Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (108)

novoten 

všechny recenze uživatele

Byť se nejednalo o lásku na první pohled, nezvyklý koncept si sedá jen velmi pozvolna a pěkných pár dílů trvá, než mi přestanou vadit některé charakterové mušky i mouchy téměř kompletní hlavní party, vyšlo to. Celá posmrtná anabáze má totiž jednu obrovskou výhodu. Eleanor a spol. se v sitcomových vodách pouští do nepříliš ochozeného prostoru rozvíjení mysteriózní zápletky a nefalšovaných cliffhangerů, které oproti všem žánrovým zvyklostem nejsou jen o vztazích. Opravdu netuším, jestli se mi u komedie někdy stalo, abych se k ní alespoň zpočátku vracel ne kvůli stylu humoru nebo dobré náladě, ale kvůli zvědavosti, kam se celý vesmír dobrých i špatných míst vrtne tentokrát. A že jsou takové výlety v pozdějších sezónách tou nejpřekvapivější pokladnicí chytrého humoru. Extra vydařené opakované vtipy (komolení Chidiho příjmení, Tahani a její známosti nebo COKOLI, co vypadne z neodolatelné Janet v libovolné podobě) jsou pak hodně sladkou třešničkou na dortu. Od úplného nadšení mě většinu času brzdí Jasonova nepřetržitá natvrdlost. Právě ta je tím jediným druhem humoru, který mi do jinak čím dál přesnější mozaiky moc nepasuje. Jinak se ale jedná o velice chytrou jízdu, která umí tu nejzásadnější komediální fintu. Přivodit slzy smíchu i dojetí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to bavilo, až jsem byl překvapený jak moc ... svěží, inteligentní, zajímavé zvraty ... super herci/čky --- postavy skvělé ... každá sama o sobě unikát ... ke konci však už přeplácané, zbytečně natahové a nudné .. dokoukal jsem jen ze zvědavosti (mít to víc sérií, končím) ... ještě, že to zakončili včas ... ()

Reklama

lukasch 

všechny recenze uživatele

"Peklo je tam, kde podávají pizzu s ananasem, hrajou Limp Bizkit a kde končí všichni filosofové." Výborný a chytrý seriál, který staví na jemném humoru a který předkládá i hodně otázek k zamyšlení. Z jednohubky, kterou jsem zkusil na Netflixu, se rychle stala srdeční záležitost. PS: Je tam jeden pěkný odkaz na Teda Danson a seriál Cheers. :) ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

kterak nepříjemná a vulgární mileniálka eleanor umřela a chybou v systému se dostala do posmrtného místa pro dobré lidi. objevování morálně čistého světa je pro antihrdinku peklem: nadávky v řeči jí neustále opravuje slovní autokorekt a otravná umělá inteligence Janet jí vůbec neplní přání tak, jak by chtěla. aby se vyhla podezření zdejšího CEO Michaela, rozhodne se napravit své chování s cílem dokonale zapadnout mezi svatoušky. nebeská skvadra vám přiroste k srdci: nerozhodný filozof Chidi, narcistní perfekcionistka Tahani (mňam, tahini) a její tajemný mnišský manžel jsou nesourodý gang, co spraví víc vesmírných nesrovnalostí, než Bořek Stavitel. zajímavý morální systém a poťouchlý humor je jakousi víc wholesome a oddechovou alternativou k Bojackovi Horsemanovi. první tři série jsou al dente, ta poslední už je hodně rozvařená. ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

The Good Place je příjemná, neotřelá a především kvalitní oddechovka se zajímavými zvraty na konci jednotlivých sérií. Seriál je nicméně na můj vkus místy příliš utahaný a jeho příběh zbytečně rozčleňovaný do dílčích normovaných epizod, proto, ale i z jiných důvodů je obtížné udělit mu objektivní hodnocení. Některé momenty je navíc třeba brát i s velkou rezervou a vnímat je spíše jako satelity doprovázející příběh. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • „Jianyu Li“, meno Jasona (Manny Jacinto), keď je nútený vydávať sa za budhistického mnícha, sa dá preložiť v mandarínskej čínštine ako „vo väzení“. (chesterko)
  • Mrazený jogurt, ktorý herci jedia, je v skutočnosti zemiaková kaša. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama