Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Divoký koktejl filmařského amatérismu a trapnosti s naprosto otřesným příběhem, který nemá s pohádkou nic společného. Na břehu moře provozuje jeden obchodník s bílým masem bordel, kde jeho bordelmamá pečuje o 12 dětských prostitutek. Jednoho dne tam přijede pirát a obchodník mu prodá jednu dceru (Zlatovláska), ale bude si jí moci odvést, až dospěje. Mezi tím v jiném království působí jakýsi kníže, který kdykoliv promluvil, tak jsem dostal záchvat smíchu. V jeho razantním podání se jedná o jakýsi mix slovensko-ukrajinsko-homosexuálního přízvuku. Ten vyšle Jiříka, aby mu přivedl Zlatovlásku. Pak už se rozvíjí klasický příběh o Zlatovlásce doplněn střílením z kulometu, sekáním mačetou, až stříká krev, chladnokrevné vraždy kladným hrdinou, několika vulgárních slov a vrchol všeho zřejmě je scéna, kdy bordelmamá pošle své dcery (kurvy) na pirátskou loď, aby tam s piráty chlastaly, tancovaly a sváděly je. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V rámci toho, co museli filmaři splnit, si vedli dobře. Ale já si prostě nemůžu pomoct a musím zpochybňovat už samotnou objednávku. Adekvátní režie, schopní herci, a své síly vloží do tohohle bezpohlavního mrtvého konstruktu? Je to plýtvání schopností i prostředků. A že dělá ČT rovnou tři pohádky najednou? Fakt k ničemu. Nevím, jak to mám ohodnotit. Oproti včerejšku to je vážně zázrak. (To hodnocení je, jaké je, právě ve vztahu k dalším výtvorům ČT a při maximální snaze akceptovat ten zmrvený žánr. Odpad bych tomu klidně dal, kdybych nevěděl, že dno je ještě níž.) PS: To, že se v pohádce mluví současnějším jazykem a sem tam padne expresivnější slovo, mně absolutně nevadilo a nepovažoval jsem to za potenciální problém, dokud se to všude nezačalo řešit. Proč by to mělo vadit? ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Cesty zboží jsou nevyzpytatelné."                                                                                                                                         Vlastně to mohlo být dobré, vtipné a originální. Kdyby ... kdyby tvůrci počítali s konzervativním českým publikem, které si pod pojmem pohádka (navíc v nejzajímavějším vysílacím čase z celého roku) představuje něco docela jiného. Nevadí mi porušení žánrových zásad, pokud je to k dobru věci a vznikne zajímavý originální film. Jako "pohádkově laděný dobrodružný příběh" vysílaný někdy jindy, to mohlo být přijatelné. Pokud by se tvůrci drželi svého pojetí a dosáhli čistého provedení bez rozbředlosti. S překombinovaným scénářem se dá stěží něco udělat, snad jen jedno jediné - netočit podle něj. Jinak vznikne nám dobře známá hatlapatla podobná kočičkopejskovskému dortu. Je v něm všechno a je z něj špatně. Nechci se stavět do role kritika, který sepsuje všechno, ponechám tedy stranou obsazení, vedení herců i dialogy. Ve snaze najít aspoň něco pozitivního mě napadá poučení tvůrců, že česká pohádka má dosud ve světě ohlas a s tímto žánrem nelze nakládat jako s pytlem brambor. Oceňuji specifický humor, byť je humpolácký a nápadně se podobá americkému stylu, který nemám ráda. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

„Zlatovláska“ meets „Piráti z Karibiku“ meets „Hvězdný prach“ meets „Desperado“? Zajímavé, ale dost rozpolcené. A pro dětské publikum nevhodné (což mi nevadí). Cina s Dolanským super, na Stránského „harém“ se zase hezky dívalo. Princezna, princ a kníže na ránu. Stopáž o 15-20 minut delší, než bylo třeba. Snaha o něco jiného se cení, ale nestačí to. ()

Baboonek odpad!

všechny recenze uživatele

Asi bych lhala, kdybych to nazvala pohádkou pro děti a proto tomuto dílu budu říkat prostě - film. Podívala jsem se na něj kvůli velké vlně kritiky i celkovému "odporu". Velice mě mrzí, že tvůrci lačnící po kdo ví čem, použili názvu a námětu pana Erbena, který by si toto zpracování nemohl ani zdaleka představit a to jest možná lepší. Nevím, koho měl film přesně zaujmout, cílová skupina není známa a pokud to opravdu měli být děti, jistě by byli rádi, že nevkusné, vulgární chování a šňupání čehosi je dobrý vstup do života i když to s nimi nakonec dopadne špatně, že nejlepší taktika je ženské tělo a spousta alkoholu, že laciný text a hudba, která by ani v na rokovém koncertě, kam asi patřila, neuspěla a že spoustu nevkusně kombinovaných barev a velká poprsí tvořila něco jako orient. Pokud film byl určen pro staršího diváka, tak doslova ošoupané vtipy a ne moc dobře propracované dialogy či odbité scény bez pointy a nápadu nemohli vůbec někoho zaujmout. Snaha kombinace zlatovlásky a pirátů z Karibiku přinesla pouze spoustu dalších bezvýznamných postav, které se prostě po cestě zamilují a zůstanou. Znalost pirátů se samopalem asi taky úplně neuchvátí a uměleckou stránku jistě také nepodpoří. Suma sumárum tu máme prostě jednu velkou slátaninu, která by neměla být pohádkou pro děti. Jistě jsem viděla mnohem horší filmy, ale i kvůli hereckému obsazení bych čekala mnohem více, přesto všemu dávám vinu, hlavně tvůrcům, kteří vytvořili naprosto nevhodný film pro děti a měli by si uvědomit, že tím budoucí generaci dávají špatný a vulgární případ a to ještě naprosto nesmyslným způsobem a zároveň jsem také zklamána chováním ČT o které jsem jinak měla, co se týče filmů pro děti dobré mínění, jenže jít s dobou neznamená upnout se k jejím až podprůměrným standardům kompenzovanou lehkou vulgárností - ta by totiž měla být učena i dospělé, že se prostě nehodí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Scény, kde teče krev, v řece plave mrtvola s otevřenýma očima, operují se siamská dvojčata nebo poskakují princezny coby striptérky, v české pohádce? Tento naturalismus do české pohádky, která má své tradice, nepatří. To je přímo nepřípustné. Tohle by možná odpovídalo žánru severských pohádek bratří Grimmů. V pohádkách může být cokoliv, musí se na to ale hledět očima básníka, nikoli naturalisticky. To naši diváci nechtějí,“ prohlásil Zdeněk Zelenka. (Duoscop)
  • „Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Pan režisér si mě našel na škole. Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna, a rovnou Zlatovláska. Nechala jsem si poslat scénář a přišel mi takový neobvyklý. Ona ta Čirá Radost není moc typická princezna. Režisér si přál spíš obyčejnou holku. I království, ze kterého pochází, není nic honosného, spíš takový odrbaný zámeček. To se mi líbilo, ale na druhou stranu jsem se docela děsila té zlatovlasé vizáže,“ prozradila Marta Dancingerová. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama