající Careyho kariéry, kdy už moc nešlo očekávat tak zásadní filmy, jako byl Ace Ventura, Blbý a blbější či Maska. Lehce negativní stín možná háže i Jenifer Aniston, která bude krom Přátel už nenávratně spjatá s nejapnými romantickými komediemi. I tak to ale byl film se spoustou fajn humoru a místy neotřelých nápadů. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Opičák Binx, který se ve filmu objevil, byla patrně nejslavnějším hercem svého druhu. Měl významné role například ve Smrtící epidemii (1995) či v obou dílech Ace Ventury (1994, 1995). (NIRO)
  • Jim Carrey (Bruce) často trval na tom, aby se některé scény natáčely více než třicetkrát. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Bruce) v jedné scéně velmi dobře imituje slavného Harryho Callahana (Clint Eastwood) z filmu Drsný Harry (1971) a jeho pokračování. Jedna z prvních rolí Jima Carreyho (tehdy v titulcích uvedeného ještě jako James Carrey) byla v pokračování nazvaném Sázka na smrt (1988). (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama