Reklama

Reklama

VOD (1)

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (796)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku jsem našel to, co u jiných filmových adaptací komiksů velmi postrádal, totiž jistou dávku režisérovo vlastní umělecké invence. Del Toro se sice drží komiksové předlohy, ale dodává filmu něco ze svého výtvarna a tak vzniknul vizualně velmi zajímavý film. V druhém díle Hellboye je Del Torova výtvarná signatura mnohem patrnější. Nejspíš se s jedničkou osvědčil a tak dostal na tu svou invenci mnohem víc prostoru. Typické výtvarné prvky, které nacházíme ve všech jeho filmech, přičemž největší gradace byla ve Faunově labyrintu, zde na diváky probleskují a má-li trochu pro to cit, hledí na film s jedním velkým paf výrazem v ksichtě. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Až budu mít zas někdy v noci oči jak baterky, pustím si ptákovinu o supermanovi, kterej se po přemíře posilování zapomněl v sauně, z užívání steroidů mu narostl dlouhej ocas (nespojovat) a aby byl in, strčil jednu ruku do květináče, odšpuntoval dva velké sudy vína a ty korky si vrazil do hlavy… wow a spánek je tu! Brou noc, strýčku Fido.. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Update po tretom vzhliadnuti: Na prvy krat som Hellboya, riadne zatratil, az mi je to divnuo:) Cim castejsie vsak HB davaju v reprizach, tym viac sa mi paci...a mozno je to tym, ze som sa zahladel do del Torovej tvorby...pre srandu nechavam aj moj povodny komentar...:,, No teraz neviem, ci som pozeral ten isty film, ktoremu uzivatelia csfd dali 72%...to akoze to hodnotenie myslite ako recesiu, alebo ja som ten film pozeral prilis triezvy a v nejakej cudnej nalade, alebo som si mal pozret pred filmom comics??? Jednu * davam za to, ze mi to usetrilo 200 Sk, ktoru by som minul za 2 hodiny v bare. Nechce sa mi pustat do kritizovania jednotlivych komponentov filmu, ale spomeniem len neskutocne gumove telo Cerveneho, gycovitu S&M nacistku, nepochopitelne meduzovity zaverecny "boh", klise hlasky, humor tak na urovni 9 rocneho chlapca, zaver ako z najhorsej nocnej mory.............berem to ako nechceny podraz od uzivatelov csfd, ze mi "odporucili" zabit cas pri HB" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co vlastně dělá člověka člověkem? Mentálně je mu 20, je zamilovaný, uremcaný, silný, konfliktní - a díky tomu neodolatelný. Dodneška si vzpomínám, že jsem Hellboyovi po traileru ani za mák nevěřil a pak jsem zůstal zírat. Velmi křehké pouto s Liz, neustálé hecování agentů kolem, komplikovaný vztah s otcem nebo jenom bitky se Samaelem - tam všude mě tenhle pekelný kluk dostává. Po mnoha a mnoha projekcích zkrátka musím uznat, že můj milovaný žánr komiksových adaptací má svého nenápadného, červeného krále. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman v roli Hellboye je dokonalej a některý hlášky v jeho podání jsou přímo úžasný, ale přece jenom v některých případech se až příliš snaží vypustit nějakou skvělou hlášku a nepovede se mu to. Triky ve většině případů vypadaj hodně dobře, ale v jiných momentech jsou takový dost zvláštní, né že by byly úplně šaptný, ale nejsou na tý nejvyšší úrovni. Myslim že se z toho dalo vytřískat o něco víc, ale i tak je to skvělá zábava. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Grigorij Rasputin (Karel Roden) přetrhne růženec, který Hellboy (Ron Perlman) svírá v ruce, zamává mu před obličejem utrženou částí a odhodí ji. V následujícím záběru však leží na zemi nepřetržený růženec. (CSSML)
  • Speciálně pro film byla vytvořena i věrná kopie newyorského metra. I na něm však najdete českou stopu. Jelikož se film natáčel v Praze, našli filmaři několik místních sprejerů, kteří jim metro s radostí pomalovali. (Divočák)
  • Ačkoli Karl Ruprecht Kroenen (Ladislav Beran) do protivníků bodá a seká, není ve většině scén na jeho čepelích žádná krev. (CSSML)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama