Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 3
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (110)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legion se podle mě ukázal obrovskou peckou. S výjimkou druhého (vysvětlovacího) dílu jsem se od sledování nemohl odtrhnout. Ani mi nějak nevadí, jestli je to s něčím provázané, protože je to lepší než minimálně polovina X-Menských filmů. Občas to bylo hodně psychedelické, ale stálo to za to. Hlavně tedy Aubrey Plaza je tady naprosto fenomenální. 100 % ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář píšu ihned po dokoukání finále druhé série a teda musím říct, že co nemůžeme Legion odepřít, je absolutní výjimečnost. Už od začátku si s divákem hrají, nutí jej přemýšlet, pochybovat o všem, ale stejně je téměř nemožné vše pochopit. První série byla velkým zážitkem. Propojení zajetí démonem, světa mutantů se superschopnostmi, hrátky s časem a prostorem...zkrátka vše co člověk potřebuje :) Druhá série začla v podobném smyslu, nicméně v jejím středu to tvůrci dle mého trochu přehnali s filozofickými otázkami života, multivesmíru apod. Chápu, že to vše mělo svůj smysl a dalo by se to do děje zařadit, ale vyhradit některým myšlenkám celý díl je prostě moc. 8 epizod jako v první sérii by bylo podle mě i pro tu druhou ideální. Takhle i po geniálním finále zůstává po této sérii nepříjemná pachuť. 85% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prilis prekombinovane a znacne tlacenie na pilu, pokial ide o to, posobit inteligentne, ci dokonca "coolovo". Sposob vyobrazenia schizofrenie naopak celkom uspesny, vid. napr. koncept pripravovanej serverskej PC hry Hellblade. Zial, cele toto prevazilo nad hlavnym pribehom a prestalo to byt pre mna zaujimave. Premrhany potencial a teda slabota. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Originální nahlédnutí do světa x-menů, které je protkáno množstvím nervy-drásajících momentů. To vše je podkresleno famózní hudbou, která mi silně připomněla Insidious (2010). Co se týče hereckých výkonů, tak je třeba zmínit Aubrey Plazu coby Shadow Kinga a Dana Stevense jako Davida Hallera, který se mi svými hereckými výkony pomalu ale jistě vkrádá do srdíčka. 8.5/10 ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Dekonštrukcia televíznych naratívnych konvencií v osemdesiatkovom kabáte s geniálnymi momentmi (nemý film v siedmej epizóde mi vyčaril ohromný úsmev na tvári), skvelým obsadením a vytripovaným feelingom. A pritom je to o x-menoch? Jedna z najlepších noviniek sezóny a obrovská zvedavosť, kam to Hawley posunie...... tak podľa všetkého na iný level, než čokoľvek, čo sa dá momentálne vidieť v telke. A to vo všetkých audiovizuálnych a naratívnych aspektoch, ktoré vie divák pobrať a často ešte o krok ďalej. I think I´m more crazy than David, right now...... ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Jedním z úhlavních nepřátel Charlese Xaviera a Davida Hallera je Amahl Farouk, Shadow King. Ten se prvně objevil v „Uncanny X-Men #117“ z roku 1979 a vzešel z hlav Chrise Claremonta a Johna Byrneho. Jedná se o starodávného mutanta s telepatickými schopnostmi. Je schopen vyvolat posedlost a je nesmrtelný. V komiksu ve 30. letech 20.století také spolupracoval s členy Hydry (Baron Strucker a Geist) na svržení Edwarda VIII. z anglického trůnu a dosadit na trůn Hitlerova sympatizanta. Byl také hlavní postavou v tzv. Psi-War I. i II. (3T)
  • V komiksech je David Haller (Dan Stevens) synem Charlese Xaviera a Gabrielle Haller. (Hedy)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama