Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (373)

castor 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh je pořád zárukou kvality. To, co nám předkládá, je většinou vypointované, rychle nás přetáhne na svou stranu a stejnou vlnu. Nebojí se výzev, nebojí se experimentů, nebojí se mísení žánrů, nebojí se vytvořit amatérskou výbušninu z gumových medvídků. Jeho dítka nestojí moc peněz, přesto jsou svým rozmachem poměrně velkolepá a vypadají, že stála víc. Jsou energická, je z nich cítit pokora, hromada nápadů, mají fajn dialogy, neotřelé autorství a postavy jsou z masa a kostí. Jako třeba vidláčtí bratři (režisérův oblíbenec) Channing Tatum a Adam Driver, na které se lepí smůla, a kteří se to rozhodnou změnit loupeží trezoru (pomůže kromě jiných 007) při nejslavnějším automobilovém závodě za oceánem. Máme tu tak klasický model, ovšem v neotřelém podání. Nakonec jde o fajn setkání, ač vtipů je v tomhle délkou přepáleném snímku překvapivě málo. Jednoduše platí to, co jsem psal nahoře – je to promyšlené, pečlivě odvyprávněné, jen to prostě nemá takový tah na bránu a šťávu, jak bych si přál. Elvisova vnučka k nakousnutí. Tři až čtyři hvězdy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Soderbergh exceluje se svými parťáky, protože tahle loupež trumfne i Dannyho parťáky a i jiné filmy, ve kterých se loupí. Film je nejvíc silný v příběhu, v postavách a v humoru. Zdejší humor, neni žádný Deadpool, ten humor je spíš takový situační, ale když se něco vtipného stane, tak se opravdu od srdce zasmějete. Je to takový pohodový film, nikomu se nijak výrazně neublíží, až tedy na ty dvě ega, těch dvou blbců, kteří si o to stejně koledují. A tak největší problém, spočívá v prvních patnácti minutách, filmu to docela trvá než se rozjede, ale jak nastoupí žlutý Craig, tak se film rozjede a vydrží to až dokonce. Jo ten konec, ten byl opravdu, jedna z největších vochcávek vůbec. Za zmínku ještě stojí, malá miss krásy, která místo toho aby se zvrhla v odporné buranství, se zvrhne v jednu z nejkrásnějších a nejvíc dojemných věcí.Rád bych napsal k filmu víc, ať už k propracovanému příběhu, k bizarním postavám, ale to bych musel spoilerovat a to se mi nechce, prostě jděte na film. Maximální doporučení, je to překvapení, je to nečekané a to víc je příjemnější. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru a obsadenia ustrednej dvojky, ktoru fakt nemusim, som tusil, ze mi to nesadne. A mal som pravdu. Trochu to pripomina ciernohumorne Coenovky, v ktorych sa nejaki zaostali vidlaci pokusaju spachat zlocin. Lenze mne tu chybal akykolvek humor. Pôsobilo to len divne a pre mna extremne nesympaticky a nudne. Vdaka tomu som to vydrzal sledovat len pol hodinu a potom som to vypol. Nic pre mna. edit 2020. Vďaka filmu Marriage Story si ma ten divný ušatý ksicht Adam Driver získal natoľko, že sa asi stanem jeho fanúšikom a spätne napozerávam jeho staršie filmy. No a moje dojmy z tohto filmu sa výrazne zlepšili. Našťastie to nie je zlá Coenovka o chamtivých vidlákoch, ktorý kvôli prachom začnú zabíjať ľudí a divák by im neprial úspech. Ale je to vidlácka variácia na pohodových Dannyho parťákov. V jednu chvíľu ich vo filme dokonca nazvú Dannyho vidláci. :) Dokonca si postavy nájdu aj morálne ospravedlnenie na okradnutie zlého podniku. Málovravný jednoruký Driver tu je skôr za prihrávača jeho staršiemu bratovi Tatumovi a po chvíli si ma získala aj jeho postava a fandil som im, aby im plán lúpeže vyšiel. Pomáha im súrodenecké trio ďalších totálnych zdegenerovaných vidlákov, ktorý slúžia ako komické postavičky. Strašne sa mi páčil kasting rôznych postáv, ktoré sa vo filme mihnú na pár sekúnd. Také hnusné či už ksichty alebo aj vyžraté neforemné postavy len tak bežne vo filmoch neuvidíte. Proste praví neprikrášlení amíci. No a aby to vyvážili, tak sa tu nájde aj niekoľko pekných žien, ktoré zhodou okolností tvoria moje obľúbené herečky. Škoda len, že Hilary Swank ako vyšetrovateľka lúpeže nedostala väčší priestor. Samotná lúpež bola skvele prevedená. Až sa nechce veriť, že ju vymyslel taký vidlák. Dokonca som aj ja naletel na pointu ohľadom peňazí. Ale nakoniec to všetko dopadlo dobre a tentoraz som si happyend užil. Takže po druhom zhliadnutí dávam 7/10 a niekedy v budúcnosti to možno ešte zvýšim. P.S: SK DVD dabing s československým obsadením je bizár, ale aspoň som počul môjho obľúbenca Pospíchala hovoriť po slovensky. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ám aboat to get nejkid so nou pejkin. Jsou filmy pro burany a filmy o buranech. Tenhle naštěstí patří do té druhé kategorie. Zároveň se ale nejedná o žádnou snobárnu, Soderbergh evidentně své vidláky miluje a možná jim i maličko závidí, takže se se svojí západovirginskou variací na Oceanovic -náctky mazlí, jako by to byla jeho pihovatá sestřenice s předkusem. Craig asi nikdy nebyl vtipnější. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pracující třída šla vyloupit trezor a bylo vidět, že si to všichni zúčastnění užili. Adam Driver bez ruky, Daniel Craig (téměř) bez mozku a s peroxidovým přelivem. Samotná loupež byla překombinovaná, těžko by do sebe vše tak hladce zapadlo, ale to není má hlavní výhrada. Ta směřuje k tomu, že film je jen popisný a kvalitně odvedený, ale divák se od něj nedočká ničeho navíc. Inovátorské vyprávění, strhující děj, ohromující obraz – ne, nic z toho tam nebylo. Jen poctivé řemeslo, a tudíž, jako takový, film zapadne do moře podobných snímků. P. S. Jen doufám, že na úplném konci se to Loganovic štístko přece jen otočí a místo vězení získá bezruký barman jedno dosud pro stát bijící srdce. To je takový můj ryze soukromý přípodotek k filmu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Severná Karolína. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama