Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

predators 

všechny recenze uživatele

Větší ptákovinu jsem už dlouho neviděl. Nebýt toho prasete, byl by to jasný odpad! Nesympatičtí herci s jejich žvásty mě přímo dováděli k šílenství. Nebýt hodného rodinného příbuzenstva, které chtělo pro strýčky jen to nejlepší, vypnul bych to po pěti minutách. A ze všeho nejvíc se divím, proč ten lev nesežral raději toho kluka, spratka jednoho nevychovaného! ...nebo snad myslíte, že lžu?! No, je jen na vás, čemu uvěříte! ;-) 80% ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Našlápnuto bylo hodně dobře - postavy, obsazení, zápletka... Ale pak se to propadalo čim dál víc do bahna prvoplánového sentimentu včetně konce. Asi by v žánrovym označení filmu mělo být spíš "pohádka", pak by člověk hned věděl na čem je. Osment mi překvapivě tolik nevadil. Určitě se z toho dalo vytěžit o dost víc. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Main Titles [1:36] ,2. The Trunk [1:38] ,3. The Plunger [1:06] ,4. Water Runs Away [1:27] ,5. Fireside Chat [2:51] ,6. Foreign Legion [0:45] ,7. Secondhand Arrival [1:07] ,8. I Must Meet This Man [0:27] ,9. Hub Meets Jasmine [1:59] ,10. Hub Rescues Jasmine [0:50] ,11. Lion Hunt [1:13] ,12. Cornfield Jungle [1:04] ,13. The Assassins [2:40] ,14. Sheik Swordfight [2:40] ,15. Goodnight Kid [1:03] ,16. Waking Hub [0:57] ,17. Died in Childbirth [1:09] ,18. Be My Uncle [1:11] ,19. Finding the Money [2:41] ,20. Stan Lies to Walter [2:51] ,21. She Was a Real Lion [3:22] ,22. Walter Leaves [1:58] ,23. Maybe You Don't [1:03] ,24. Walter Comes Home [3:42] ,25. Nice to Meet You [1:26] ,26. Piano Suite [2:56], ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vitální pardálové Michael Caine a Robert Duvall vetknou svému prasynovci do hlavy něco životních/chlapských hodnot, přičemž pro jejich bonvivánské výstřednosti si je nelze neoblíbit. Přesto mi snímek přišel ve výsledku nevýrazný (třeba romanticko-dobrodružně přikrášlené vyprávění minulosti mě nebavilo a s Burtonovou Velkou rybou ze stejného roku nesnese srovnání). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Taková pohodička na neděli, nic extra dramatickýho a přesně ten typ filmu, kde by každej druhej s hlavní postavou nejradši měnil. Ve zdravý míře dobrodružný, úsměvný, výchovný a vtipný. A Michael Caine s Robertem Duvallem v roli ostřílenejch pardů? To teda promiňte, ale už jen kvůli nim nemůže ten film jít pod 70%. Škoda jen, že výslednej dojem mi až příliš často kazil kdosi nápadně připomínající Haley Joela Osmenta, kterej furt buď brečel nebo úporně přehrával a já mu nevěřila ani slovo. Škoda že tam místo něj nešoupli nějak omlazenýho Joshe Lucase, když už ho tam museli mít asi tak na 3 minuty. Nápad se lvem skvělej. 75% ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení bitky v baru Robert Duvall kvůli nedorozumění jednoho z teenagerů třikrát trefil do obličeje. Kvůli následovnému krvácení z nosu pak musela být poslední část scény vystřihnuta. (D3VIL)
  • Haley Joel Osment byl při natáčení napaden paradoxně prasetem, které se v porovnání se lvicí nezdálo nikomu nebezpečné. (D3VIL)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)

Reklama

Reklama