Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dcéra vyhľadá otca, ktorému sa odcudzila pred 5 rokmi potom, ako si za manžela vzala gangstra. Teraz potrebuje otcovu pomoc pred svojím bývalým manželom. Jej otec však sám potrebuje pomoc, aby udržal vzťah so svojou druhou manželkou a nevlastným synom podpaľačom. Obe ženy sa zoznámia s miestnym plavčíkom, ktorý im zlomí srdce a dve ženy zamilované do jedného muža predstavujú problém. Príbeh podaný formou rozprávania plavčíka má dobrý úvod, potom však začne príliš nudiť. V podstate je to melodramaticky podaný príbeh 40 ročnej ženy, ktorá po dvoch stroskotaných vzťahoch nájde útechu u mladého plavčíka, pokiaľ ten nespozná jej nevlastnú dcéru. Na celom príbehu je zaujímavé iba prostredie 50 rokov a hudobná stránka filmu. Ak sa však pozriete na pláž pozornejšie, zistíte že komparz robí stále dookola to isté a v celom filme sa nestane nič podstatné a jeho záver vlastne nie je záverom ale návratom na začiatok. V podaní hercov Spišského divadla by to bolo pekné predstavenie, ako film je to pod taktovkou Woodyho Allena blamáž. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejbarevnější Woody všech dob, a to rozhodně není kompliment. Proč radši netočí lehké letní komedie, a pouští se do těchto dusných vztahových dramat? Kate hrozně zestárla, bylo mi jí líto, a ani jedna postava nedokázala získat sympatie. Woody sice dlouhou stopáž dlouhodobě neznává, ale tohle bylo i tak dlouhé. Ani jako retro tentokrát nic, kamera je naprosto hrozná. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce si myslím, že to bylo zvládnuté dobře. Nicméně příběh nebyl nic moc a v mnoha momentech mě to i začínalo nudit, jak se tam řeší furt jedno a to samé dokola. Postavy velmi často vedly ničím zajímavé dialogy, které nikdy nikam nevedly, a to mi trošku vadilo. Jinak atmosféra 50. let tam určitě byla a byla povedená, i velice milé, vybarvené prostředí, jenže to nestačí.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to měla být Allenova variace na ve filmu zmiňované hry Eugena O'Neilla, nebo pokus o antické drama (vlastně také zmíněné). Každopádně to funguje tak napůl. Kate Winsletová sice opět hraje naplno a Justin Timberlake si s nevděčnou rolí zaujatého vypravěče také poradil se ctí, ale ten zbytek se Allenovi moc nepovedl poskládat. Aspoň že to díky Vittoriu Storarovi krásně vypadá. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to zase tak špatné, děj je jednoduchý, retro vizuál povedený a prostředí zajímavé, ale naprosto nevyužité. Jenže filmu podráží nohy skutečnost, která se mi u Woodyho stává. Všechny postavy do jedné mě serou. Nemají žádný vývoj, jsou od začátku do konce stejné a obzvlášť u postavy Ginny se člověk nediví, že jí manžel občas jednu flákne. Justin se snaží hrát mladého Woodyho, ale na rozdíl od Owena Wilsona se mu to zoufale nedaří. Překvapila mě vážnost s jakou film sám sebe bere. Pouze jednou jsem se usmála, za celý film a už si ani nepamatuju čemu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama