Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký výsmech histórii. Najprv som myslel, že to bude aspoň zaujímavý príbeh z historického prostredia a bude dodržiavať aspoň základné reálie daného obdobia. Avšak omyl. Templári zas nemajú čo na práci len hľadať jeden priblblý kalich a pritom neverím, že ten kráľ Filip nemal tých kalichov viac v úschovni. Idem ďalej a čo nevidím, kancelár Nogaret, inak najvernejší spoločník kráľa, tu má ísť na popravu, čo sa samozrejme nikdy nestalo, a ešte ho zachránia jak z výstavnej učebnice Robina Hooda. Proste samé vymyslené historky. Monty Python je oproti tomu vedecký materiál. Summa summarum nejde o Súmrak templárov, ale o súmrak vzdelanosti. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem sledovala paralelně s Britannií a tam bohužel Britannia měla navrch. Pokud bych měla porovnat sérii 01 a 02 mezi sebou, jsou poměrně vyrovnané. Ve 2. sérii se mi ale, přiznám se, více líbily díly režírované Davidem Wellingtonem. Herecké výkony oproti lehkým výkyvům v S01 byly v druhé sérii vyrovnané a obohacené úžasným Markem Hamillem. Jediná věc, co me hlavně při sledování druhé série vadila, bylo osvětlení interiérů - černočerná tma, kdy na herce nebylo moc vidět a tak z nich člověk měl jen polovinu zážitku. Velká škoda, protože jejich výkony na place byly perfektní. Jen tak dál Jeremy Rennere ;o) ()

Reklama

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Očekávala bych od kanálu History, že nám předloží opravdový kus historie; ukáže, jak to bylo s templáři, zaměří se na to, co vedlo k jejich vyvraždění, zpracuje proces s Žakem a rozebere vztah mezi králem, rytíři a papežem. Místo toho jsem měla sem tam pocit, že sleduju Templ v růžové zahradě, což kulminovalo hlavně v posledním díle. O úloze a životě templářů jsme se dozvědeli hovno, Žak odcválal na koni, aniž by mu za patama hořelo, Filip Slizký si k bájnému pátku 13. ani nečuchl, a tak všichni šťastně hledí vstříc nové sérii... Ale abych jen nekafrala, musím říct, že jsem se po celou dobu dobře bavila..., na nepřesnosti jebat, když je zajímavý a napínavý děj. A ten jsem dostala. Královské i nekrálovské intriky á la Trůny, naprosto dokonale zahraný papež, dobře vybraní herci, skvělé lokace včetně těch "našich", dobrá výprava a jelikož jsem žena, potěšila i ta dějová linka okolo královny, která byla slušně napínavě podaná (až na ten zmiňovaný telenovelský poslední díl). Pokud se člověk povznese nad poohýbanou historií, dostane příjemný seroš, který účel zabavení rozhodně splní. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím herce, výpravu ani kostýmy. Bavila jsem se, byla to výborná oddechovka, při které člověk skoro vůbec nemusí myslet, ale bavit se. Bavila jsem se jak mistrně byla vykreslená pošetilost lidská, pošetilost uctívat předměty, které někdo použil i kdyby to byl sám Bůh. Nejen uctívat, ale i kvůli nim vraždit. Lidé k tomuhle měli vždycky sklony z posvátného udělat modlu, která jim bude sloužit k jejich záměrům, nechápou rozdíl mezi bezduchou věcí a oživujícím Duchem. ,,Je to mnohem víc, mnohem víc než grál",ale nikdo neví co :-) no můžeme se dopracovat k určitému fetišismu a uctívat hrnečky a skleničky, Mnoho lidí dodneška neumí číst symboly a znamení a vidí je pořád doslovně, takže druhá část jim zůstává skrytá a doslova pro oči nevidí, protože nepřekročí hranici hmoty... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zrak klouže po rytířích s jasně červenými kříži na pláštích, mám rád všehochuť faktů, mystiky a fantazie. I s tím vším, čemu lidé říkají Svatý Grál, jak známo, snad pohár, ze kterého pil Ježíš Kristus při poslední večeři. Ta legenda už trochu vybledla, ale hledači ne, neboť vědí, že všechno je možné. Ona celá historka se mi líbí, má to kouzlo Artušových rytířů. I to je důvod, proč a jak se na to dívám. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Druhá řada historického seriálu o templářích pro televizní kanál History Channel se znovu natáčela v České republice. Filmový štáb točil více jak 100 dnů v českých lokacích, ke kterým patřil například hrad Točník, zřícenina Valečov a hrad Lipnice. Natáčelo se také ve studiích na Barrandově a kulisy opět vyrostly i na pozemku za ateliéry. (Yardak)
  • Dekoraci a věrnou kopii Paříže odkoupilo filmové studio Barrandov. Cena není známa, když ale dekorace v srpnu 2016 shořela, byla vyčíslena na 100 milionů korun. (sator)
  • Navarra je ve skutečnosti jihočeský hrad Zvíkov. (hynous)

Reklama

Reklama