Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (897)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nemo je zlobivá rybka a tak dostane přes ploutvičky a ocitne se v akváriu, kde jsou ryby schopné projít zubařskou školu na výbornou. Marlinovi (Nemův otec) nezbývá nic jiného než vyrazit s rybkou Dory, která má problémy s krátkodobou pamětí, na cestu skrz celý oceán, aby malého nezbedníka našel. Musím se přiznat, že Nemo je pro mě asi nejlepší 3D animace. Ano, Shreka tolik nemusím. Film je se svým moralizačním tématem určen těm nejmenším, ale své si na tom může najít každý. Hlavně je to skvělý humor žraloky na odvykací kůře začínaje a hloupými racky konče. Opravdu jsem se smál od začátku do konce. Ovšem nejsilnější stránkou snímku je skvělá animace, která je propracovaná do toho nejmenšího detailu. Rozhodně se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asi bych začal v sushi barech.. Fascinující animace (díky poletujícím nečistotám, bublinám vzduchu, či paprskům slunce neuvěřitelná reálnost vodního skupenství), úlitba nejmenším kulometnou mluvou a ťu-ťu ňu-ťu opičinkama, sem tam humor, dvě vážné a zároveň asi nejlepší scény (únos Nema, odchyt ryb) a na animák docela chytře a nepodbízivě napsaný příběh. Od Pixaru nepochybně precizní práce, po které ve světě vzrostl prodej exotických akvarijních rybek a klesla spotřeba mořských plodů. Ostatně, kdyby na mě treska promluvila, byl bych obměkčen i s příborem v ruce.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hledá se mé hodnocení Nema. Stoprocentně jsem mu totiž už jednou pět hvězdiček dal a teď jsou pryč. Ale vlastně co, tak skvělý animák si zaslouží, abych mu plný počet udělil několikrát. Je to klasická pixarovská zábava pro všechny s vyváženou kombinací humoru, akce a dojetí, s nápaditým příběhem a samozřejmě (stále) vynikající animací Navíc je to jeden z těch filmů, který si navzdory více než lákavému původnímu znění vždy pustím s dokonalým českým dabingem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • V závěrečných titulcích na modrém pozadí se objeví mimo jiné Mike Wazowski se šnorchlem - známá postava z filmu Příšerky s.r.o. (2001), na němž také pracovalo studio Pixar. (epicride)
  • Nemo je vězněn v akváriu se slanou vodou, kde jsou sladkovodní rostliny. Například kalatka mřížovitá (Aponogeton madagascariencis) - ta hezká rostlina s mřížkovitými listy - by ve slané vodě nepřežila. (hippyman)
  • Francouz Franck Le Calvez obvinil studio Pixar z krádeže nápadů z jeho dětské knihy o rybkách. Soud dospěl k závěru, že to byl Le Calvez, kdo neoprávněně využíval některé pasáže. (Pumiiix)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama